Summer 22 - Mobile

Lån penger til det du trenger

Søk og sammenlign lån uten sikkerhet

?
4,6 av 5, basert på 305 anmeldelser
Jahan Kian sier:

Dere tar ikke telefonen når man ringer. Det er grunnen at dere får 3 stjerner.

22. mars 2023
Se flere anmeldelser

Er det smart å låne for å kjøpe ting?

Å låne for å kjope teknikk

Ta opp lån for å kjøpe elektronikk

Når den nyeste iPhonen kommer på markedet er det fristende å ta et lite lån i stedet for å spare til du kan kjøpe det selv.

Husk at teknologiske produkter fort blir utdaterte! Året etter kan det føles surt å måtte betale ned på et nettbrett når det allerede har dukket opp langt bedre og billigere utgaver på markedet.

Å låne for å kunne finansiere en dyr hobby

Lån for å finansiere hobbyer

Vil du ha fisker som krever et stort akvarium, eller vil du unne deg nye ski? Det er slett ikke dumt å låne penger til hobbyen din, så lenge du vet at det er en interesse som ikke avtar etter kort tid og du vet at du har god nok økonomi til å betale ned på lånet hver måned.
a lane for a kjope mobler-01

Låne penger for å kjøpe møbler

Vil du ha en ny sofa som har plass til hele vennegjengen eller en større seng som kan sikre familien litt etterlengtet kvalitetssøvn? Et lån kan være en god løsning når du ikke har oppsparte midler. Tenk bare på at den faktiske kostnaden blir høyere enn om du betaler alt på en gang.

Smålån – å låne for å kjøpe ting

Et smålån er et mindre forbrukslån. Forskjellen er at du får pengene raskt (av og til får du smålån på dagen!) og derfor har denne type forbrukslån en noe høyere rente enn vanlige forbrukslån.

Smålån uten sikkerhet

Du trenger ikke å stille dine eiendeler som sikkerhet når du søker om smålån via Zmarta. Derimot er det alltid nødvendig med en kredittsjekk. Dette er fordi långiver vil vite mer om din betalingsevne når de ikke har sikkerhet i din bolig eller andre eiendeler.

Via Zmarta kan du sammenligne tilbud om smålån uten sikkerhet og velge lånet med lavest rente.

Vil du ta opp et lån med sikkerhet?

Hvordan velge riktig smålån

Et smålån kan passe for deg om du trenger penger raskt og har planer om å nedbetale lånet innen kort tid. Du kan søke om smålån fra 5000 kroner og med en nedbetalingstid fra 1-5 år.

Har du behov for et større lånebeløp og lenger nedbetalingstid, for eksempel ved refinansiering? Da kan et vanlig forbrukslån med lenger nedbetalingstid være en bedre løsning.

Verdt å vite om smålån

Hvem kan søke smålån?

Pengene du låner trenger ikke være øremerket til et spesielt formål og vi trenger kun noen få detaljer om deg og din økonomiske situasjon. For å få innvilget smålån må du være over 20 år og ha en årsinntekt på over 120 000 kroner. Du må også ha skattet/lignet til Norge i 3 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

Det er mulig å søke om smålån uten fast ansettelse.

Fordeler med å søke smålån via Zmarta

Via Zmarta får du:

 • søke smålån mellom 5 000 - 600 000 kroner
 • lånetilbud fra flere långivere
 • kostnadsfri sammenligning
 • trygg og rask låneprosess

Du får det beste smålånet ved å bruke vår digitale sammenligningstjeneste. Via Zmarta blir lånesøknaden din sendt til over 15 forskjellige långivere som konkurrerer om gi deg et smålån med best rente og vilkår.

Slik søker du om smålån

 1. Fyll inn ønsket beløp og nedbetalingstid.
 2. Zmarta videreformidler din søknad.
 3. Motta uforpliktende lånetilbud per SMS eller e-post.
 4. Signer den beste låneavtalen
 5. Motta penger på konto innen 1-5 virkedager.

Vår sammenligningstjeneste er kostnadsfri. Det er først når du signerer låneavtalen at du forplikter deg til lånetibudet. Noen långivere har raske låneprosesser og kan utbetale smålån på dagen.

SMS- lån uten kredittsjekk

Tidligere kunne du søke om et såkalt SMS-lån – et smålån på dagen uten kredittsjekk. Smålån er ikke det samme som SMS-lån. Det er ikke lenger mulig å ta opp smålån uten kredittsjekk.

