Slik får du lavere boligrente

Det er ikke så vanskelig å senke renten på boliglånet som du kanskje tror.Ta del av våre smarte tips på hvordan du kan senke din boligrente og spare tusenlapper!

Verdiøkning

OK, du vil senke din boligrente. Hva har du for rente i dag? Vet du ikke det, så er første steget å finne det ut. Sammenlign deretter din boligrente med aktuelle listrenter for å finne ut hvordan din rente står seg i forhold til disse. Hva du har får rente på ditt boliglån spørs dels på markedsverdien på ditt bosted og dels på hvor stort lånebeløp du har. Andre faktorer er hvis du har valgt å binde renten eller ikke, antall måneder eller år du har valgt å binde renten samt inflasjon. Er det mulig at verdien for bostedet har gått opp siden du tok boliglånet eller har du renovert? Rådfør en megler og be om en verdivurdering!

Forhandling

Alt i livet må man jobbe for og ingenting er gratis. Litt bittert kanskje, men dessverre sant. Særlig dersom du vil senke din boligrente, da gjelder det at du ikke nøyer deg direkte. Så frem med forhandlingskunnskapene som gjorde at du som liten allikevel fikk den isen og Donald Dukk-bladet på en mandag. Vil du senke din boligrente er det nemlig å prøve å forhandle som gjelder. Som en ekte mafiaboss! OK, OK nok med lignelser og la oss ”get down to business”.

Kontakt flere banker

Først og fremst skal du kontakte din bank. Kontakt deretter en annen bank enn din egne og så en til. Fortsett til du har kontaktet omtrent tre til fem banker og be om å få forhandle om ditt boliglån. Det tåles å gjentas: det lønner seg å argumentere! Legg frem en eventuell verdiøkning eller renovering som du bakker opp med en meglervurdering. Redegjør for at du er en god kunde for banken og vis opp andre rentetilbud som du eventuelt har fått fra andre banker. Aksepter ikke det første tilbudet du får!

Bytt bank!

Tok ingen av bankene minste notis av din forhandling? Hvis ikke bankene lytter så får du prøve med en liten trussel. Det er ikke noen skam i å være litt vrang i rett sammenheng. Eller med andre ord: hvis ikke banken tar noen som helst notis om dine ønsker så gjør da banken oppmerksom på at du overveier å avslutte samarbeidet. Sånn ja! Nå skal du se at det blir fart. en liten trussel. Det er ikke noen skam i å være litt vrang i rett sammenheng. Eller med andre ord: hvis ikke banken tar noen som helst notis om dine ønsker så gjør da banken oppmerksom på at du overveier å avslutte samarbeidet. Sånn ja! Nå skal du se at det blir fart.

Høy konkurranse

All spøk til side, faktum er at det i dag er lett og smidig å flytte affærer fra en bank til en annen hvor din eventuelt nye bank med glede vil ordne med alle papirer som trenges til overgangen. Så ikke noe ekstra jobb for deg altså! Imidlertid er risikoen liten for at en slik situasjon faktisk blir realitet. Konkurrensen på lånemarkedet er beinhard og er dine krav rimelige hvor du dessuten har fakta å bakke opp med skal det ikke være noen som helst problem med deg å få din boligrente senket. Skulle situasjonen mot formodning oppstå så gjelder det allikevel, hvor dramatisk det enn høres ut, å prøve å presse banken i en forhandling og gjøre klart at du overveier å flytte dine affærer til en annen aktør hvis de ikke ser over muligheten til å senke din boligrente.

Senkt boligrente

Sånn ja – nå har du sannsynligvis forhandlet ned renten noen hakk. Litt som et spill hvor du mest sannsynlig står som seier sammen med én av bankene. Det kanskje kan føles som et stygt spill men i slutten er det du som sparer tusenvis korner hvert år gjennom å spille ut bankene mot hverandre. På nøyaktig samme måte kan vi på Zmarta hjelpe deg gjennom hele prosessen fra lån til beste rentesats – forskjellen er bare at du sparer timer av egne sammenligning, bankbesøk og telefonsamtaler. Alt dette gjør vi for deg! Vi kontakter våre samarbeidspartners og ser til at du får den beste renten utfra dine forutsetninger. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknad så ordner vi resten.

Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år | Zmarta

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Økonomitips

Pensjonssparing

Tenker du at det der med pensjon kommer til å løse seg uansett, langt der fremme i en ubestemt fremtid? Å spare selv gir en bedre pensjon og et bedre liv som pensjonist.

Økonomitips

Slik redder du feriebudsjettet

Det beste rådet for å spare penger til ferien er å spare. Spare, spare og spare. Gjerne måneder eller hvorfor ikke år i forveien Problemet er at livet sjelden fungerer slik for de aller fleste av oss – ofte er det en uventet kostnad som ligger på lur rett rundt hjørnet. De uventede kostnadene bruker dessuten dukke opp når det passer som minst, for eksempel innfør en ferie. Men før du begynner å slite av deg håret, legge pannen i dype folder eller slå hodet mot en vegg (eller hva du nå gjør i frustrerte øyeblikk) så vil prøve å hjelpe deg. Det trenger nemlig ikke å være håpløst! Les Zmartas tips om hvordan du klarer ditt feriebudsjett!

Ingen artikler funnet

Se flere artikler