Forbrukslån

Lån til motorsykkel

2022-03-24
10 lån til motorsykkel

Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på; MC-lån eller forbrukslån. La drømmen bli virkelighet!

Forskjellige måter å finansiere kjøpet av motorsykkel

En måte å finansiere kjøpet på, er å ta opp et lån. Det finnes to forskjellige typer lån å velge mellom: MC-lån og forbrukslån. Nedenfor går vi gjennom forskjellene på de to ulike typene.  

Lån til motorsykkel med MC-lån

Et MC-lån er et lån der motorsykkelen stilles som sikkerhet. Du kan låne opptil 80 % av motorsykkelens totale kostnad. Ergo må du ha satt til side en egenandel på minst 20 % av prisen for motorsykkelen.

Ettersom motorsykkelen stilles som sikkerhet, vil du normalt sett få en lavere rente enn ved et forbrukslån, og dermed også en lavere månedskostnad. Forbrukslånet er likevel et veldig bra alternativ til MC-lånet.

Lån til motorsykkel med forbrukslån

Et forbrukslån er et lån der du låner penger til akkurat det du ønsker, uten å måtte stille noe sikkerhet. Motorsykkelen stilles altså ikke som sikkerhet for lånet. I stedet er det din evne til å betale tilbake lånet til långiveren som regnes som sikkerheten i dette tilfellet.

Renten på et forbrukslån er høyere enn for et MC-lån. Du må altså velge hvilken form for lån du vil søke om – lånet med lav rente, eller lånet uten sikkerhet.

Hvilket lån skal jeg velge?

Det kan være vanskelig å velge låneform, og derfor kan det være lurt å sammenligne MC-lån og forbrukslån, for å se hvilket lån som passer best for deg og dine behov. Selvfølgelig spiller faktorer som rente, kontantinnskudd og lignende ting inn i beslutningsprosessen, men til syvende og sist må månedskostnaden være et beløp du kan leve med. Den totale lånekostnaden skal heller ikke være urimelig høy.

Mc-lån nedbetalingstid og vilkår

Nedbetalingstiden for et MC-lån varierer hos ulike långivere, men hos Zmarta er nedbetalingstiden for forbrukslån opptil 18 år. Du kan når som helst betale tilbake hele gjelden og avslutte låneforholdet, uten ekstra kostnad.

Sammenlign forbrukslån med Zmarta

Zmarta tilbyr ikke MC-lån, men du kan selv sammenligne lån gjennom å søke om MC-lån hos din lokale bank eller andre långivere. Problemet med å sammenligne selv, er at det foretas en ny kredittsjekk ved hver enkelt søknad, noe som kan slå negativt ut på kredittverdigheten din.

Fordelen med å søke om lån via Zmarta er at vi kun foretar én enkelt kredittsjekk, til tross for at vi sammenligner opptil 17 långivere. Vi hjelper deg å finne det låne som er mest gunstig for deg.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.
46-fordeler-med-forbrukslan
Forbrukslån Raske penger? Her er 7 fordeler med forbrukslån
Zmarta vil bidra til at nordmenn får en bedre økonomi. Vi deler en lang rekke artikler om hvordan du kan spare penger, b ...