Forbrukslån

Raske penger? Her er 7 fordeler med forbrukslån

2019-10-22
46-fordeler-med-forbrukslan

Zmarta vil bidra til at nordmenn får en bedre økonomi. Vi deler en lang rekke artikler om hvordan du kan spare penger, bli kvitt gjeld og tenke fornuftig når du skal søke lån. Men vi blander oss ikke i hva du bruker lånet ditt på. Det kan være en bryllupsreise, en varmepumpe eller nye vinterdekk – det er opp til deg. Vi tenker at det eneste fornuftige lånet å ta opp, er det lånet du klarer å betale tilbake! 

I løpet av de 7 minuttene det tar deg å lese denne artikkelen deler vi 7 fordeler med forbrukslån.

1. Et forbrukslån kan brukes til hva du vil

Nytt kjøkken, bilreparasjon, sydenferie, aksjer, varmepumpe eller penger til å starte en bedrift? Et forbrukslån kan brukes til det du vil! Du trenger ikke å oppgi hva du skal bruke pengene på, hverken i søknaden din eller i kontakt med långiveren.

2. Et forbrukslån krever ikke sikkerhet 

Trenger du penger men kan ikke låne opp på huset eller leiligheten din? Dette er ikke alltid nødvendig! Forbrukslån er et lån uten sikkerhet, hverken i eiendom eller andre eiendeler. Dette er vanlig praksis for boliglån, billån eller båtlån, men med et forbrukslån er søknadsprosessen  mye enklere.

Fordi et forbrukslån ikke krever sikkerhet, innebærer det en høyere risiko for långiveren. For å kompensere for den høye usikkerheten har forbrukslån en høyere rente enn andre lån. Derfor er det ytterst viktig at du klarer å betale tilbake forbrukslånet innen nedbetalingstiden – ellers kan det bli dyrt!

3. Du kan låne opptil 600 000 kr

Mange tenker på småsummer når de hører ordet forbrukslån. Men visste du at du kan låne opptil 600.000 kr i forbrukslån hos Zmarta? Dette gjelder så lenge du er:

  • minst 20 år

  • har en årsinntekt på over 120 000 kr

  • har skattet til Norge de siste 3 årene

Med kun én lånesøknad hjelper Zmarta deg med å innhente flere tilbud om forbrukslån - uansett om det gjelder små eller store lånebeløp. Men husk at forbrukslån har kortere nedbetalingstid enn andre typer lån. Ikke lån deg i hjel!

4. Du trenger ikke å kontakte banken

Du trenger ikke å møte opp på et kontor, løfte en telefon eller i det hele tatt besøke bankens nettsider for å søke om et forbrukslån. Du trenger heller ikke å sammenligne kompliserte skjemaer og tilbudsbrev der du vurderer rente, lånebeløp og nedbetalingstid. Zmarta lar nemlig bankene konkurrere om deg.

Når du søker om forbrukslån gjennom Zmarta trenger du ikke å forholde deg til en eneste långiver i det hele tatt. Du fyller i én enkel søknad, og Zmarta holder i trådene. Vi sender søknaden din til over 15 ulike långivere, og løpet av få minutter får du lånetilbud fra våre samarbeidspartnere der det er lett å se hvem som kan tilby deg de beste betingelsene.

5. Bankene konkurrerer om å gi deg lavest rente

Søknadsprosessen hos Zmarta begynner i godstolen din! Via PC, mobil eller nettbrett fyller du i en enkel søknad som tar rundt 3 minutter. Deretter blir det foretatt en kredittsjekk av Experian

Etter en analyse av din økonomiske situasjon og dine lånebehov kommer våre samarbeidspartnere til å konkurrere om å gi deg det beste lånetilbudet. Ingenting er bedre enn litt sunn konkurranse – det sørger for at rentene presses ned!

6. Nedbetalingstiden på forbrukslån

Vil du helst bli kvitt gjelden før julestria? Eller er det best for matbudsjettet hvis lånet fordeles utover flere år? Et forbrukslån har lavere nedbetalingstid enn et boliglån eller billån, men det finnes noe fleksibilitet. Hos Zmarta kan du søke om en nedbetalingstid på mellom 1-5 år på forbrukslånet ditt. 

Et lån som nedbetales på 1 år vil bli langt billigere enn et lån som nedbetales på 5 år, men i visse situasjoner vil man spre gjelden utover en lengre løpetid. Her må hver enkelt person/familie vurdere sin egen betalingsevne og livsstil.

7. Du kan refinansiere lån med et forbrukslån

Betaler du på flere dyre lån og kreditter? Da kan det blir mange fakturaer og utbetalinger å forholde seg til, for ikke å nevne utallige administrasjonsavgifter. Dersom noe uventet skjer en måned og du ikke klarer å betale ned på noen av lånene så vil du motta en lang rekke purringer og gebyrer med ulike rentesatser.Refinansiering går ut på å samle dine smålån og kreditter i ett større lån med gunstigere rente og bedre vilkår. Da får du kun ett lån å forholde deg til, færre avgifter, bedre rente og bedre kredittverdighet. Med refinansiering kan du også forlenge nedbetalingstiden med opp til 20 år!

Tips til deg som skal ta forbrukslån

Vi har tidligere skrevet om hva et forbrukslån er, og der nevnte vi flere tips for deg som skal låne penger uten sikkerhet og med kort nedbetalingstid. Vi kan summere dette i tre punkter:

  1. Tenk nøye gjennom hvor mye penger du faktisk trenger å låne. Du får bedre betingelser jo mer du låner, men husk å ta stilling til den totale kostnaden – både i kroner og øre, din kredittscore, samt den psykiske byrden det innebærer å ha mye gjeld. Har du flere lån fra før av, kan du spare penger på refinansiering.

  2. Velg en kort nedbetalingstid – men vær realistisk. Hva koster det å ta opp forbrukslån? Det er deilig å bli kvitt gjeld, men livet kan bli tungt hvis du må spise knekkebrød til hvert måltid eller tigge hos familie og venner for å få endene til å møtes.

Bli kvitt gjeld og betalingsanmerkninger. Gjør det du kan for å bedre din kredittscore før du søker om forbrukslån. Da vil långivere tilby deg bedre betingelser. Sliter du fortsatt med å få gode betingelser så kanskje du kan søke om lån med en medsøker?

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.