Om lån

Utgiftsforsikring fra Zmarta

2019-10-22
Utgiftsforsikring

Har du tenkt over hvordan du økonomisk vil kunne håndtere uforutsette utgifter? En utgiftsforsikring kan hjelpe deg gjennom en vanskelig periode.

Uforutsette utgifter

Livet er aldri forutsigbart, heldigvis! På godt og vondt skjer uforutsette ting hele tiden, og det beste man kan gjøre er å gjøre så godt man kan før ting oppstår, og takle situasjonen best mulig når ting oppstår.

På samme måte er det alltid en risiko med å låne penger, man vet aldri hvordan eller når uforutsette utgifter og kostnader oppstår. Det er heller ikke alle som har en god nok økonomisk situasjon til å sette av penger til dårligere tider.

Ryker vaskemaskinen, eller må bilen på service? Eller skjer mer alvorlige ting som at du blir sykemeldt, permittert eller arbeidsledig? Dette vil for mange føre til redusert inntekt, og derfor også redusert mulighet til å betale ned gjelden sin.

Når man først må låne penger, så får man en gjeld som skal betales tilbake, og skjer det uforutsette ting som gjør at nedbetalingen kan bli vanskelig, kan dette være tøft for den det gjelder. 

Hva er utgiftsforsikring?

Utgiftsforsikringen er en forsikring mot uforutsette utgifter og kostnader, som kan skje om livssituasjonen forandrer seg. Du velger et beløp du ønsker å få utbetalt om forsikringsvilkårene blir oppfyllt. 

Man vet aldri hvordan eller når uforutsette utgifter og kostnader oppstår...

Hvordan virker utgiftsforsikringen?

Utgiftsforsikringen er ikke tilknyttet noe lån, og du velger selv hvilket månedsbeløp du ønsker å forsikre.Forsikringen kan dekke blant annet:

  •          Sykemelding, gjelder om du blir sykemeldt fra stillingen din.

  •          Permittering, gjelder om du skulle bli permittert fra arbeidsplassen.

  •          Ufrivillig arbeidsledighet – om du blir sagt opp fra jobben din.

  •          Dødsfall

Forsikringen koster 9 % per måned av det beløpet du velger å forsikre. Du kan forsikre deg for beløp på mellom 1 000 og8 000 kroner.

Kan jeg tegne utgiftsforsikring?

Du kan tegne utgiftsforsikring om du oppfyller kravene til forsikringen. Du må blant annet være over 18 år, ha sendt inn en lånesøknad til oss, og du må ikke ha betalingsanmerkninger. Du må i tillegg være i arbeid i minimum 16 timer per uke i det øyeblikket du søker om å tegne forsikring, eller være selvstendig næringsdrivende.

I tillegg til dette er den en del andre krav som at du for eksempel ikke må ha kjennskap til sykdom eller symptomer de siste tolv månedene, eller kjennskap til eksisterende sykdom, symptomer eller skader. Du kan heller ikke ha en diagnose eller ha fått behandling for sykdom eller skader som kan påvirke arbeidsførheten.

En annen faktor er at du ikke må sitte på kunnskap som gir deg grunn til å regne med fremtidig arbeidsledighet eller permittering. Du må i tillegg være bosatt I Norge, og medlem av Norsk Folketrygd.

Oppfylller du kravene, og har lyst til å tegne utgiftsforsikring, kan du gjøre dette på nettsidene våre – vi håper selvsagt at kun uventede positive hendelser skjer deg, og at du får realisert dine drømmer!

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...