Zmarta Spring 22 - Mobile

Søk og sammenlign billån

Lån opptil 500 000 kr

?
4,5 av 5, basert på 261 anmeldelser
Tore Froeynes sier:

Hei. Jeg er svært fornøyd med Zmarta, takk!

May 22, 2022
Se alle anmeldelser

Låne for å kjøpe bil

Å eie en egen bil er ikke bare praktisk, det kan også gi en frihetsfølelse. Man kan reise dit man vil når man vil, og oppdage nye steder. Men å kjøpe en bil koster penger, og for mange er det derfor nødvendig å ta opp et billån, for å realisere drømmen om nye eventyr på veien.

Gode lånevilkår

Om du må låne penger for å kjøpe bil er du ikke den eneste. Det er vanlig å måtte ta opp et billån for å kunne realisere drømmen om en ny bil. Med et tradisjonelt billån stiller man bilen som sikkerhet for lånet, noe som gir en lavere rente. Men da kan det være at det stilles krav til en viss andel egenkapital.

Velg miljøvennlig

Å ta mer miljøvennlige valg lønner seg også når man skal kjøpe bil. Mange banker vil belønne deg med bedre vilkår dersom du velger en mer miljøvennlig bil. I tillegg er driftskostnadene lavere.

Trenger du ny bil? Søk om billån her.

Forbrukslån for å finansiere bilkjøp

Dersom man ikke har nok egenkapital, eller har litt dårligere forutsetninger for å få et tradisjonelt billån innvilget, kan et forbrukslån være en mulighet. Da slipper man også å stille bilen som sikkerhet for lånet. Det man derimot må huske på er at et forbrukslån har en høyere rente enn et lån med sikkerhet. Derfor lønner det seg å sammenligne flere långivere, slik at man finner det lånet som har best rente og vilkår. Vi i Zmarta sammenligner flere långivere av forbrukslån for deg, slik at du kan finne det alternativet som passer best for deg når du skal realisere bildrømmen.

Vurderer du å ta opp et lån for å kjøpe bil? Søk her

  Tips når du skal kjøpe bil

  Kjop brukt
  Kjøp brukt

  Det sies at det å kjøpe ny bil alltid er en dårlig investering, og at bilens verdi halveres etter 5 år. En smart måte å lure systemet litt på, kan være å kjøpe en bruktbil som er relativt ny. Rundt 2 år er perfekt fordi det som regel er igjen 3-5 år på bilens garanti. Slik får du en ganske ny bil, men unngår det store verditapet. Så fort bilen triller ut fra bilforhandleren, faller den i verdi.

  Prut
  Prut

  Prut til du blir flau, og når det virker som du har nådd grensen, prut litt til.

  Sorg for å få med deg ekstra tilbehor på kjopet
  Sørg for å få med deg ekstra tilbehør på kjøpet

  Når du ikke kommer lenger med prutingen, forsøk i stedet å få med så mye ekstra utstyr på kjøpet som du kan. Det kan for eksempel dreie seg om ulike tilvalg som navigasjonssystem, parkeringshjelp eller lydanlegg. Vinterdekk og dekkhotell er andre ting som du også kan lykkes i å få med deg uten å betale ekstra for det, dersom du er en dyktig forhandler.

  Regn med uforutsette kostnader
  Regn med uforutsette kostnader

  Det er ikke akkurat billig å være bileier. I tillegg til de faste utgiftene tilkommer det også en rekke utgifter, som du kanskje ikke har tenkt på når du kjøper din første bil. Når du skal regne ut hvor mye bilen vil koste å eie, må du derfor også legge til forsikring, tinglysning- og etableringsgebyr, service og bompenger. Din økonomiske situasjon kan plutselig endre seg, så sørg derfor for å spare opp en buffer til uforutsette hendelser.

  Delbetaling i stedet for lån
  Delbetaling i stedet for lån

  De fleste bilforhandlere tilbyr nedbetaling, hvilket kan være gunstig for deg som kunde. Men det gjelder å ha full oversikt over tilleggskostnader, som for eksempel tinglysning- og etableringsgebyr, som resulterer i at bilen ender opp med å koste mye mer enn opprinnelig pris. Et smart tips er å følge med på om det kommer noen kampanjer. Det hender at du som kunde kan få en riktig god avtale med rentefri betaling, ved kjøp av ny bil.

  Chat med oss! Chat