Slik får du bedre hverdagsøkonomi

Lurer du ofte på hvor det blir av pengene? Her er tipsene for deg som ønsker en bedre hverdagsøkonomi.

Betal regningene i tide

Det blir fort dyrt å glemme å betale regninger. I nettbanken din kan du registrere slik at kan betale via avtalegiro – så unngår du å få purring og inkassovarsel. Avtalegiro er en veldig praktisk måte å huske på å betale faste regninger som strøm, husleie, forsikring og lån. Da trekkes alle dine faste utgifter automatisk hver måned, og banken sørger for at regningene betales innenfor forfallsdato. På den måten trenger du ikke å uroe deg for at du glemt å betale en regning, og du unngår både fakturagebyr og eventuell purring.

Dyre uvaner

Har du noen dyr last? Kanskje cola, røyking eller shopping? Se hvis du kan finne en måte å droppe uvanen din eller prøv i hvert fall å kutte ned – det er garantert penger å spare her. Er lasten din dessuten en helsefare så er det selvsagt en enda større motivasjon. Har du shopping som uvane? Innfør da kjøpestopp! Det innebærer at du kun får kjøpe det absolutt nødvendige – som for eksempel mat, busskort, drivstoff og medisiner.

Velg kvalitet

Ikke vær en sparsom og gnien når du kjøper ting som skal vare over lengre tid (for eksempel vaskemaskin, støvsuger, reiseveske og lignende). Velg kvalitet. I lengden blir det nemlig mye dyrere å velge det billigere alternativet foran å kjøpe kvalitet. Legger du litt ekstra penger nå, så trenger du ikke å kjøpe nytt like ofte. Ting av god kvalitet holder generelt lenger.

Ta vare på tingene dine

Et annet tips for å bedre hverdagsøkonomien er å ta godt vare på tingene dine. Det blir fort dyrt når du hele tiden må kaste og kjøpe nytt.Lever inn skoene til skomaker før sålen har gått helt i stykker og ikke kan reddes lenger. Prøv også å regelmessig avkalke strykejernet og kaffemaskinen, ikke still tyngre ting på møblene enn de tåler, og la være å åpne den varme ovnen med de dyre merkebrillene på. Listen kan gjøres lang.

Sammenlign priser

Sammenlign ulike priser når det er mulig – vi lover at det vil lønne seg. Sammenlign ulike strømleverandører og bytt til et annet dersom det viser seg å være billigere enn det du har. Ved finansielle avgjørelser så kan du benytte deg av en sammenligningstjeneste som Zmarta, så hjelper vi deg med å få oversikten. Vi tar din søknad videre til rundt tyve banker og långivere for at du skal få lavest mulig rente og best vilkår. Når du har mulighet til å sammenligne ulike tjenester – ta sjansen! Så unngår du å betale mer enn nødvendig.

Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år | Zmarta

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Ingen artikler funnet

Se flere artikler