loans

Sammenlign lån for å kjøpe bil

Lån opptil 800 000 kr

Mente du ?
Månedskostnad 3 286 kr*

Nedbetalingstid 1-5 år. Dersom du skal bruke lånet til å innfri annen gjeld kan nedbetalingstid lengre enn 5 år tilbys, 1-20 år.

Renten er variabel og settes individuelt. Individuell nominell rente varierer fra 4,9–23,4 %. Effektiv rente varierer fra 5,01–37,54 %.
Eksempel: Nominell rente 12,20 %, effektiv rente 12,91 %, 180 000 kr over 5 år, kostnad 61 333 kr, totalt 241 333 kr.

Søknaden din sendes til kredittgiverne som best passer din profil.

4,6 av 5 basert på 353 anmeldelser
Alle som har tatt opp lån eller valgt strømavtale via Zmarta får spørsmålet via e-post om å gi sin mening om oss på Trustpilot. Anmeldelser fra verifiserte kunder er merket – de som vises på vår nettside er utvalgte. Vårt Trustpilot-rangering er basert på alle anmeldelser fra både verifiserte kunder og ikke-verifiserte brukere, og beregnes ved hjelp av faktorer som antall, stjernerangering og annet.
JL
Joanna Litkowiec sier:

Mr. David, som behandlet saken min, er effektiv og hjelpsom, jeg fikk refinansiering. Jeg anbefaler ...

13. juli 2024
QVK
QKjellfrid V. Krey sier:

Raskt, effektivt og enkelt.

10. juli 2024
S
Salvador sier:

Dere hjulpet meg alltid. God service

7. mai 2024

Finn det beste billånet

Jakten på en ny bil skjer ofte parallelt med jakten på det beste billånet – det vil si et billån med lav rente. Det kan være stor forskjell på lånetilbud fra ulike banker og långivere, og uten effektive sammenligningsverktøy kan jakten på markedets billigste billån bli både lang og treg.

Søk billån i dag

Når du søker om lån til bil hos Zmarta fyller du kun inn én kort søknad – én gang. Vi sammenligner lånetilbud fra over 15 ulike långivere for deg – helt kostnadsfritt. Zmarta gir deg en enkel oversikt over aktuelle tilbud der du lett kan se hvilken långiver som tilbyr deg billånet med best rente.

Slik søker du om lån til bil hos Zmarta

Låneprosessen er svært enkel og tar kun få minutter. Enkelte långivere kan innvilge deg lån på dagen og utbetale lånet til kontoen din samme dag.

 1. Fyll inn søknadsskjemaet med ønsket lånebeløp og nedbetalingstid

 2. Experian utfører en kredittsjekk av deg

 3. Søknaden sendes videre til Zmartas samarbeidspartnere

 4. Du får en SMS og en e-post med lånetilbud

 5. Velg det lånetilbudet som passer best for deg og signer med din bankID

Ordinære billån vs forbrukslån til bil

Vi kan skille mellom flere typer billån, der de to vanligste er:

 • et tradisjonelt billån, la oss kalle det “vanlig billån”

 • forbrukslån for å kjøpe bil

Vanlige billån får du oftest gjennom bilforhandleren når du kjøper en ny eller relativt ny bil. Dette lånet har lavere rente enn forbrukslån, men stiller langt flere krav til deg som låntaker, for eksempel:

 • at du må stille med en egenkapital

 • at banken tar pant i bilen eller boligen din som sikkerhet for lånet

 • at bilen er kaskoforsikret under hele lånets løpetid

 • at bilen har en bestemt verdi og alder

Fordeler ved forbrukslån til å kjøpe bil

Hos Zmarta kan du søke om lån til bil gjennom samme prosedyre som et vanlig forbrukslån. Med andre ord krever vi kun at du oppfyller følgende krav som søker:

 • Du er minst 20 år

 • Du har en årsinntekt over 120 000 kr

 • Du har ikke betalingsanmerkninger

 • Du har lignet/skattet til Norge i over 3 år

Vi legger oss heller ikke opp i hva du bruker lånet til. Om det er et billån til bedriften, billån til elbil, lån til campingvogn eller lån til bobil – valget er ditt. I tillegg kan du låne utover selve kostnaden på kjøretøyet dersom du har andre utgifter du må dekke.

