Forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

2019-10-22
Hva er et forbrukslån

Et forbrukslån er et allsidig lån der du ikke trenger å stille dine eiendeler som sikkerhet. Med andre ord tar långiveren en større risiko når de låner deg penger. For å kompensere for dette har forbrukslån høyere rente enn andre typer lån. Fordelen med forbrukslån er at du får pengene forholdsvis raskt og at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil.

Om 7 minutter vil denne artikkelen ha gitt deg svar på:

 • hva et forbrukslån er

 • hva det innebærer å refinansiere med forbrukslån

 • hvilke fordeler og ulemper som finnes ved forbrukslån

 • hva du kan bruke et forbrukslån til

 • hvordan du lettere får innvilget et forbrukslån

Hva kan du bruke forbrukslånet til? 

Zmarta og våre samarbeidspartnere blander oss ikke i hva du skal bruke forbrukslånet ditt på. Hva med en dyr rasekatt eller en vannfontene i hagen? Det er opp til deg! Vi anbefaler likevel at du tenker gjennom følgende før du søker om et forbrukslån:

 • Hvor mye penger trenger du egentlig? Betingelsene endrer seg ut i fra lånebeløpet du velger. Husk å se på den totale kostnaden!

 • Hvor lang nedbetalingstid ønsker du? Klarer du å betale tilbake lånet innen fristen uten at du må leve spartansk?

 • Har du andre, mindre lån som du kan nedbetale før du søker? Med mindre gjeld får du bedre lånebetingelser.

 • Kjenner du noen som du kan dele lånet med? Med en medsøker kan du få bedre vilkår på forbrukslånet!

Forbrukslån for å refinansiere? 

De fleste av oss har en eller annen form for gjeld. Men når smålån og kredittkortgjeld begynner å hope seg opp blir det fort dyrt. I slike tilfeller kan det være fornuftig å ta et forbrukslån for å betale ned dyre kreditter og smålån. Dette kalles refinansiering, og handler om å samle alle lånene dine i et større lån med bedre betingelser og rente. 

Velger du å bruke forbrukslånet til refinansiering så kan du få en lengre nedbetalingstid. Et vanlig forbrukslån har en nedbetalingstid fra 1-5 år, mens forbrukslån til refinansiering kan ha en nedbetalingstid på opp til 20 år. 

Ved å refinansiere dine lån kan du kvitte deg med gammel gjeld, betale færre gebyrer og få bedre oversikt over hva du har å rutte med fra måned til måned. 

Summa summarum vil refinansiering redusere dine kostnader!

Kan jeg få et forbrukslån? 

Dersom du kan svare “ja” på følgende utsagn kan du søke om forbrukslån via Zmarta. 

 • Du er minst 20 år

 • Du har en årsinntekt på over 120 000 kr

 • Du har skattet til Norge de siste 3 årene

 • Du har ingen betalingsanmerkninger

Hos Zmarta kan du søke om lån fra 5.000- 600 000 kroner. Et forbrukslån passer derfor både for deg som trenger et mindre beløp og deg som vil gjøre en større investering.

Forbrukslån har kortere tidshorisonter enn andre lån – på flere måter. Det går raskt å innvilge og utbetale et forbrukslån til kontoen din, men du forventes også å nedbetale det raskere enn andre typer lån. 

Sliter du med å få innvilget et forbrukslån? 

Når du søker om forbrukslån så kontrollerer långivere din økonomiske situasjon – de sjekker både gjelden og inntekten din. Betalingsanmerkninger, mangel på fast inntekt eller mye eksisterende gjeld eller fersk gjeld kan være grunner til at de avslår søknaden din. 

Betalingsanmerkninger: Har du betalingsanmerkninger så kan du dessverre ikke innvilges et forbrukslån via våre samarbeidspartnere. Det finnes långivere på markedet som tilbyr lån og kreditter selv om du har betalingsanmerkninger, men vi råder deg sterkt til å kvitte deg med betalingsanmerkninger før du søker om nye lån. Følg våre 5 tips til hvordan du kan rydde opp i økonomien og kvitte deg med betalingsanmerkninger.

Mye gjeld fra før: Når du har mye gjeld nøler långiverne med å innvilge enda et lån. Du må rett og slett overbevise dem om at du kan håndtere et nytt lån. Sjekk ut vår huskeliste for deg som har mye gjeld og vil ta lån.

Uten fast inntekt: Långiverne vil helst se dokumentasjon på at du har fast inntekt. Er du midlertidig ute av arbeid, selvstendig næringsdrivende eller sliter med å bygge opp en fast inntekt så har vi samlet 3 tips til hvordan du kan få innvilget forbrukslån uten fast inntekt. 

Se også våre 6 tips for bedre kredittverdighet. 

Finn det beste forbrukslånet via Zmarta

Vi i Zmarta vet at et forbrukslån bare er fornuftig dersom det har gode betingelser og lav rente. Men hva er “gode” betingelser og hva er en “lav” rente? Dette kan du ikke google deg frem til, ettersom svaret vil variere fra person til person ut ifra deres unike situasjon. Du må rett og slett sammenligne personlige tilbud fra flere långivere. Gjeeesp, tenker du kanskje. Men med Zmarta blir dette lekende lett!

Lånesøknaden fyller du ut via vår sammenligningstjeneste når som helst på døgnet – helt kostnadsfritt! Søknaden blir sendt til over 15 ulike långivere og blir behandlet på noen få minutter. Når du får tilbud våre långivere står du fritt til å velge det forbrukslånet som passer deg best. 

Lurer du på hvilke långivere vi sammenligner? Her har du en oversikt! 

Har du flere spørsmål om forbrukslån kan du kontakte vår kundeservice.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.