Glad mann på treningsstudioet som holder en veske og snakker om smarte lån og privatøkonomi.

Søk og sammenlign billån

Lån opptil 500 000 kr

?

Tips når du skal kjøpe bil

Kjop brukt
Kjøp brukt

Det sies at det å kjøpe ny bil alltid er en dårlig investering, og at bilens verdi halveres etter 5 år. En smart måte å lure systemet litt på, kan være å kjøpe en bruktbil som er relativt ny. Rundt 2 år er perfekt fordi det som regel er igjen 3-5 år på bilens garanti. Slik får du en ganske ny bil, men unngår det store verditapet. Så fort bilen triller ut fra bilforhandleren, faller den i verdi.

Prut
Prut

Prut til du blir flau, og når det virker som du har nådd grensen, prut litt til.

Sorg for å få med deg ekstra tilbehor på kjopet
Sørg for å få med deg ekstra tilbehør på kjøpet

Når du ikke kommer lenger med prutingen, forsøk i stedet å få med så mye ekstra utstyr på kjøpet som du kan. Det kan for eksempel dreie seg om ulike tilvalg som navigasjonssystem, parkeringshjelp eller lydanlegg. Vinterdekk og dekkhotell er andre ting som du også kan lykkes i å få med deg uten å betale ekstra for det, dersom du er en dyktig forhandler.

Regn med uforutsette kostnader
Regn med uforutsette kostnader

Det er ikke akkurat billig å være bileier. I tillegg til de faste utgiftene tilkommer det også en rekke utgifter, som du kanskje ikke har tenkt på når du kjøper din første bil. Når du skal regne ut hvor mye bilen vil koste å eie, må du derfor også legge til forsikring, tinglysning- og etableringsgebyr, service og bompenger. Din økonomiske situasjon kan plutselig endre seg, så sørg derfor for å spare opp en buffer til uforutsette hendelser.

Delbetaling i stedet for lån
Delbetaling i stedet for lån

De fleste bilforhandlere tilbyr nedbetaling, hvilket kan være gunstig for deg som kunde. Men det gjelder å ha full oversikt over tilleggskostnader, som for eksempel tinglysning- og etableringsgebyr, som resulterer i at bilen ender opp med å koste mye mer enn opprinnelig pris. Et smart tips er å følge med på om det kommer noen kampanjer. Det hender at du som kunde kan få en riktig god avtale med rentefri betaling, ved kjøp av ny bil.

Chat med oss! Chat