Glad kvinne og mann i fint vær ute i skjærgården.

Søk og sammenlign billån

Lån opp til 500 000 kr

?
4,5 av 5, basert på 225 anmeldelser
kenneth rønning sier:

Veldig fornøyd 🙂

June 21, 2021
Se alle anmeldelser

Å kjøpe bil

Kanskje er det frihetsfølelsen som gjør det. Du vet, rushet som kommer når du setter deg bak rattet og kjører så langt du orker. Å kjøpe bil er noe eget, men gratis, det er det definitivt ikke. Å ta opp billån er for mange nødvendig når drømmen om nye eventyr på veien skal realiseres.

Gode lånevilkår

Du er ikke den eneste som må låne penger for å kjøpe bil. Tvert om, billån er heller normen. For å få så lav rente som mulig bør du søke om et tradisjonelt billån, altså et lån der bilen du kjøper stilles som sikkerhet.

Kjøp grønn bil

Å ta grønne valg lønner seg også i trafikken. Mange banker vil belønne deg med bedre vilkår dersom du velger en miljøvennlig, såkalt «grønn bil.»

Trenger du ny bil? Søk om billån her.

Forbrukslån for å finansiere bilkjøp

Dersom dine forutsetninger for å få lån er litt dårligere finnes det også mulighet for å ta et vanlig forbrukslån. Med forbrukslån slipper du å stille bilen som sikkerhet, men du vil få en høyere rente enn med billån. Månedskostnaden blir med andre ord relativt høy dersom du velger forbrukslån når du skal kjøpe bil.

Lurer du på om du skal ta et lån for å kjøpe bil? Søk her

Lån til tross for betalingsanmerkning

Er du på leting etter ny bil, men har en betalingsanmerkning du er redd for at skal komme i veien for bilkjøpet?

Dersom du vil låne penger til tross for betalingsanmerkning er det viktig at du kan forsikre långiveren om at økonomien din er stabil i dag. Har du kontroll over økonomien din i dag hjelper vi deg gjerne med å finne et fordelaktig privatlån til ditt bilkjøp.

Har du utestående krav os Kronofogden kan du imidlertid ikke få bevilget lån.

  Tips når du skal kjøpe bil

  Kjop brukt
  Kjøp brukt

  Det sies at det å kjøpe ny bil alltid er en dårlig investering, og at bilens verdi halveres etter 5 år. En smart måte å lure systemet litt på er å kjøpe en bruktbil som er relativt ny. Rundt 2 år er perfekt fordi det som regel er igjen 3-5 år på bilens garanti. Slik får du en ganske ny bil, men unngår det store verdifallet som ellers raser så fort bilen triller ut fra bilforhandleren.

  Prut
  Prut

  Prut til du blir flau, og når det virker som du har nådd grensen, prut litt til.

  Sorg for å få med deg ekstra tilbehor på kjopet
  Sørg for å få med deg ekstra tilbehør på kjøpet

  Når du ikke kommer lenger med prutingen, forsøk i stedet å få med så mye ekstra på kjøpet du kan. Det kan for eksempel dreie seg om ulike tilvalg som navigasjonssystem, parkeringshjelp eller lydanlegg. Vinterdekk og dekkhotell er andre ting du som en dyktig forhandler kan lykkes å få med seg uten å betale ekstra for det.

  Regn med uforutsette kostnader
  Regn med uforutsette kostnader

  Det er ikke akkurat billig å være bileier. I tillegg til faste utgifter tilkommer en rekke utgifter du kanskje ikke tenker på når du kjøper din første bil. Legg til forsikring, tinglysning- og etableringsgebyr, service, bompenger og veiavgift når du skal regne ut hvor mye bilen vil koste å eie. Din økonomiske situasjon kan plutselig endre seg, sørg for å spare opp en buffer til uforutsette hendelser.

  Delbetaling i stedet for lån
  Delbetaling i stedet for lån

  De fleste bilforhandlere tilbyr nedbetaling, hvilket kan være gunstig for deg som kunde. Det gjelder dog å ha full oversikt over tilleggskostnader, som for eksempel tinglysning- og etableringsgebyr som resulterer i at bilen ender opp med å koste mye mer enn opprinnelig pris. Et smart tips er å holde øynene åpne for kampanjer. Det hender at du som kunde kan få en riktig god avtale med rentefri betaling ved kjøp av ny bil.

  Andre smarte tjenester

  Kan vi hjelpe deg med å gjøre økonomien din smartere på flere måter? Sjekk selv!
  Artboard 1

  Senk strømutgiftene dine

  • Sammenlign alle strømselskaper
  • Garantert beste strømpris
  • Bytt strømavtale på få minutter
  Chat med oss! Chat