Forbrukslån

Låne penger med lav inntekt

2019-10-22
41-lane-penger-med-lav-inntekt

Dårlig lønn, sykdom, endring i familie- eller arbeidssituasjon, studier, konkurser eller andre hendelser i livet: det finnes mange årsaker til lav inntekt! Uansett om situasjonen din er midlertidig eller permanent, så er det er ingen hemmelighet at det er vanskeligere å få innvilget lån om du har lav inntekt.

I denne artikkelen tar vi for oss hva som skal til for å få innvilget forbrukslån til tross for lav inntekt.

Låne penger med lav kredittverdighet

Når inntekten er lav blir ofte behovet for å låne penger større. Men for å få innvilget lån kreves ofte en høyere inntekt. Dette er jo et slags paradoks! Hvorfor er det slik? 

Når du søker om lån så gjør alle långivere en vurdering av din kredittverdighet. Med lav inntekt får du en lavere score enn de som har høy inntekt. Dette er rett og slett fordi långiverne vurderer at du har en lavere betalingsevne (også kalt likviditet). 

Långiverne vil at du klarer deg fint på inntekten din, i tillegg til at du klarer å sette av litt ekstra. De vet at det første du utsetter når noe uforutsett skjer, er å betale avdrag på lånet ditt. Lav betalingsevne betyr altså ikke at du ikke kan betale ned på et lån, men at det er større risiko for at du ikke vil betale for deg dersom du plutselig får andre uforutsette utgifter.

Zmarta samarbeider med långivere som kan innvilge lån til personer med lav inntekt. Gjennom Zmarta søker du hos flere banker samtidig – men trenger kun fylle ut én søknad.

Hvordan få bedre kredittverdighet?  

Smålån via Zmarta 

Har du sett Luksusfellen på TV3? Da vet du kanskje at det finnes en gyllen regel: aldri ta opp et SMS-lån! SMS-lån er egentlig et annet ord for hurtiglån, smålån, nødlån eller mikrolån. Disse lånene kan man se på som små forbrukslån.

Har du akutt behov for penger så kan et hurtig-lån virke fristende. Långiverne som tilbyr slike lån gjør det nemlig svært enkelt for den som søker å få penger raskt inn på konto. Har du har søkt om lån hos flere långivere og fått nei fra alle sammen? Vi forstår godt at det føles håpløst. Vi anbefaler likevel at du holder hodet kaldt og unngår slike lån.

Hurtiglån har ofte svært dårlige lånevilkår. Blant annet er den effektive renten – det du betaler for lånet – ofte veldig høy. Det finnes lån med rente fra 3–5% til lån med effektiv rente på 258%! 

Hvordan skiller Zmarta seg fra andre låneformidlere?

Zmarta samarbeider med långivere som krever at du har en årsinntekt på minst 120.000 kroner for å søke om et mindre forbrukslån. Dette reduserer risikoen for at du ikke klarer å tilbakebetale lånet eller tar opp for mye i lån. 

Vi i Zmarta samarbeider med flere seriøse långivere som kan bevilge lån tross lav inntekt. Søk og sammenlign smålån blant over 15 ulike långivere via vår nettside. 

Medsøker øker dine lånemuligheter

En medsøker øker sjansene dine for å få innvilget et forbrukslån og for at du kan få en større låneramme. Medsøkeren har samme ansvar for lånet som deg og må betale lånet ditt dersom du selv ikke klarer det. Det vanligste er at et familiemedlem eller en samboer stiller som medsøker. 

Fordelen med å ta opp et lån med medsøker er at du får: 

  • større sjanser for å få innvilget forbrukslån

  • bedre rente på lånet

  • muligheten for et høyere lånebeløp

Ønsker du å ta opp lån med medsøker? Zmarta har gjort det enkelt for deg å legge til en medsøker på lånesøknaden din. Trykk på + tegnet inne i selve lånesøknaden og fyll inn detaljene om din medsøker. Voila! Enklere blir det ikke. 

Forbrukslån med kausjonist

En medsøker og en kausjonist vil på hver sin måte styrke dine muligheter for å få innvilget lån. Mens en medsøker bidrar til å øke summen du får låne, stiller kausjonisten en sikkerhet for at du klarer å betale hele lånet. 

Med andre ord: 

  • Vil du låne mer penger enn banken mener du kan nedbetale? Da er en medsøker hensiktsmessig. 

  • Vil banken ha en sikkerhet som de kan ta eierskap i dersom du ikke betaler ned lånet?  Da kan en kausjonist være løsningen.

Lån uten fast ansettelse 

Mangler du fast jobb? Det er faktisk mulig å søke om forbrukslån uten fast ansettelse. Samtidig kan det være hensiktsmessig å se situasjonen i et større bilde. Hvordan kan du selv påvirke dine lånemuligheter? 

Noen ganger hender det at vi bør ta et steg ut i det ukjente. Føler du at du ikke får lønn for strevet på din nåværende arbeidsplass og kunne tenkte deg å starte for deg selv? Har du en god idé som kan generere inntekt? Hvorfor ikke prøve forbrukslån til å starte en bedrift.

Hvordan bedre dine lånemuligheter?

Å tjene mer penger er den aller enkleste måten å øke sjansene dine for å få innvilget drømmelånet. Lettere sagt enn gjort, tenker du kanskje. Vi anbefaler deg likevel å se på dine muligheter for å øke inntekten når du har lav inntekt og vil søke om lån:

  1. Gå i dialog med arbeidsgiveren din – kan du forhandle lønn?

  2. Arbeidsmarkedet skriker etter arbeidskraft! Har du muligheten til å skaffe deg en ekstrajobb eller ta flere vakter?

  3. Kan du gjøre noe med boligen for å få leieinntekter? I lånesøknaden kan du oppgi leieinntekter i tillegg til månedsinntekt.

  4. Vurder om du bør investere pengene dine i aksjer.

  5. En mulighet for å skaffe deg en buffer kan være ved sparing i obligasjoner.

 

Vi i Zmarta ønsker å hjelpe deg på veien mot å få innvilget det lånet du trenger. Sjekk ut våre artikler om sparing og budsjetteringer, eller sammenlign lån via vår sammenligningstjeneste.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.