Summer 22 - Mobile

Lån penger til lavest mulig rente

Sammenlign lånene dine

?

Låne penger via Zmarta

Kort om å låne penger via Zmarta

 • Forbrukslån inntil 600 000 kr.
 • Boliglån inntil 15 000 000 kr.
 • Få lånetilbud fra flere banker og långivere samtidig.

Derfor er det lurt å sammenligne før du låner penger

Mange går til den banken de allerede er kunde hos når de skal låne penger, men det er ikke alltid at det er den banken som kan tilby det beste lånet. I stedet bør du sammenligne flere långivere, slik at du er trygg på at du får de mest fordelaktige vilkårene til den laveste renten.

Långivere går ut ifra flere faktorer når de bestemmer hvilken rente de skal gi deg på banklånet ditt. De vurderer blant annet økonomien din, og hvor sannsynlig det er at du kan tilbakebetale lånet. Långiverne vurderer ofte disse faktorene ulikt, noe som gjør at renten og vilkårene kan variere avhengig av långiver. Derfor er det alltid lurt å se over lånetilbudene fra flere långivere før du låner penger. Da kan du være trygg på at du ikke betaler mer enn du trenger for lånet ditt. Når du søker om lån via Zmarta sendes lånesøknaden din til flere långivere samtidig.

Eks: Eff. rente 5,95 %, 2 000 000 kr o/25 år, kostnad 1 668 466 kr, totalt 3 668 466 kr.

Dette kan du låne til via Zmarta

For å kunne låne penger må du vite hva slags lån du trenger. Skal du øke boliglånet ditt, reise jorden rundt eller kanskje samle dyre smålån for å minske månedskostnaden?

Zmarta formidler, kort og godt, to ulike typer lån – forbrukslån og boliglån. Under kan du lese mer om hva du kan bruke de ulike lånene til, og hva det innebærer.

Boliglån: lån med boligen som sikkerhet

Når du låner penger gjennom et boliglån setter du boligen din som sikkerhet for lånet. Det er et lån som du kan ta dersom du for eksempel skal kjøpe en ny bolig, øke boliglånet ditt for å innløse smålån, eller for å pusse opp boligen din. Du kan også sammenlign boliglån for å senke månedskostnaden din.

Du kan kun øke boliglånet ditt dersom du ikke har utnyttet belåningsgraden (85 %) fullt ut. Belåningsgraden er 75 % for de som bor i Oslo og har en bolig nummer to, for eksempel en hytte. I noen tilfeller kan det gjøres et unntak med en høyere belåningsgrad. Primære boliger for de som bor i Oslo har fortsatt en belåningsgrad på 85 %.

Forbrukslån: lån uten sikkerhet

Når du tar opp et forbrukslån trenger du ikke sette noe som sikkerhet for lånet. Et forbrukslån kan du derfor bruke til for eksempel en bryllupsreise, ny bil eller oppussing. Mange bruker også et forbrukslån for å samle dyre smålån og kreditter for å minske månedskostnaden.

Lån penger med lav rente

Når du låner penger av en bank eller långiver så er det med renten du betaler for lånet ditt. Derfor er et lån med lav rente gull verdt. Jo lavere rente du har, desto mindre betaler du for lånet.

Gjennom å sammenligne ulike lån og långivere kan du være sikker på at du velger det lånet med lavest rente. La oss i Zmarta hjelpe deg – vi sammenligner opptil 17 långivere samtidig, slik at du sparer både tid og penger.

Eks: Eff. rente 5,95 %, 2 000 000 kr o/25 år, kostnad 1 668 466 kr, totalt 3 668 466 kr.

En medsøker øker sjansene for et bedre lån

For å øke sjansene dine for å få låne penger med bra vilkår er vårt tips å ha en medsøker med på lånet ditt. Det kan være partneren din eller et familiemedlem som står som låntager på lånet sammen med deg. Det øker sjansene dine for bedre vilkår, slik som lavere rente ettersom sikkerheten for långiveren øker når dere er to som står som låntagere framfor én.

