Om oss

Hvem er Zmarta?

Zmarta er en sammenligningstjeneste innen forbrukslån, boliglån, bedriftslån og strømavtaler. Vi ble grunnlagt i Sverige i 1999, og finnes i dag også Norge og Finland. Zmarta eier også varemerket Elskling, som finnes i både Norge og Sverige.

Vi har over 200 ansatte spredt utover på våre kontor i Ängelholm, Jönköping, Stockholm og Helsinki.

  • Grunnlagt i 1999

  • Vært eid av Bauer Media Group siden september 2016

  • Tilbyr flere tjenester innen privatøkonomi som boliglån og strømavtaler, med en bakgrunn fra forbrukslån

  • Mer enn 150 samarbeidspartnere sammenlagt over alle markedene – banker, långivere og strømleverandører

  • Over 1,2 millioner kunder siden 2019

  • Hjulpet kunder med å redusere sine kostnader med mer enn 1,2 milliarder kroner siden 2019

Våre kjerneverdier

Vi kom fram til våre kjerneverdier sammen som et team, for det er slik vi trives som bedrift og vokser som individer. Våre kjerneverdier gjenspeiler vår bedriftskultur, og definerer måten vi samhandler med kunder, medeiere og hverandre.

Våre kjerneverdier er:

Passion: Vi har engasjement for alt vi gjør og i alt vi skaper. Vi er her for å gjøre en forskjell, og vi er på kundens side. Vi er hele tiden engasjert i å utvikle og i å gi best mulig opplevelser og løsninger til våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte.

Trust: Vår høyeste prioritet er at våre kunder, partnere og ansatte skal kunne stole på oss. Å vise tillit ved å være profesjonelle og transparente er nøkkelen til vår felles suksess.

Action: Vi prioriterer og er fokusert, og slik får vi ting gjort. Vi elsker fremgang og utvikling. Vi er fremoverlente, lever i øyeblikket og beveger oss fremover hele tiden.

Together: Vi bryr oss, og fungerer som et team sammen med våre kunder, samarbeidspartnere og ansatte i alt vi gjør. Vi jobber sammen for å finne den aller beste løsningen for alle de involverte. Vi tror at teamwork gjør oss sterkere.

Jobbe hos oss

Vi tror på det å tenke nytt og utfordre gamle vaner, og dette gjør at vi stadig jobber for å bli bedre. Vil du jobbe i en innovativ bedrift som vil ligge et steg foran og drive utviklingen, og der kunden alltid kommer først? Da har du kommet til rett sted!

Til ledige stillinger

Våre varemerker

Zmarta har to varemerker i tre ulike markeder. Våre varemerker retter seg til et spesifikt kundesegment, slik at vi kan tilby våre samlede tjenester til flere personer.

logo-zmarta

Markeder:
Norge, Sverige, Finland 

Kundebehov:
Bedre privatøkonomi

logo-elskling

Markeder:
NorgeSverige

Kundebehov:
Redusere strømkostnader

Tidligere varemerker

Zmarta har tidligere også eid varemerkene Insplanet, Lån för alla, Freedom Finance (Sverige), Freedom Rahoitus (Finland) og Centum Finans (Norge). Deres produkter inngår i dag i Zmarta sitt varemerke i respektive marked.

Møt Zmartas ledergruppe

Catharina Skommevik, CEO, Zmarta

Catharina Skommevik

CEO

Catharina ble Chief Executive Officer (CEO) i Zmarta i mars 2022. Hennes forrige stilling var som SVP Finance I Schibsted Nordic Marketplaces, og hun har også tidligere jobbet som CFO i både Orkla og Schibsted-eide Blocket. Hun har over 15 års ledererfaring, og en master i Business Administration og Management fra Göteborgs Handelshögskola.

