Forbrukslån

Hva innebærer et forbrukslån?

2019-10-22
38-hva-innebaerer-et-forbrukerlan

Et forbrukslån er et lån som tas hos en bank eller en långiver, det kan for eksempel brukes på en ny bil, reise, til å pusse opp huset, eller til en annen utgift som for tilfellet ikke kan dekkes gjennom sparekapital. Forbrukerlån kan vanligvis innfris uten at långiveren krever noen sikkerhet for lånet.

Forbrukslån for senke din månedskostnad

Andre ganger tar man et forbrukslån for å løse inn andre lån og kreditter. Gjennom å samle lån og kreditter på et og samme lån blir både renten og månedskostnaden lavere. Ofte vil långiveren ha opplysninger som alder, årsinntekt og hvis du har noen betalingsanmerkninger før du får et lån bevilget. Forbrukslån kalles ofte for blankolån og mange långivere bevilger lån opptil 350 000 – 500 000 kr.

Forbrukslån eller blankolån

Forbrukslån og blankolån er synonymer. Før var det vanligere at det kaltes for blankolån med i dag benevnes det oftest som forbrukeslån. Et forbrukerlån er altså et blankolån og kan tas uten sikkerhet eller kausjonist.

Hva et forbrukerlån kan brukes til

En fordel med forbrukslån/blankolån er at långiveren ikke trenger noen sikkerhet for lånet ditt eller vite hva pengene skal brukes til. Du kan altså låne til akkurat hva du vil. Som vi nevnte ovenfor handler lånene ofte om bilkjøp, oppussing i huset, en reise eller at man vil samle sine lån og kreditter.

Nesten alle kan få et forbrukslån.

Tilbakebetaling av forbrukslån

Hvor stort beløp du låner henger så klart sammen med hva du skal låne til. Avhengig av beløpet kan man velge ulike løpetider. Det kan være bra å tenke på at dersom du velger en lengre tilbakebetalingstid blir riktignok månedsbeløpet lavere, men ettersom det blir en lenger rentetid blir lånet totalt sett dyrere enn hvis du hadde valgt en kortere tilbakebetalingstid.

Det er en god idé å gjøre en budsjett for å regne på hvilket beløp du kan tenkes legge unna hver måned til å betale ned på lånet, slik at du ikke velger et før høyt beløp (slik at du får vansker med å betale hver måned) men også for å se om du faktisk kan betale et større beløp på lånet enn du først hadde tenkt.

Hvem kan få et forbukslån?

Nesten alle kan få et forbrukslån. Også hvis du har en betalingsanmerkning finnes det mulighet til at långivere kan godkjenne din søknad. Hvis du derimot fortsatt har gjeld hos namsmann blir det betydelig vanskeligere. Da kan det være at du trenger hjelp fra en kausjonist for å få lånet igjennom.

Lånegiveren tar sin avgjørelse basert på din månedsinntekt, din økonomi i sin helhet, og ser også på hvis du har øvrige kreditter og betalingsanmerkninger.

Flere i samme kategori

Se alle
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.
46-fordeler-med-forbrukslan
Forbrukslån Ti fordeler med forbrukslån
Trenger du å låne penger, men er ikke sikker på om et lån er riktig for deg? I all enkelhet å låne penger uten sikkerhet ...