Om lån

Hva er et smålån?

2019-10-22
44-hva-er-et-smalan

Et smålån er et lån med lav kredittgrense, smålån kan også gå under navnet minilån eller mikrolån. Det som fremst skiller smålån fra andre typer lån er selvsagt beløpet man låner.

Definisjonen på et smålån

En av de tingene som skiller smålån fra andre typer lån er selvsagt beløpet man låner. Beløpet hos smålån er ofte mye lavere enn ved for eksempel forbrukslån hvor man kan låne inntil 500 000 kroner hos mange banker og långivere.

Det er ofte enklere å få et smålån også, med mindre man har betalingsanmerkninger. Har man dette, vil mange banker og långivere gi avslag på søknaden din.

Fordeler og ulemper med smålån

En av fordelene er at du kan låne mindre beløp og få pengene på konto i løpet av kort tid. Det er heller ingen krav til sikkerhet og man kan bruke pengene på hva man vil.

Ulempene med smålån er at det vil bli gjort en kredittsjekk av deg – om du har betalingsanmerkninger vil du i mange tilfeller få avslag. Den andre selvsagte ulempen er at det vil være relativt høyere rente på smålån.

Hvor mye kan jeg låne med et smålån?

Hos Zmarta kan du søke om smålån på beløp fra 5 000 og opp til 70 000 kroner. Smålån kan derfor passe for personer med god økonomi som trenger penger til reiser og ferier, ny sykkel eller til å pusse opp hjemme.

Er smålån det samme som forbrukslån og sms-lån?

Smålån er ikke det samme som sms-lån, da sms-lån ofte har en enda lavere lånegrense. Enda større forskjell er det mellom smålån og forbrukslån, da er det potensielle lånebeløpet mye høyere, opp til 500 000.

Smålån med betalingsanmerkning

Om du har betalingsanmerkning og ønsker smålån, kan Zmarta desverre ikke hjelpe deg, men har du ordnet opp i gammel gjeld og dette er borte fra historikken din, anbefaler vi deg å forsøke igjen når tiden er inne.

Smålån fra 5 000 til 70 000 kroner

Om du trenger å låne et mindre beløp – enten til uforutsette utgifter eller for å oppfylle drømmer – vi hos Zmarta er klare til å hjelpe deg med å finne det beste alternativet for deg. Fyll ut og send inn søknaden, så kontakter vi våre långivere og velger de alternativene som gir deg mest drøm for pengene.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...