Søk om billån uten egenkapital eller sikkerhet.

Kostnaden av ordinært billån vs forbrukslån til bil

Kostnaden av et billån – uansett type – består av renter, avdrag og gebyrer. Det er de vanlige billånene som har lavest rente, men det er allikevel viktig å tenke på følgende når du sammenligner vanlige billån:
- Se opp for misvisende tilbud: Forbrukertilsynet har den siste tiden satt søkelyset på fremveksten av villedende tilbud innen ordinære billån i Norge. Enkelte långivere markedsfører det de kaller et “billig billån” ved å antyde at de tilbyr lave renter de første årene, når renten faktisk er flytende under hele låneperioden.
- Tenk på månedskostnaden for kaskoforsikring: Kaskoforsikring har høyest dekningsgrad av alle bilforsikringer og dekker de fleste problemer du kan støte på som bileier. Den er derfor også svært dyr, ikke minst fordi den er utviklet med tanke på nye biler av høy verdi. Når du skal ta opp et ordinært billån kreves nesten alltid full kaskoforsikring.
- Ofte må du betale 20-30% av kjøpesummen selv: Har du ikke oppsparte midler og må ta et lån for dekke egenkapitalen når du skal ta et ordinært billån? Da er det viktig å ta med lånekostnaden når regner ut totalkostnaden for bilkjøpet. I tillegg vil et ordinært billån vanligvis kreve at du stiller dine eiendeler eller bilen selv som sikkerhet – for dette må du betale et tinglysningsgebyr på 1000-2000 kroner.
- Få et skreddersydd tilbud: Det er først etter at du har oppgitt detaljer rundt din egen økonomi, livssituasjon, bilen du skal kjøpe samt utført en kredittsjekk at du får oppgitt et lånetilbud som er reelt for ditt bilkjøp. For å sammenligne ordinære billån må du oppgi disse opplysningene gang på gang hos ulike långivere, noe som kan bli en tidkrevende prosess.

Når du søker om forbrukslån for å kjøpe bil kreves verken egenkapital, sikkerhet i bilen, full kaskoforsikring eller at bilen har en bestemt verdi eller alder. Du får sannsynligvis en høyere rente på billånet enn ved et ordinært billån, men, som alltid med lån, er det viktig å ta med alle kostnader – i kroner og øre men også i tid.
- Ola Nordmann, Økonom i Zmarta

Med Zmarta kan du enkelt sammenligne tilbud for å finne billånet med lavest rente. Du oppgir dine personlige opplysninger kun én gang, og får deretter en skreddersydd oversikt over tilbud på forbrukslån fra opp til 15 aktører, der totalkostnadene for lånet kommer tydelig frem.

Zmartas sammenligningstjeneste er kostnadsfri.

Billån Ung

Flere banker og långivere tilbyr tilpassede produktpakker for unge, og det gjelder også billån for deg som skal kjøpe din første bil. Disse billånene er ofte dyrere enn både ordinære billån og forbrukslån, samtidig som de har en øvre aldersgrense og en begrenset lånesum.

Hos Zmarta må du være minimum 20 år for å ta opp forbrukslån som du kan bruke å kjøpe bil. Vi vet at unge voksne, akkurat som voksne, kan ha både gode og dårlige forutsetninger for å betjene et lån. Når du søker om billån gjennom Zmarta vurderer derfor våre samarbeidspartnere din søknad ut i fra din betalingsevne der de ser på din inntekt og om du har betalingsanmerkninger.

Hvilket forbrukslån er best for deg? La Zmarta hjelpe deg!

Hvordan vurderes din søknad om billån hos Zmarta?

Forbrukslån har høyere rente enn ordinære billån fordi de innebærer større risiko for långiveren. Det er likevel flere grep du kan ta for å sikre deg en lav rente når du skal søke om forbrukslån for å kjøpe bil:

Banker og långivere kan tilby deg bedre vilkår på forbrukslånet dersom de ser at du har en god betalingshistorikk og kredittverdighet. I tillegg kan du enkelt legge til en medsøker i søknadsskjemaet når du vil sammenligne lån hos Zmarta.

