58-namsmannen-gjeld-og-sjans-til-lan

Hvis du har gjeld hos Namsmannen kan det være vanskelig å få lån. Du kan også få vansker med å få en leilighet eller kjøpe noe på avbetaling. Din kredittverdighet forverres når du har gjeld hos namsmannen og anmerkningen ligger igjen i tre år for privatpersoner og fem år for næringsdrivende.

Går det å få et lån tross gjeld hos Namsmannen?

Hvis du har en ubetalt gjeld hos Namsmannen kommer du ikke til å få din lånesøknad bevilget hos Zmarta. Veien til en bedre økonomi er, ifølge oss, i en slik situasjon ikke å ta et nytt lån men å først gjøre opp med nåværende gjeld. På den måten dannes et godt økonomisk grunnlag! Det finnes faktisk de som aksepterer lån tross at du har gjeld hos Namsmann, men oftest handler det om långivere som spesialisert seg på så kallet hurtiglån og sms-lån. Disse typer lån er sjelden noe som gagner økonomien din ettersom renten er høy og nedbetalingstiden kort. Av den grunn fraråder vi på Zmarta deg alltid til å ta hurtiglån og sms-lån.

Lån med kausjonist eller medsøker

En måte å få lån allikevel kan være at du tar hjelp av en kausjonist eller medsøker. Med en kausjonist står også denne personen på lånet og dere blir like ansvarlige for tilbakebetalingen. Kausjonisten er altså den som blir nødt til å betale din del på lånet hvis du skulle havne i økonomisk trussel.

Når man tar lån med en medsøker – kanskje en kjæreste, slektning eller kompis – ser långiveren på deres felles økonomi. Med to søkende får dere større kredittverdighet ettersom långiveren kan føle seg mer sikker på å få pengene tilbakebetalt.

Lån med betalingsanmerkning

Hvis du har betalt ned på gjelden hos Namsmannen – men fortsatt har betalingsanmerkningen igjen – gjelder andre regler enn om du fortsatt hadde hatt gjelden. Det er fortsatt mulig at visse långivere sier nei på grunn av en betalingsanmerkning (tross at du ikke lenger har gjeld) men det finnes også flere som faktisk bevilger deg lån. 

Alle långivere ser på din økonomi i sin helhet. Økonomien din kanskje ser helt annerledes ut nå, når du søker om lån, enn da når du dro på deg den betalingsanmerkningen? I så fall har du sannsynligvis mye bedre kredittverdighet og større muligheter til å nedbetale lånet enn tidligere!

Se over din økonomi og lag en budsjett

Hver gang du vurderer å ta opp et nytt lån er det bra å gjøre en ordentlig budsjett der du går igjennom din økonomi for å danne deg et bilde av dine inntekter og utgifter – først og fremst for å se om det finnes rom for amortering på et lån.

For å se hvilke långivere som kan tenke seg å gi deg lån tross betalingsanmerkninger kan du fylle ut din søknad online på Zmarta. Vi tar da din søknad videre til ulike samarbeidspartners og du får deretter et eller flere lånetilbud. Tjenesten er kostnadsfri og du sparer masse tid gjennom å la oss ta jobben med å sammenligne og ta frem gode tilbud. 

Velkommen med din søknad!

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...