Lån penger til det du trenger

Søk og sammenlign lån uten sikkerhet

Mente du ?
Månedskostnad 3 286 kr*

Nedbetalingstid 1-5 år. Dersom du skal bruke lånet til å innfri annen gjeld kan nedbetalingstid lengre enn 5 år tilbys, 1-20 år.

Renten er variabel og settes individuelt. Individuell nominell rente varierer fra 4,9–23,4 %. Effektiv rente varierer fra 5,01–37,54 %.
Eksempel: Nominell rente 12,20 %, effektiv rente 12,91 %, 180 000 kr over 5 år, kostnad 61 333 kr, totalt 241 333 kr.

Søknaden din sendes til kredittgiverne som best passer din profil.

4,6 av 5 basert på 353 anmeldelser
Alle som har tatt opp lån eller valgt strømavtale via Zmarta får spørsmålet via e-post om å gi sin mening om oss på Trustpilot. Anmeldelser fra verifiserte kunder er merket – de som vises på vår nettside er utvalgte. Vårt Trustpilot-rangering er basert på alle anmeldelser fra både verifiserte kunder og ikke-verifiserte brukere, og beregnes ved hjelp av faktorer som antall, stjernerangering og annet.
JL
Joanna Litkowiec sier:

Mr. David, som behandlet saken min, er effektiv og hjelpsom, jeg fikk refinansiering. Jeg anbefaler ...

13. juli 2024
QVK
QKjellfrid V. Krey sier:

Raskt, effektivt og enkelt.

10. juli 2024
S
Salvador sier:

Dere hjulpet meg alltid. God service

7. mai 2024

Smålån – å låne for å kjøpe ting

Et smålån er et mindre forbrukslån. Forskjellen er at du får pengene raskt (av og til får du smålån på dagen!) og derfor har denne type forbrukslån en noe høyere rente enn vanlige forbrukslån.

Smålån uten sikkerhet

Du trenger ikke å stille dine eiendeler som sikkerhet når du søker om smålån via Zmarta. Derimot er det alltid nødvendig med en kredittsjekk. Dette er fordi långiver vil vite mer om din betalingsevne når de ikke har sikkerhet i din bolig eller andre eiendeler.

Via Zmarta kan du sammenligne tilbud om smålån uten sikkerhet og velge lånet med lavest rente.

Vil du ta opp et lån med sikkerhet?

Hvordan velge riktig smålån

Et smålån kan passe for deg om du trenger penger raskt og har planer om å nedbetale lånet innen kort tid. Du kan søke om smålån fra 5000 kroner og med en nedbetalingstid fra 1-5 år.

Har du behov for et større lånebeløp og lenger nedbetalingstid, for eksempel ved refinansiering? Da kan et vanlig forbrukslån med lenger nedbetalingstid være en bedre løsning.

Verdt å vite om smålån

Hvem kan søke smålån?

Pengene du låner trenger ikke være øremerket til et spesielt formål og vi trenger kun noen få detaljer om deg og din økonomiske situasjon. For å få innvilget smålån må du være over 20 år og ha en årsinntekt på over 120 000 kroner. Du må også ha skattet/lignet til Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Det er mulig å søke om smålån uten fast ansettelse.

Fordeler med å søke smålån via Zmarta

Via Zmarta får du:

 • søke smålån mellom 5 000–800 000 kroner

 • lånetilbud fra flere långivere

 • kostnadsfri sammenligning

 • trygg og rask låneprosess

Du får det beste smålånet ved å bruke vår digitale sammenligningstjeneste. Via Zmarta blir lånesøknaden din sendt til over 15 forskjellige långivere som konkurrerer om gi deg et smålån med best rente og vilkår.

Slik søker du om smålån

 1. Fyll inn ønsket beløp og nedbetalingstid.

 2. Zmarta videreformidler din søknad.

 3. Motta uforpliktende lånetilbud per SMS eller e-post.

 4. Signer den beste låneavtalen

 5. Motta penger på konto innen 1-5 virkedager.

Vår sammenligningstjeneste er kostnadsfri. Det er først når du signerer låneavtalen at du forplikter deg til lånetibudet. Noen långivere har raske låneprosesser og kan utbetale smålån på dagen.

SMS- lån uten kredittsjekk

Tidligere kunne du søke om et såkalt SMS-lån – et smålån på dagen uten kredittsjekk. Smålån er ikke det samme som SMS-lån. Det er ikke lenger mulig å ta opp smålån uten kredittsjekk.

En kredittsjekk er nødvendig for å sikre både deg og långiverne om at du kan tilbakebetale lånet. Når du søker om smålån via Zmarta er det vår partner Experian som foretar en kredittsjekk av deg.

Smålån med betalingsanmerkninger

Gammel moro kan sette en stopper for nye muligheter. Vi anbefaler deg at du kvitter deg med dyr gjeld og betalingsanmerkninger før du tar opp nye lån, enten det er større eller mindre lån som har gått til inkasso. I denne artikkelen har vi tips til deg som ønsker å låne penger med betalingsanmerkninger.

Hva kan smålån uten sikkerhet brukes til?