Sammenligne forbrukslån når du skal kjøpe bil

Et forbrukslån kan være en god løsning for deg som

 • ikke har mulighet til å ta å betale egenkapital

 • kjøper en eldre bil der det ikke er lønnsomt å ha full kaskoforsikring

 • ikke ønsker eller kan stille eiendeler som sikkerhet for lånet

 • kan nedbetale lånet raskt

Før du bestemmer deg for å ta et forbrukslån er det lurt å sammenligne lån fra flere banker og långivere. På den måten er du sikker på at du velger lånet som har lavest rente og de beste vilkårene for ditt bilkjøp.
Zmarta er en sammenligningstjeneste som gjør jobben for deg. Vi samarbeider med over 15 banker og långivere som konkurrerer om å gi deg det beste lånetilbudet.

Tips når du skal kjøpe bil

Kjøp bruktbil

En bil synker i verdi så fort den ruller ut fra bilforhandleren. Går du for en relativt ny bil istedenfor en helt ny kan det være mye penger å spare. En to år gammel bil har fortsatt en god verdi og gjerne flere år igjen på garantien. Kjøper du en nesten ny bruktbil oppnår du fordelen av et mindre verditap kan benytte deg av de fleste godene som kommer med en ny bil.

Hva må man passe seg for når man kjøper bruktbil?

Velg miljøvennlig

Du sparer både miljøet og lommeboken på å gjøre grønnere valg. Flere banker belønner deg med bedre vilkår på lånet dersom du kjøper en elbil. Driftskostnadene for en slik bil er også lavere enn bensin- og dieselbiler.

Prut når du skal kjøpe bil!

Dette er kanskje ikke typisk norsk, men prøv likevel; prut til du blir flau! Tilbyr du i tillegg en rask handel kan være vanskelig for en selger å takke nei til tilbudet ditt.

Få med ekstrautstyr

Er du en dyktig forhandler kan du få med deg mye verdifullt ekstrautstyr uten å betale noe ekstra!

Navigasjonssystem, parkeringshjelp, lydanlegg, skiboks og vinterdekk er noen eksempler på ekstrautstyr som kan være greit å forhandle med i prisen. Kjøper du en helt ny bil kan cruisekontroll, firehjulstrekk, skinninteriør og hengerfeste også være aktuelt å be om.

Ta høyde for uforutsette utgifter

En bil kan være dyr i drift. I tillegg til faste utgifter kommer det en rekke utgifter som du kanskje ikke har tenkt over. Du må regne med å legge ut for kostnader som forsikring, tinglysning og etableringsgebyr, service, bompenger og andre verkstedutgifter. Din økonomiske situasjon kan også plutselig endre seg etter bilkjøpet. Zmarta anbefaler alle å spare opp en buffer til uforutsette hendelser.

Delbetaling i stedet for lån

De fleste bilforhandlere tilbyr delbetaling. Dette kan være gunstig for deg som kunde, men det gjelder å ha full oversikt over tilleggskostnader og gebyrer hvis du vil unngå at bilen ender opp med å koste mye mer enn opprinnelig pris. Et tips er å følge med på kampanjer. Det hender nemlig at du som kunde kan få en god avtale med rentefri nedbetaling ved kjøp av ny bil.

Sist, men ikke minst… La Zmarta hjelpe deg!

Før du bestemmer deg for å ta et forbrukslån er det lurt å sammenligne lån fra flere banker og långivere. På den måten er du sikker på at du velger lånet som har lavest rente og de beste vilkårene for ditt bilkjøp.

Å sammenligne forbrukslån kan være en tidkrevende prosess og det er derfor Zmarta gjør det for deg. Ved å benytte vår søkemotor får du oversikt over hvilke banker og långivere som kan tilby deg et forbrukslån, og du kan enkelt velge lånet som passer best for deg. Sammenligne lån til bilkjøp.

Vanlige spørsmål om billån

 • Kan man kjøpe bil med forbrukslån?
 • Bør jeg kjøpe bil med forbrukslån?
 • Hvor får man billigst billån?
 • Hva krever banken for å få billån?
 • Hvordan få råd til en bil?
 • Hvor mye må man ha i egenkapital for å få innvilget billån?
 • Hva lønner seg, lease eller kjøpe bil?

Andre smarte tjenester

Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere? Sjekk selv!

Senk strømutgiftene dine