Forbrukslån

Forbrukslån uten fast inntekt

2019-10-22
22 forbrukslån uten fast ansettelse

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Du trenger altså ikke å stille med egenkapital eller pant i boligen din. Långiveren vil likevel forsikre seg om at du klarer å tilbakebetale lånet, for eksempel ved at du viser til en kontrakt om en fast ansettelse. Men du må ikke ha fast inntekt for å få innvilget et forbrukslån.

I denne artikkelen kan du lære om:

  • Hva et forbrukslån er

  • Tips for å få innvilget forbrukslån uten fast ansettelse

  • Forskjellen på en medsøker og en kausjonist

  • Hvordan du kan sammenligne forbrukslån

Forbrukslån: lån til hva du vil uten fast inntekt

Et forbrukslån kan du bruke til hva du vil – enten det er oppussing, en bilreparasjon, eller en ny firbeint venn. Når du søker om forbrukslån vurderer långiverne deg ut ifra din månedsinntekt, økonomiske situasjon og gjeld. De vil vite at du har en stabil økonomi som kan håndtere uventede utgifter – i tillegg til gjelden du får hos dem. 

Zmartas långivere gjør en bakgrunnssjekk av din økonomi og kan tilby deg et forbrukslån på opptil 600.000 uten fast ansettelse.

3 tips for å få innvilget et forbrukslån uten fast inntekt

Blir din søknad om et forbrukslån avslått fordi du mangler fast inntekt? Den enkleste løsningen er å nedjustere lånebeløpet eller å øke inntekten din. Dersom dette ikke er et alternativ for deg så sjekk ut våre tips til hvordan du kan styrke lånesøknaden din:

1. Klipp kredittkortet – selv om det er ubrukt!

I 2019 innførte norske myndigheter en regel som tilsier at også kredittkort skal regnes som gjeld. Med andre ord: dersom du har et kredittkort med en kredittgrense på 50.000 kroner, vil du registreres med 50.000 i gjeld – uansett om kortet ligger ubrukt nederst i roteskuffen din! 

Har du ett eller flere ubrukte kredittkort liggende i tilfelle det kommer en “regnværsdag”? Ta dem frem, klipp dem i biter og ring kortutstederne for å avslutte kredittkortavtalen. Deretter kan du kontakte gjeldsregisteret for å forsikre deg om at “gjelden” er slettet. 

Ønsker du å beholde et kredittkort kan du enkelt redusere kredittrammen på kortet slik at du blir registrert med mindre gjeld. Med mindre gjeld vil du bli mer attraktiv som lånesøker og kan lettere få innvilget et forbrukslån.

Har du mye kredittkortgjeld og/eller smålån kan det lønne seg å samle all gjelden i et nytt lån med bedre betingelser gjennom refinansiering. Resultatet blir en mer forutsigbar økonomi, færre betalingsanmerkninger og en bedre kredittverdighet.

2. Søk forbrukslån med en medsøker/medlåntaker

Kjenner du noen som kan ta opp lånet sammen med deg? Med en medsøker stiller du sterkere ved en søknad om forbrukslån fordi långiveren da kan føle seg tryggere på at lånet blir nedbetalt. Har medsøkeren i tillegg en fast inntekt og fast ansettelse? Enda bedre!

Selv om du og din medsøker bestemmer at det er du som er hovedsøker, er dere begge like ansvarlige for at lånet blir nedbetalt. Havner du i en situasjon der du ikke kan betale ned lånet vil medsøkeren din få betalingsanmerkninger dersom de ikke betaler for deg. Ingenting har ødelagt flere vennskap og familiebånd enn penger – så vær forsiktig!

Slik øker en medsøker dine muligheter for lån. 

3. Søk forbrukslån med en kausjonist

Et lån kan ha én eller flere kausjonister. Dette innebærer at du som tar opp lånet er hovedskyldner, og at én eller flere kausjonister garanterer for deler av lånet (gjerne med sikkerhet i egen eiendom) dersom du ikke betaler for deg.

Det finnes to typer kausjonister:

Simpel kausjon – du har hovedansvaret for din gjeld

Ved simpel kausjon vil långiveren henvende seg til kausjonisten bare hvis det viser seg at du som hovedsøker ikke kan betale for deg til tross for gjentatte varsler og purringer. Kausjonisten kan sette en beløpsgrense for hva vedkommende ønsker å kausjonere for og når dette beløpet er innbetalt så løses kausjonisten ut.

Selvskyldnerkausjon – kausjonisten får ansvar for din gjeld 

Selvskylderkausjon ligner på det å søke lån med en medsøker. Långiveren vil henvende seg til kausjonisten med én gang du ikke betaler for deg. Dette innebærer mindre risiko og saksbehandling for långiveren, og det er derfor lettere å få innvilget lån med selvskyldnerkausjon enn et lån med en simpel kausjonist.

PS! Med kausjonist bør lånet ha en gjeldsforsikring som sikrer kausjonisten i tilfelle du får problemer med å nedbetale lånet dersom du blir syk eller dør. 

Zmarta tilbyr utgiftsforsikring. 

Hva er forskjell på medsøker/medlåntaker og kausjonist?

Både en kausjonist og en medsøker står ansvarlige for lånet ditt om du ikke kan betale, så hvorfor opererer man med to ulike begrep? Det er egentlig ikke så stor forskjell på disse ordningene juridisk sett. Det handler mer om hvorfor du trenger en god hjelper når du søker om lån.

En medsøker kan øke lånerammen din

Vil du låne mer penger enn banken mener at du kan nedbetale selv? Da kan en medsøker styrke lånesøknaden din. Med to inntekter vet långiveren at du har større mulighet til å håndtere regningene som kommer hver måned.

En kausjonist kan stille som sikkerhet

Mangler du egenkapital til å få innvilget et lån? Da kan en kausjonist styrke lånesøknaden din. Dette skjer normalt ved at kausjonisten stiller sine eiendeler som sikkerhet, for eksempel en bolig. 

Andre tips til deg som vil søke forbrukslån uten fast ansettelse:

Hva kreves for å ta opp forbrukslån via Zmarta? 

Zmarta samarbeider med flere långivere som tilbyr forbrukslån – uten krav til fast ansettelse. 

Hos Zmarta kan du få innvilget et forbrukslån dersom du:

  • Er minst 20 år

  • Har en årsinntekt på over 120 000 kr

  • Ikke har betalingsanmerkninger

  • Har lignet/skattet til Norge i over 3 år

Ønsker du å ta søke om forbrukslån? Benytt vår digitale sammenligningstjeneste. Den er helt kostnadsfri og undersøker dine lånemuligheter hos over 15 ulike långivere. Du trenger kun å sende én søknad, resten tar vi oss av. Lånetilbudene du mottar er uforpliktende og du står fritt til å velge det forbrukslånet som passer deg!
Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.