Forbrukslån

Forbrukslån uten kredittsjekk

2019-10-22
57-forbrukslan-uten-kredittsjekk

Når du søker om et forbrukslån er det vanlig at det foretas en kredittsjekk av deg. Men MÅ man kredittsjekkes? Er det i det hele tatt mulig å få innvilget et forbrukslån uten kredittsjekk? Svaret får du i denne artikkelen!

På 5 minutter får du en innføring i hva en kredittsjekk egentlig er og hvordan bankene vurderer kredittopplysningene dine.

Kan jeg få lån uten kredittsjekk?

Nei, du kan ikke få lån hos Zmarta uten at det utføres en kredittsjekk. Alle banker og kredittinstitusjoner er lovpålagt å utføre en kredittsjekk av alle sine potensielle og eksisterende kunder. 

Ønsker du ikke at det tas en kredittsjekk av deg? Det kan føles litt ubehagelig, men dersom du har orden i papirene, er det helt ufarlig. Hvis du er litt skeptisk så kan du faktisk kredittsjekke deg selv før du lar långiveren gjøre det.

Har du ikke orden i papirene? Hvis du vet allerede nå at du har betalingsanmerkninger eller mer gjeld enn du klarer å nedbetale så sjekk ut våre tips i artiklene lån penger til tross for eksisterende gjeld og søke om lån med betalingsanmerkninger.

Hva er en kredittsjekk?

Kredittsjekken er en oppsummering av din økonomiske situasjon de tre siste årene. 

Långiverne vil se:

  • Inntekt og ansettelse: har du fast inntekt hver måned?

  • Formue: hvilke verdier eier du, f.eks. bolig eller aksjesparing?

  • Inntektsnivå: hvor mye kommer inn på kontoen din?

  • Gjeld: hvor mye skylder du totalt?

  • Næringsinteresser: har du eierskap i et selskap?

  • Eventuelle betalingsanmerkninger

Etter kredittsjekken sitter långiverne igjen med et godt bilde av din økonomiske situasjon, betalingsevne og ikke minst – betalingsvilje. Alt dette summeres sammen til en kredittscore. Den kan variere fra 1-100, hvor 100 er best. 

Får du avslag på søknad om forbrukslån? Fortvil ikke! Det er mye du kan gjøre for å forbedre din kredittverdighet

Hvorfor tas det en kredittsjekk?

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Dette betyr at långiverne tar en risiko ved å låne deg penger. Dersom du ikke betaler for deg, står långiveren der med skjegget i postkassa og minus på kontoen! Derfor vil långivere vite akkurat hvor stor risiko de tar ved å innvilge deg et forbrukslån. Dette ser de i kredittsjekken din.

Långiverne er også lovpålagt å utføre kredittsjekken. Dette er for å beskytte deg som forbruker mot å ta opp mer lån enn du klarer å betale ned, for eksempel i et svakt øyeblikk (vi har alle vært der!).

Hvordan vurderer banken kredittsjekken?

Ulike långivere har ulike vurderinger av søknaden din om forbrukslån. De verdsetter ulike faktorer – inntekt, gjeld, formue – i ulik grad. Derfor kan du få avslag hos en bank og innvilget lån hos en annen. 

Det er vanlig at långiverne vurderer hvor stor gjeld du har i forhold til inntekten din, og om inntekten er stabil. Andre ting de er opptatt av er om du nedbetaler lånene du allerede har, eller om du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Har du dette, vil du mest sannsynlig få avslag på din søknad om forbrukslån. 

Hvordan utføres kredittsjekken?

I de fleste tilfeller utføres kredittsjekken automatisk når du søker om et nytt lån. Dette betyr at du ikke trenger å foreta deg noe som helst! 

Det finnes flere uavhengige aktører som tilbyr kredittsjekk. Långiverne kjøper derfor tjenesten om kredittsjekk fra en slik aktør. Hos Zmarta utføres kredittsjekken av Experian når du søker om forbrukslån. 

Forbrukslån via Zmarta.no

Zmarta utfører alltid kredittsjekk på alle som søker om forbrukslån. 

Ønsker du å bygge en hundegård, sikre strømbudsjettet med en ny varmepumpe eller friske opp alle veggene hjemme med ny maling, kan forbrukslån være et godt alternativ. Du kan nemlig bruke pengene til hva du vil!

Vi mener det er best når bankene konkurrerer om deg som kunde. Vi har derfor et samarbeid med en rekke ulike långivere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut hvor mye du ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid du trenger. Når søknaden er sendt vil denne gå ut til våre samarbeidspartnere. 

Søknaden din går gjennom vår sammenligningstjeneste slik at du kan sammenligne lån på inntil 600 000 kr – helt kostnadsfritt. 

Lykke til! 
Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.