Summer 22 - Mobile

Låne penger uten sikkerhet

Søk og sammenlign smålån

?

Smålån – å låne for å kjøpe ting

Det kan være gøy å kjøpe nye ting man har lyst på eller trenger, som for eksempel en ny sofa eller noen tøffe høyttalere. Men hvordan burde du egentlig tenke når du har veldig lyst på noe, men ikke har råd?

Det kan være fristende å låne litt penger for å kunne kjøpe seg den nye tingen man har hatt lyst på lenge, og det er ikke uvanlig å ta opp et smålån. Men det er viktig at en husker at denne typen lån har en høyere rente, og det kommer i tillegg ekstra gebyrer som for eksempel termingebyr og etableringsgebyr. Når det er sagt, så dreier smålån seg som regel om små lån, som kan betales tilbake raskt.

  Er det smart å låne for å kjøpe ting?

  Å låne for å kjope teknikk

  Ta opp lån for å kjøpe elektronikk

  Når den nyeste iPhonen kommer på markedet er det fristende å ta et lite lån i stedet for å spare til du kan kjøpe det selv.

  Husk at teknologiske produkter fort blir utdaterte! Året etter kan det føles surt å måtte betale ned på et nettbrett når det allerede har dukket opp langt bedre og billigere utgaver på markedet.

  Å låne for å kunne finansiere en dyr hobby

  Lån for å finansiere hobbyer

  Vil du ha fisker som krever et stort akvarium, eller vil du unne deg nye ski? Det er slett ikke dumt å låne penger til hobbyen din, så lenge du vet at det er en interesse som ikke avtar etter kort tid og du vet at du har god nok økonomi til å betale ned på lånet hver måned.
  a lane for a kjope mobler-01

  Låne penger for å kjøpe møbler

  Vil du ha en ny sofa som har plass til hele vennegjengen eller en større seng som kan sikre familien litt etterlengtet kvalitetssøvn? Et lån kan være en god løsning når du ikke har oppsparte midler. Tenk bare på at den faktiske kostnaden blir høyere enn om du betaler alt på en gang.

  Få mer penger til overs

  Betal raskt tilbake
  Betal ned lånet raskt

  Det er ikke alltid dumt å låne penger til forbruksvarer. Hvis du kan betale ned lånet relativt raskt kan det være et bra alternativ når du ikke vil eller kan vente til du har spart opp nok penger. Du kan ta opp et forbrukslån via en bank eller långiver, eller velge en løsning med delbetaling.

  Vaer en bevisst konsument
  Vær en bevisst

  Tenk nøye gjennom kjøpet før du slår til, velg kvalitet i stedet for kvantitet! Kvalitet gir gjerne lenger holdbarhet på varen du kjøper, noe som på sikt vil spare deg for penger og miljøet for ressurser. Når vi først er inne på det, oppfordrer vi deg også til å kjøpe miljømerkede varer.

  Kjop teknikk brukt
  Kjøp brukt

  Det kan ofte lønne seg å kjøpe brukte hvitevarer og elektronikk. Både nettsider og butikkjeder selger brukte produkter eller outletvarer som er så gode som nye. Disse varene har gjerne gått gjennom en kvalitetskontroll før de selges. Du kan også gjøre gode kjøp fra privatpersoner; de som liker å ha de nyeste produktene bytter også gjerne ut de gamle. Disse varene havner ofte på nettet til en billig penge. Når du selv har blitt lei av en ting du har kjøpt anbefaler vi at du selger produktet videre eller gir det bort.

  Delbetal klaer
  Delbetal klær

  Når du kjøper klær på nett kan du som regel velge betalingsmåten selv, og mange ganger er det mulig å velge kostnadsfri delbetaling. Dette er et bedre alternativ enn å ta opp et forbrukslån for å kunne handle klær.

  Ikke bidra til kjopepresset
  Ikke bidra til kjøpepresset

  Noen ganger føles det som om alle rundt deg har alt! Slik er det ikke. Det vil alltid finnes noen som har både flere og nyere ting enn deg, men det finnes også mange som har betydelig mindre. Du kan selv bidra til å dempe kjøpepresset i dagens samfunn ved å stå imot impulser som kan ende opp med både bomkjøp og dårlig økonomi.

  Delbetal mobler
  Delbetaling av møbler

  Mange møbelbutikker tilbyr kundene sine kostnadsfri delbetaling. Dette kan være et bedre alternativ enn å ta opp et forbrukslån for å kjøpe møbler. Iblant tilkommer renter og fakturagebyrer, men totalsummen blir likevel nesten alltid lavere enn om du tar opp lån i en bank. Det er dessuten vanlig at varehusene tilbyr kundene sine rentefri delbetaling. Om du går for dette alternativet bør du passe på summen på månedsbetalingene ikke er høyere enn betalingsevnen din.

  SamlaTips Samla
  Refinansiering av smålån

  Har du flere små lån? Dette kan fort bli dyrt, og det kan være lurt å refinansiere smålån i ett større lån.

  Chat med oss! Chat