En kredittsjekk er nødvendig for å sikre både deg og långiverne om at du kan tilbakebetale lånet. Når du søker om smålån via Zmarta er det vår partner Experian som foretar en kredittsjekk av deg.

Smålån med betalingsanmerkninger

Gammel moro kan sette en stopper for nye muligheter. Vi anbefaler deg at du kvitter deg med dyr gjeld og betalingsanmerkninger før du tar opp nye lån, enten det er større eller mindre lån som har gått til inkasso. I denne artikkelen har vi tips til deg som ønsker å låne penger med betalingsanmerkninger.

Hva kan smålån uten sikkerhet brukes til?

Smålån kan brukes til det du vil! Vi anbefaler deg likevel å vurdere nøye hva du skal bruke et smålån til. Dersom planen er å kjøpe ting du ikke er helt avhengig av, kan det lønne seg å bruke litt tid på å spare opp pengene istedenfor. Har du havnet i en situasjon som var vanskelig å forutse, kan et smålån være til hjelp.

Eksempler på hva smålån kan brukes til:

- Bilreparasjon: Har du ansvarsforsikring på bilen og hatt et sammenstøt? En tur på verkstedet er ikke billig. Med et smålån slipper du å la uhellet ødelegge månedsbudsjettet ditt.
- Depositum: Skal du flytte og mangler penger til depositum kan smålån være løsningen. (PS: dette er jo penger du sannsynligvis får tilbake igjen neste gang du flytter!).
- Forsikring: Er du i en prosess med forsikringsutbetaling eller refusjon i en garantisak? Noen ganger kan flere dager være akkurat litt for lenge. Alle trenger et kjøleskap, klær eller en telefon som virker!

Søk om lån.

Smålån eller vanlig forbrukslån?

Smålån har høyere rente enn andre forbrukslån fordi de nedbetales på kortere tid. Långiveren har dermed mindre tid på seg til å dekke sine egne kostnader relatert til lånet ditt – som utgifter til administrasjon og forsikringer. Resultatet blir en høyere rente over en kortere tidsperiode enn ved et vanlig forbrukslån.

Vanlig nedbetalingstid på smålån varierer. For de minste lånebeløpene er nedbetalingstiden 1 år. Større lånebeløp gir inntil 5 års nedbetalingstid.
Har du behov for større summer som nedbetales over en lengre periode, for eksempel til oppussing av bolig, kan du søke om et vanlig forbrukslån med lav rente eller et refinansieringslån. Med refiansieringslån kan du søke om lån med opptil 20 års nedbetaling.

Refinansiering av smålån

Betaler du ned på flere dyre smålån med høy rente? Da er det lett å bli overveldet av alle termingebyrene, betalingsfristene og nedbetalingstidene. Ved å samle flere smålån i et forbrukslån med lav rente – såkalt refinansiering – kan du få bedre betingelser og en mer oversiktlig økonomi.

Refinansiering av smålån.

  Hva er lurt å tenke på før du søker om smålån?

  Betal raskt tilbake
  Rask nedbetaling av smålån

  Smålån kan være et alternativ når du ikke vil eller kan vente til du har spart opp nok penger, men har mulighet til å betale ned lånet relativt raskt.

  Vaer en bevisst konsument
  Vær en bevisst forbruker

  Velg kvalitet i stedet for kvantitet! Spytter du inn litt ekstra penger forlenger du ofte holdbarheten på varen du kjøper. På sikt vil dette spare deg for store summer (og miljøet!).

  Kjop teknikk brukt
  Kjøp brukt

  Brukte hvitevarer og elektronikk er ofte like gode som nye. Biler og smarttelefoner går dessuten raskt ned i verdi. Salgsplattformer som finn.no selger brukte produkter av høy kvalitet, og mange butikker selger outlet-varer der du kan gjøre et kupp!

  Delbetal klaer
  Delbetaling av klær og møbler

  Kjøper du klær eller møbler på nett kan du ofte velge kostnadsfri delbetaling. Dette er ofte et bedre alternativ enn å ta opp et smålån for å handle klær.

  Ikke bidra til kjopepresset
  Ikke bidra til kjøpepresset

  Det vil alltid finnes noen som har flere, bedre og nyere ting enn deg, men det finnes også mange som har betydelig mindre. Stå imot impulser som kan føre til både bomkjøp og dårlig økonomi.