Smålån kan brukes til det du vil! Vi anbefaler deg likevel å vurdere nøye hva du skal bruke et smålån til. Dersom planen er å kjøpe ting du ikke er helt avhengig av, kan det lønne seg å bruke litt tid på å spare opp pengene istedenfor. Har du havnet i en situasjon som var vanskelig å forutse, kan et smålån være til hjelp.

Eksempler på hva smålån kan brukes til:

- Bilreparasjon: Har du ansvarsforsikring på bilen og hatt et sammenstøt? En tur på verkstedet er ikke billig. Med et smålån slipper du å la uhellet ødelegge månedsbudsjettet ditt.
- Depositum: Skal du flytte og mangler penger til depositum kan smålån være løsningen. (PS: dette er jo penger du sannsynligvis får tilbake igjen neste gang du flytter!).
- Forsikring: Er du i en prosess med forsikringsutbetaling eller refusjon i en garantisak? Noen ganger kan flere dager være akkurat litt for lenge. Alle trenger et kjøleskap, klær eller en telefon som virker!

Søk om lån.

Smålån eller vanlig forbrukslån?

Smålån har høyere rente enn andre forbrukslån fordi de nedbetales på kortere tid. Långiveren har dermed mindre tid på seg til å dekke sine egne kostnader relatert til lånet ditt – som utgifter til administrasjon og forsikringer. Resultatet blir en høyere rente over en kortere tidsperiode enn ved et vanlig forbrukslån.

Vanlig nedbetalingstid på smålån varierer. For de minste lånebeløpene er nedbetalingstiden 1 år. Større lånebeløp gir inntil 5 års nedbetalingstid.
Har du behov for større summer som nedbetales over en lengre periode, for eksempel til oppussing av bolig, kan du søke om et vanlig forbrukslån med lav rente eller et refinansieringslån. Med refiansieringslån kan du søke om lån med opptil 20 års nedbetaling.

Refinansiering av smålån

Betaler du ned på flere dyre smålån med høy rente? Da er det lett å bli overveldet av alle termingebyrene, betalingsfristene og nedbetalingstidene. Ved å samle flere smålån i et forbrukslån med lav rente – såkalt refinansiering – kan du få bedre betingelser og en mer oversiktlig økonomi.

Refinansiering av smålån.

Hva er lurt å tenke på før du søker om smålån?

Rask nedbetaling av smålån

Smålån kan være et alternativ når du ikke vil eller kan vente til du har spart opp nok penger, men har mulighet til å betale ned lånet relativt raskt.

Vær en bevisst forbruker

Velg kvalitet i stedet for kvantitet! Spytter du inn litt ekstra penger forlenger du ofte holdbarheten på varen du kjøper. På sikt vil dette spare deg for store summer (og miljøet!).

Kjøp brukt

Brukte hvitevarer og elektronikk er ofte like gode som nye. Biler og smarttelefoner går dessuten raskt ned i verdi. Salgsplattformer som finn.no selger brukte produkter av høy kvalitet, og mange butikker selger outlet-varer der du kan gjøre et kupp!

Delbetaling av klær og møbler

Kjøper du klær eller møbler på nett kan du ofte velge kostnadsfri delbetaling. Dette er ofte et bedre alternativ enn å ta opp et smålån for å handle klær.

Ikke bidra til kjøpepresset

Det vil alltid finnes noen som har flere, bedre og nyere ting enn deg, men det finnes også mange som har betydelig mindre. Stå imot impulser som kan føre til både bomkjøp og dårlig økonomi.

Delbetaling av møbler

Mange møbelbutikker tilbyr kundene sine kostnadsfri delbetaling. Dette kan være et bedre alternativ enn å ta opp et forbrukslån for å kjøpe møbler. Iblant tilkommer renter og fakturagebyrer, men totalsummen blir likevel nesten alltid lavere enn om du tar opp lån i en bank. Det er dessuten vanlig at varehusene tilbyr kundene sine rentefri delbetaling. Om du går for dette alternativet bør du passe på summen på månedsbetalingene ikke er høyere enn betalingsevnen din.

Refinansiering av smålån

Har du flere små lån? Dette kan fort bli dyrt, og det kan være lurt å refinansiere smålån i ett større lån.

Smålån – å låne for å kjøpe ting

Det kan være gøy å kjøpe nye ting man har lyst på eller trenger, som for eksempel en ny sofa eller noen tøffe høyttalere. Men hvordan burde du egentlig tenke når du har veldig lyst på noe, men ikke har råd?

Det kan være fristende å låne litt penger for å kunne kjøpe seg den nye tingen man har hatt lyst på lenge, og det er ikke uvanlig å ta opp et smålån. Men det er viktig at en husker at denne typen lån har en høyere rente, og det kommer i tillegg ekstra gebyrer som for eksempel termingebyr og etableringsgebyr. Når det er sagt, så dreier smålån seg som regel om små lån, som kan betales tilbake raskt.

Søk om lån

Vanlige spørsmål og svar

 • Kan man få smålån på dagen?
 • Er smålån et SMS-lån, mikrolån eller hurtiglån?
 • Hvem kan søke smålån?
 • Hva er forskjellen på smålån og forbrukslån?
 • Kan man få smålån med betalingsanmerkning?
 • Kan man få smålån uten kredittsjekk?
 • Hvor mye koster smålån?

Andre smarte tjenester

Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere? Sjekk selv!

Senk strømutgiftene dine