Om lån

Låne penger med betalingsanmerkninger?

2019-10-22

Har du fått betalingsanmerkninger og kanskje til og med havnet hos Namsmannen? Ønsker du likevel å låne penger? Vi har forståelse for at dette kanskje hadde gjort situasjonen din enklere på kort sikt, men det er kanskje ikke det smarteste valget for deg akkurat nå.

Betal ned gjelden din

Om du har lånt penger og ikke betalt tilbake I tide, ender du i de fleste tilfeller opp med betalingsanmerkninger, og i mange tilfeller hos Namsmannen. Før dette skjer, får du flere sjanser til å betale ned gjelden din – derfor er det ekstra tydelig at du har hatt uorden i økonomien om det kommer så langt. Havner du hos Namsmannen, vil du få tilsendt informasjon om hvordan du kan løse inn gjelden din, og om du betaler inn gjelden innen fristen, så løser ting seg. Om du derimot ikke klarer å betale tilbake gjelden, så kan du risikere å havne i gjeldsordning, dette er på ingen måte noen trivelig situasjon for deg og de rundt deg.

Kan jeg låne penger tross betalingsanmerkninger?

Når du har betalingsanmerkninger, så blir disse registrert i en periode. I denne perioden vil det være mye vanskeligere for deg å inngå avtaler som omhandler lån, leieavtaler, avbetalinger og abonnement. Visse långivere og banker kan kanskje bevilge deg lån til tross for anmerkninger, men da er det ofte snakk om ekstreme renter og betingelser. Dessuten vil du ikke unngå den onde sirkelen du er inne i, og du vil i mange tilfeller bare oppnå å redusere kredittverdigheten din ytterligere. 

Kontakt sosialtjenesten for å løse problemene dine

Gjør et smart valg, og søk ikke om lån når du allerede har betalingsanmerkninger. Søk heller hjelp til å rydde opp i økonomien din, dette kan du gjøre ved å søke råd og hjelp hos sosialtjenesten i din kommune da de er lovpålagt å hjelpe deg med gjeldsproblemer. Alle kommuner i Norge er pliktige å tilby deg hjelp og praktiske råd til hvordan du skal kunne håndtere og prioritere gjelden på best mulig måte.

Flere i samme kategori

Se alle
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...
Om lån Utgiftsforsikring fra Zmarta
Har du tenkt over hvordan du økonomisk vil kunne håndtere uforutsette utgifter? En utgiftsforsikring kan hjelpe deg gjen ...