Koster det noe å låne gjennom Zmarta?

Nei, det er helt kostnadsfritt. Vi er en uavhengig sammenligningstjeneste, og du får akkurat de samme vilkårene og rentene som du hadde fått dersom du hadde gått direkte til hver enkelt bank eller långiver.

Vanlige spørsmål og svar

 • Hvordan får jeg en lavere rente?

  Renten settes alltid individuelt, og baseres på lånebeløpet, tilbakebetalingsevnen din og om du har gjeld fra før. Jo bedre tilbakebetalingsevne, jo lavere rente får du generelt. En medsøker kan også øke mulighetene dine for en bedre rente, større lånebeløp og bedre lånevilkår.

  En medsøker kan være hvem som helst som står deg nær, slik som partneren din eller et familiemedlem. Medsøkeren deler ansvaret for lånet, noe som er en ekstra sikkerhet for långiveren.

 • Hvilke faktorer kan påvirke renten jeg får?

  Alle långivere bedømmer omtrent ut ifra de samme faktorene, men hver faktor får ulik stor betydning, og påvirker långiverens vurdering ofte ulikt. Derfor er rentene og tilbudene du kan få av ulike långivere forskjellige, selv om du har oppgitt de samme opplysningene.

  Eksempler på faktorer som vurderes er:

  • Inntekten din
  • Bosituasjonen din
  • Om du har gjeld fra før, samt hvor stor den er
 • Hvor lang tid tar det før pengene betales ut?

  Når det gjelder forbrukslån kan du i beste fall få pengene utbetalt til kontoen din allerede samme dag. Noen banker og långivere bruker litt lenger tid, da kan det gå opp imot 1-5 bankdager innen pengene er på kontoen din.

  Eks: Eff. rente 5,95 %, 2 000 000 kr o/25 år, kostnad 1 668 466 kr, totalt 3 668 466 kr.

 • Hva kreves for å kunne søke om lån gjennom Zmarta?

  For forbrukslån kreves det at du er fylt minst 20 år, har en årlig inntekt på minst 120 000 kroner, og ikke har noen betalingsanmerkninger.

  Dersom du skal ta et boliglån må du være fylt minst 18 år. Her ser långiverne mer på den økonomiske situasjonen din enn årsinntekten, for eksempel om du har spart opp egenkapital eller har noen ubetalte lån. Du kan også ta et boliglån via Zmarta dersom du har betalingsanmerkninger.

 • Kan jeg låne dersom jeg har en betalingsanmerkning?
  For boliglån har vi långivere og banker som godtar betalingsanmerkninger. Når det gjelder forbrukslån samarbeider vi derimot ikke med noen långivere som aksepterer betalingsanmerkninger.
 • Hvor mye penger kan jeg låne?
  Gjennom oss i Zmarta kan du låne inntil 500 000 kroner i ett forbrukslån. For boliglån kan du søke om å låne inntil 15 000 000 kroner.
 • Kan jeg betale tilbake lånet tidligere?
  Ja! Dersom du får penger til overs og vil betale tilbake lånet tidligere kan du absolutt gjøre det. Du kontakter långiveren eller banken din for å bli enige om detaljene.

Tre tips når du skal låne penger

1 Sok om det lånebelopet du vil ha
Søk om det lånebeløpet du vil ha

Mange tror de lettere får avslag dersom de søker om for høyt beløp. Dette stemmer ikke. Banken sier altså ikke nei på grunnlag av at du har søkt om å låne mer enn de vurderer at økonomien din tåler. De gir deg et tilbud på det beløpet de anser er rimelig.

2 Sammen er dere sterker
Sammen er dere sterkere

Har du en medsøker står økonomien din sterkere. Det finnes med andre ord gode sjanser for å få godkjent et høyere lånebeløp og lavere rente dersom dere er to.

3 Sok igjen
Søk igjen

Har du fått avslag på en søknad og fremdeles vil låne penger – søk på nytt når dine personlige eller økonomiske omstendigheter har endret seg.

Chat med oss! Chat