Om lån

Lån penger til tross for eksisterende gjeld

2019-10-22
20 lan penger til tross for eksisterende gjeld

Trenger du å låne penger til tross for at du allerede har gjeld, og er du bekymret for at du ikke klarer å låne mer? Ta det med ro, det er flere ting du kan gjøre før du begynner å bekymre deg.

Lån penger selv om du allerede har gjeld

Om du må låne penger er det fordelaktig om annen gjeld kommer fra nåværende lån. Har du faste rente og månedskostnader, kan du velge å samle disse for å unngå dyre ekstrakostnader, og for å få en bedre og billigere rente.

Kredittkort er ofte en stor kostnadskilde for mange husholdninger og derfor er det viktig at du vurderer hvilke kredittkort du virkelig trenger i hverdagen. Kanskje har du benyttet kredittkort uten å tenke over hva dette gjør med kredittverdigheten din eller så har du kanskje havnet i gjeld hvor kredittkort var eneste utvei.

Uansett så finnes det alltid én mulighet til å forbedre situasjonen og det er å først kvitte deg med så mange lån som mulig for å vise fremtidige långivere at du har orden på økonomien din.

Bør jeg låne penger via mikrolån eller forbrukslån?

Det er ikke alltid lett å få lån dersom du har eksisterende gjeld. Prøv uansett alltid forbrukslån før du vurderer for eksempel mikrolån – renter og kostnader er ofte mye høyere på den typen lån. Det vil bli tyngre for månedsbudsjettet ditt, men av og til har man jo ikke noe valg.

Skulle du absolutt behøve å søke om slike lån, er det desto viktigere å sammenligne betingelser og kostnader fra flere banker og långivere først, slik at du får det lånet som passer deg best.

En vanlig felle når du søker om slike lån, er for lang tilbakebetalingstid med en totalkostnad på flere hundre prosent over det opprinnelige lånet. Velg kortest mulig tilbakebetalingstid, slik at du blir kvitt lånet så snart som mulig.

Om du trenger en mindre sum penger, men allerede har gjeld fra tidligere av, kan det være en god ide å søke om et forbrukslån der du samtidig samler all gjeld på ett sted. På denne måten kan du forhandle deg frem til en bedre rente, samtidig som du unngår unødige kostnader som øker totalkostnaden din.

Velger du et forbrukslån, så kan du redusere renten på flere punkter, og om du vil sammenligne kostnaden for andre typer lån og forbrukslån, kan det være lurt å gjøre flere beregninger før du tar valget ditt.

Sammenlign forbrukslån for å kunne låne selv om du allerede har gjeld

Før du søker om lån for å få pengene er det viktig at du gjør deg kjent med den gjelden du allerede har, og regner på hvor mye mer du har råd til å betale hver måned. Ta egen gjeld på alvor, og vær sikker på at du faktisk har råd til det nye lånet. Konsekvensene av å ikke kunne betale er ofte utrivelige.

Hos Zmarta kan du sammenligne lån og forbrukslån fra rundt 15 forskjellige banker og långivere, vi lar bankene konkurrere om deg slik at du får best mulig betingelser – helt kosnadsfritt.

Flere i samme kategori

Se alle
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Verdt å vite om smålån
Hva er et smålån? Et typisk smålån er et lån med relativt lav kredittgrense, og med et relativt lavt lånebeløp. Mange ak ...
44-hva-er-et-smalan
Om lån Hva er et smålån?
Et smålån er et lån med lav kredittgrense, smålån kan også gå under navnet minilån eller mikrolån. Det som fremst skille ...