Om lån

Refinansier dine smålån

2019-10-22
Refinansier dine smålån nå

Smålån høres søte og uskyldige ut. Det er jo bare snakk om bittesmå lån? Kjært barn har mange navn - smålån, mikrolån og mikrolån florerer ofte. De er bedagelige, enkle og raske å få, og du trenger ikke stille noe som sikkerhet. Men er de egentlig så praktiske for deg? Her er noen ting du bør tenke over om du har smålån.

Trenger du smålån?

Noen ganger kan smålån være helt ok for deg. Om du har god økonomi, og trenger et mindre lån raskt, så kan det være et bra alternativ. Ofte kan pengene være på din konto i løpet av svært kort tid.  Men vær klar over betingelsene rundt smålån, og ikke minst kostnadene smålån vil ha for deg. 

Smålån har høyere rente

Her stiller du ikke noe som sikkerhet, så da er bankens garanti at du klarer å betale tilbake. Da vil renten naturlig nok være høyere enn ved de fleste andre lån. Så lenge du er klar over dette er det selvsagt ikke noe problem, men om du har anledning bør du vurdere å refinansiere dine smålån.

Krav om kredittverdighet 

Siden det ikke er krav om å stille noe som sikkerhet, så vil utlåner sjekke kredittverdigheten din. Om grunnen til at du søker om smålån er at du har fått avslag på andre lån, er det en risiko for at du ikke heller vil få godkjent søknaden for smålån. 

Lav kredittverdighet? Høyere rente

Om du får godkjent søknaden selv om du har lav kredittverdighet, vil renten være høyere. Av og til har man ikke noe valg, om man må gjøre de valgene man gjør. Men, om du har valget anbefaler Zmarta å alltid forsøke å få lavest mulig rente og lavest mulig månedskostnad. 

Refinansier dine smålån og spar penger

Om du har mange forskjellige smålån, vil du kunne spare penger om du refinansierer smålånene og samler i ett større lån. Ikke bare vil du kunne oppnå en mye lavere rente, men du vil spare penger på månedskostnader og gebyrer. Ikke minst vil du ha bedre oversikt og kanskje også bedre samvittighet!

Samle smålån med Zmarta 

La oss på Zmarta hjelpe deg med å skape en bedre løsning hvor du samler dine lån til en lavere rente – og dermed får en bedre lånekostnad. Sammenligningstjenesten vår er helt kostnadsfri og etter en nøye analyse av mulighetene dine kontakter vi långiverne for å finne det beste alternativet for nettopp deg.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...