Matthias Lenz, CFO, Zmarta

Matthias Lenz

CFO

Matthias er Zmarta sin Chief Financial Officer (CFO), og begynte å jobbe hos oss i oktober 2021. Han har over 10 års erfaring innen økonomisk planlegging og analyse samt kommersiell økonomi, innen en rekke bransjer og land. Hans forrige stilling var som Head of Finance Nordic & Baltics i Mastercard. Før det har han hatt flere roller hos Nike Europe, HSBC og PwC. Matthias kommer opprinnelig fra Tyskland, og har en master innen Regnskap og bedriftsøkonomi fra Maastricht University i Nederland.

Malin Holmqvist Önnby, CCO, Zmarta

Malin Holmqvist Önnby

CCO

Malin har jobbet som Chief Commercial Officer (CCO) i Zmarta siden mars 2023, og kommer senest fra Nordea hvor hun hadde rollen Head of Commercialisation. Hun har en lang bakgrunn innen finans, blant annet i American Express, Mastercard og Citigroup. Malin har en master i International Business fra Luleå tekniska universitet.

Jesper Ekberg, CTO, Zmarta

Jesper Ekberg

CTO

Jesper gikk inn i rollen som CTO i april 2021, men begynte sin karriere hos Zmarta som Tech Manager i 2019. Med en bakgrunn innen teknologi og utvikling har Jesper fokusert på ledelse innen teknologi de siste 10 årene. Han har tidligere jobbet i bedrifter som Smart Refill og S Reg.

Anna Wirén, CMO, Zmarta

Anna Wirén

CMO

Anna er Chief Marketing Officer (CMO), og begynte å jobbe i Zmarta i desember 2021. Hun har lang erfaring innen markedsføring, med over 20 års erfaring i bransjen. Hennes forrige stilling var som CMO i Hemfrid. Før det har Anna jobbet i bedrifter som Scandic Hotels, Bookatable og SJ AB. Anna har en sivilingeniøreksamen i industriell økonomi fra Linköpings unviersitet.

Laszlo Kecser, CPO, Zmarta

Laszlo Keczer

CPO

Laszlo er Chief Product Officer (CPO) i Zmarta. Han begynte hos oss i oktober 2021, og har lang erfaring som produktsjef og innen ledelse. Laszlo har tidligere jobbet som Head of Product i Betsson Group og NetEnt. I sin forrige stilling jobbet han innen spillindustrien i Paradox Interactive, som Senior Producer. Laszlo har en kandidateksamen i PR, markedsføring og anvendt kommunikasjon fra University of West Hungary.

Therese Axelryd, General Counsel, Zmarta

Therese Axelryd

General Counsel 

Therese har vært General Counsel i Zmarta siden januar 2023. Hun har ansvar for legal og compliance, og håndterer selskapets juridiske spørsmål. Hun har nesten 20 års erfaring innen forretningsjuss, og mye kunnskap innen kommersielle avtaler, markedsrett og personvern. Therese har en juristeksamen fra Uppsala universitet, og hadde rollen som Head of Legal i Blocket før hun begynte å jobbe i Zmarta.

Camilla Brunnman, Head of People & Culture, Zmarta

Camilla Brunnman

Head of People & Culture

Camilla er Head of People & Culture hos Zmarta siden høsten 2023 og kommer senest fra H&M Group, der hun hadde rollen som Global People Lead. Camilla har jobbet i ulike HR-roller de siste 10 årene i selskaper som Acando, GE Healthcare og Web Guide Partner. Camilla har en bachelorgrad innenfor Human Resource Management fra Uppsala universitet og The Australian National University.

