Forbrukslån

Forbrukslån uten sikkerhet

2019-10-22
5 forbrukslan uten sikkerhet

Ville du tatt opp et lån hvis långiveren krevde en kopi av husnøkkelen din? Det er i grunnen dette som skjer når du tar et lån med sikkerhet – du lover at långiveren får beholde en av eiendelene dine dersom du ikke klarer å nedbetale lånet. Men hva med oss som enten ikke har eller ønsker å stille eiendeler som sikkerhet? Kan vi ta opp et lån? Svaret er: ja, et forbrukslån!

På 7 minutter kan du lese om hvordan forbrukslån skiller seg fra andre typer lån. Du får også tips til hvordan du kan søke og få innvilget et forbrukslån uten sikkerhet.

Forbrukslån – lån opptil 600 000 kr

Når långivere og banker låner bort penger, tar de en risiko. For hva om du ikke betaler tilbake pengene? Långivere vil derfor ofte ha noe verdifullt som sikkerhet av deg mens du låner pengene deres. Som regel ønsker långiverne sikkerhet i en bolig. Det kan være din egen bolig eller boligen til noen du kjenner (for eksempel en kausjonist.)

Et forbrukslån krever ikke denne sikkerheten for lånet What’s the catch, tenker du? Hvorfor kan man ta opp et forbrukslån uten sikkerhet, men ikke et boliglån? Her er tre korte svar:

1. Et forbrukslån har høyere gebyrer og renter enn andre type lån. 

Långivere krever høyere gebyrer og renter på forbrukslån enn andre typer lån for å veie opp for manglende sikkerhet. De tar seg altså litt ekstra (eller noen ganger ekstra godt!) betalt for risikoen de tar.

2. Kort nedbetalingstid reduserer risikoen for långiverne. 

Forbrukslån har en maksimal nedbetalingstid på 5 år. Dette er langt kortere enn de fleste andre lån, for eksempel billån og boliglån. Forbrukslån har kort nedbetalingstid rett og slett fordi det øker sjansene for at det blir nedbetalt i sin helhet.

3. Forbrukslån er en kortvarig løsning.

Trenger du noen tusenlapper fordi vaskemaskinen tok kvelden? I så fall er det ikke lønnsomt for en långiver å bruke tid og penger på et langvarig kundeforhold med deg. Med andre ord går långiveren med på å låne deg pengene så lenge du går med på å nedbetale det i løpet av kort tid.  

Forbrukslån som egenkapital 

Mange lurer på om de bør ta opp forbrukslån for å skaffe seg egenkapital når de skal kjøpe bolig. Dette er fullt mulig, men ettersom høy forbruksgjeld gir deg dårligere betingelser på andre lån er det ikke alltid det lønner seg. Ved å få orden på hverdagsøkonomien kan det hende det går raskere enn du tror å spare opp til egenkapitalen du trenger.

Hvis du vurderer et billån som krever egenkapital så bør du sette opp et regnestykke, ettersom resultatet er helt avhengig av prisen på bilen og din privatøkonomi. Hva er mest lønnsomt for deg: å ta et forbrukslån for å kjøpe hele bilen, eller å ta opp et forbrukslån for å betale egenkapitalen på et ordinært billån?

Forbrukslån – hvor lang nedbetalingstid? 

Føler du deg klar for å ta opp et forbrukslån? Da vet du trolig alt om hva et forbrukslån innebærer. Den kanskje viktigste faktoren å ta stilling til er nedbetalingstiden. 

Generelt vil vi anbefale deg kortest mulig nedbetalingstid på hvilket som helst lån, også forbrukslån. 

Et vanlig forbrukslån har nedbetalingstid på 1-5 år, mens et forbrukslån som brukes til å refinansiere flere lån kan ha en nedbetalingstid på opp til 20 år. 

Når du skal velge nedbetalingstid bør du tenke på følgende: 

  • Hvor mye kan du kan betale hver måned?  

Månedskostnaden er det totale beløpet av renter, gebyrer og eventuelt andre avgifter du har i forbindelse med lånet. Velg en nedbetalingstid som passer lommeboka di og ikke nedbetalingstiden som høres mest behagelig ut!

  • Er det mulig å redusere andre typer utgifter for å nedbetale lånet raskere? 

Er renten veldig høy, kan det blir dyrt med en lang nedbetalingstid. Er det verdt å skru ned annet forbruk slik at du kan nedbetale lånet raskere? 

Du blir tilbudt ulik rente ut ifra hvilken nedbetalingstid du ønsker på forbrukslånet ditt. 

I Zmarta elsker vi lån med lave renter! Vi vil hjelpe deg skaffe forbrukslånet med lavest rente slik at dine månedlige kostnader blir overkommelige. Vi samarbeider med over 15 ulike banker og långivere som konkurrerer om å gi deg det beste lånetilbudet.

Hvorfor ta opp et forbrukslån via Zmarta? 

Både långivere og låntakere har fordeler hos Zmarta.

Du som søker forbrukslån via Zmarta slipper å sende inn separate søknader til mange ulike tilbydere og deretter analysere alle svarbrevene du får. Hos Zmarta søker du forbrukslån hos flere långivere og banker samtidig via én enkel søknad og kan enkelt sammenligne tilbudene du får i retur.

For långivere er det en stor fordel at de slipper å bruke tid og penger på markedsføre sine produkter og istedenfor kan bruke ressursene sine på å gi deg et godt tilbud!

Følger du de enkle stegene i Zmartas sammenligningstjeneste for forbrukslån hjelper vi deg med å finne det beste forbrukslånet med lavest rente. 

Kan jeg søke om forbrukslån hos Zmarta?

Hos Zmarta kan du søke om forbrukslån om du:

  •      Er minst 20 år gammel

  •      Tjener over 120 000 kr per år

  •      Ikke har betalingsanmerkninger

  •      Har lignet/skattet til Norge i over 3 år

Har du dårlig kredittverdighet på grunn av mye gjeld eller betalingsanmerkninger? 

Å betale ned gjeld er den beste måten å bli kvitt betalingsanmerkningene og dermed få bedre betingelser når du søker om lån. Det er også mulig å bedre din kredittverdighet gjennom enkle økonomiske grep. Utsett aldri til i morgen det du kan gjøre i dag!

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.