Fordeler med sparing

Vurderer du å starte med sparing? I så fall – gratulerer! Vi kan love deg at setningen ”jeg angrer at jeg startet med sparing” aldri er blitt formulert. Det er mange fordeler med å komme igang med sparing. Her har vi listet noen.

Spar i dag, spander i morgen

Tross alle fordeler er det lett å assosiere sparing med noe trist; noe som inngår i kategorien av alle ting som vi jo vet er bra for oss men som tross alt ikke er… Særlig gøy. Faktum er at hvis du liker å spandere penger så liker du nok også å spare penger. Det er ikke så motsigende som det høres ut. Sannsynligvis har du inntil nå helt enkelt ikke hatt rett verktøy og kunnskap til å se alle fordeler med sparing. For tross at det kan være strevsomt å spare så husk at den som sparer i dag kan spandere desto mer i morgen – og da på noe som du virkelig vil ha.

Kort eller langsiktig sparing

Hva sparer du til? Avhengig på om du sparer til en Thailand-reise i vinter eller for å få nok til kontantinnsatsen til et bosted innen noen år så påvirker det ditt valg av sparing. Når trenger du pengene? Hvor lenge kan du være uten dem? Hvis du sparer til noe på sikt kan det finnes fordeler i å se etter en annen sparing med høyere risiko som dermed gir mulighet til høyere avkastning. Har du behov for pengene innen en snar fremtid så passer ett spar med lavere risiko bedre.

Risiko og avkastning

Når det kommer til sparing går risiko og avkastning alltid hånd i hånd. Det er fordeler både i å "kjøre safe" og i å ha et mere risikofylt spar. Hvor mye risiko du vil ta med dine sparepenger kan bare du svare på. Imidlertid er det femoralt to faktorer som er avgjørende i beslutningen: dels tidsperspektiver og dels din personlighet. Igjen, spør deg selv når du har behov for pengene og grunn på hva slags person du er; er du en risktager eller skulle du bli urolig dersom verdien på sparepengene dine plutselig dukket? Er du beredt på å risikere litt med din sparing kan det gi fordeler i form av større avkastning men det kan også innebære at du taper store deler av investeringen din.

Rente på rente

En stor fordel med sparing er snøballeffekten i form av "rente-på-rente". Når dine plasserte penger vokser og gir avkastning så får du også rente på det nye beløpet – du får med andre ord ”rente-på-renten”. Effekten gjelder ikke bare for sparekonto (når det ikke er minusrente da) men er også en fordel innen fond- eller aksjespar for den som løpende investerer sin aksjeutdeling påny. "Rente-på-rente"-effekten viser at det er mulig å tjene penger ikke bare gjennom avkastning på den opprinnelige investeringen men også gjennom rente på generert rente.

Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år | Zmarta

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Ingen artikler funnet

Se flere artikler