  Delbetal mobler
  Delbetaling av møbler

  Mange møbelbutikker tilbyr kundene sine kostnadsfri delbetaling. Dette kan være et bedre alternativ enn å ta opp et forbrukslån for å kjøpe møbler. Iblant tilkommer renter og fakturagebyrer, men totalsummen blir likevel nesten alltid lavere enn om du tar opp lån i en bank. Det er dessuten vanlig at varehusene tilbyr kundene sine rentefri delbetaling. Om du går for dette alternativet bør du passe på summen på månedsbetalingene ikke er høyere enn betalingsevnen din.

  SamlaTips Samla
  Refinansiering av smålån

  Har du flere små lån? Dette kan fort bli dyrt, og det kan være lurt å refinansiere smålån i ett større lån.

  Smålån – å låne for å kjøpe ting

  Det kan være gøy å kjøpe nye ting man har lyst på eller trenger, som for eksempel en ny sofa eller noen tøffe høyttalere. Men hvordan burde du egentlig tenke når du har veldig lyst på noe, men ikke har råd?

  Det kan være fristende å låne litt penger for å kunne kjøpe seg den nye tingen man har hatt lyst på lenge, og det er ikke uvanlig å ta opp et smålån. Men det er viktig at en husker at denne typen lån har en høyere rente, og det kommer i tillegg ekstra gebyrer som for eksempel termingebyr og etableringsgebyr. Når det er sagt, så dreier smålån seg som regel om små lån, som kan betales tilbake raskt.

   Vanlige spørsmål og svar

   • Kan man få smålån på dagen?
    Som regel tar det kun få minutter fra du sender lånesøknaden din til du får lånetilbud fra våre samarbeidspartnere. Pengene utbetales innen 1-5 virkedager, men noen långivere utbetaler også lånebeløpet samme dag som du søker.
   • Er smålån et SMS-lån, mikrolån eller hurtiglån?

    Et smålån er ikke det samme som et SMS-lån. Smålån er rett og slett et forbrukslån, men med en noe mindre sum og kortere nedbetalingstid enn vanlig.

    Smålån kalles også mikrolån, raske lån, “lån på dagen” og hurtiglån.

   • Hvem kan søke smålån?
    For å søke om smålån må du være over 20 år, ha en årsinntekt på over 120 000 kroner årlig og ha skattet/lignet til Norge i 3 år. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger og du kan ikke søke om smålån uten kredittsjekk.
   • Hva er forskjellen på smålån og forbrukslån?

    Når du tar opp et smålån er lånesummen ofte mindre enn når du tar opp et forbrukslån. Smålån har også kortere nedbetalingstid. Dette gjør at smålån ofte har høyere renter enn vanlige forbrukslån.

    Både smålån og forbrukslån er lån uten sikkerhet.

   • Kan man få smålån med betalingsanmerkning?
    Zmarta samarbeider ikke med långivere som tilbyr lån til deg som har betalingsanmerkning. Vi anbefaler deg heller ikke å søke om lån dersom du har betalingsanmerkninger.
   • Kan man få smålån uten kredittsjekk?

    Nei, alle långivere er pålagt å utføre en kredittsjekk før de innvilger deg lån. Det er derfor ikke mulig å ta opp smålån uten kredittsjekk. Zmarta bruker Experian for å foreta kredittsjekker. Lurer du på hva kredittsjekken innebærer?

    I en kredittsjekk ser långiverne på:

    • Inntekt og ansettelsesforhold
    • Inntektsnivå
    • Formue
    • Gjeld
    • Næringsinteresser
    • Eventuelle betalingsanmerkninger
   • Hvor mye koster smålån?
    Når du velger nedbetalingstid får du oppgitt hvor mye du må betale i månedlige avdrag på smålånet. I tillegg til å nedbetale selve lånet, må du også betale renter og gebyrer. Når du får lånetilbud fra våre samarbeidspartnere, blir det lett å velge et smålån med lavest rente.

   Andre smarte tjenester

   Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere? Sjekk selv!
   Artboard 1

   Senk strømutgiftene dine

   • Sammenlign alle strømselskaper
   • Garantert beste strømpris
   • Bytt strømavtale på få minutter
   Chat med oss! Chat