Historia 191028-01

1999

Vår reise begynner allerede her, da selskapet som skal bli Zmarta etableres med navnet Bolåneservice i Ängelholm, Sverige.
Historia 191028-02

2003

Bolåneservice blir kjøpt opp og døpt om til Freedom Finance AB.
Historia 191028-03

2007

Centum Finans kjøpes opp av svenske Freedom Finance og blir en del av selskapet.
Historia 191028-04

2008

Freedom Finance etablerer seg i Finland og starter Freedom Rahoitus.
Historia 191028-05

2013

Investorene H.I.G. Capital Group blir majoritetseier av Freedom Finance AB.
Historia 191028-06

2015

Freedom Finance lanserer Zmarta i Norge, Sverige og Finland.
Historia 191028-07

2016

Freedom Finance bytter navn til Zmarta.
Historia 191028-08

2016

Det tyske mediekonsernet Bauer Media Group kjøper selskapet og blir Zmartas nye eier.
Historia 191028-09

2018

Zmarta kjøper Elskling og lanserer sammenligning av strømavtaler på Zmarta.no.
Historia 191028-10

2018

Zmarta kjøper svenske Insplanet, en sammenligningstjeneste for forsikringer.
Historia 191028-07

2019

Sammenligning av lån og bedriftslån (SME) lanseres i Sverige. Sammenligning av strøm lanseres i Finland
Historia 191028-07

Mars 2020

Ny visjon og nye verdier.
Historia 191028-07

April 2020

Nytt kontor i Stockholm for Zmarta, Elskling og Insplanet.
Historia 191028-07

Desember 2020

Bedriftslån og boliglån lanseres i Norge og Finland.
Historia 191028-10

Desember 2022

Insplanet stenges ned og fortsetter under Zmarta.
zmarta-circle-logo

Mai 2023

Zmarta får et nytt utseende og logo.

Våre eiere – Bauer Media Group

Bauer Media Group logo

Zmarta eies av Bauer Media Group. Bauer er et av Europas største mediehus, og har hovedkontor i Hamburg, Tyskland. Mediehuset ble grunnlagt i 1875 og har vært drevet av familien Bauer i fem generasjoner, nå med Yvonne Bauer i spissen.

Bauer Media Group har over 16 000 ansatte i 13 land, og har en årlig omsetning på ca. 2,2 milliarder euro i snitt.

Bedriften har en stor bakgrunn innen media med over 600 aviser, 400 digitale tjenester og 100 radio- og tv-kanaler i over 36 land, slik som Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Polen, Frankrike og Storbritannia. Besøk bauermedia.com for mer informasjon.

Vårt ansvar

I Zmarta jobber vi sammen for at ingen skal måtte betale en krone mer enn nødvendig. Det betyr at vi har en rekke krav som må oppfylles – både i henhold til loven, men også rent etisk.

Zmarta har tillatelse fra den svenske Finansinspektionen, som sikrer at vi har riktig rammeverk for å drive vår virksomhet.

Virksomhet
Vår bedriftskultur handler om tillit, gjennomsiktighet og integritet. Lover og regler er grunnleggende for vår bedrift.

Partnere
Alle våre partnere har riktig tillatelse og lisenser fra offentlige myndigheter for å kunne tilby finansielle tjenester.

Formidlere
Alle våre selgere er utdannet innen kundebehandling og rettferdig salg. Vi behandler alle våre kunder individuelt slik at vi kan møte deres unike behov.

Kunderelasjoner
Vi tror på at relasjonen med våre kunder er bygget på gjensidig tillit. Våre beslutningsprosesser tar hensyn til kundens evne til å betale tilbake et lån.

Ansatte
Vi vil at våre ansatte skal kunne føle seg støttet – i deres karriere, fysiske og psykiske helse, og som en del av et sammensveiset, ambisiøst team.

Våre kontorer

Zmarta har kontor i Stockholm, Ängelholm, Jönköping, Oslo og Helsinki.

Norge

Oslo 
c/o Bauer Media AS Postboks
1102 Sentrum
0104 Oslo

Sverige

Ängelholm
Box 1068
Polisgatan 4
262 21 Ängelholm

Stockholm
Norra Stationsgatan 69
113 64 Stockholm

Jönköping
Östra Storgatan 8
553 21 Jönköping

Finland

Helsinki 
Mikonkatu 9
00100 Helsinki 

Chatta