Refinansiering

Verdt å tenke på når du samler lånene dine

2019-10-22
Verdt å tenke på når du samler lånene dine

Det er ikke nødvendigvis dumt å ha mange lån, men det kan bli dyrt. Vi hjelper deg når du vil redusere rente og månedskostnader ved å samle lånene dine.

Samle lån tross uforandret rente

For deg som har mange lån, er det et smart alternativ å samle lånene for å få mer penger til overs i lommeboken. Du bør derimot tenke over to ting:

  1. Sørg alltid for å sammenligne flere lånetilbud før du velger hvilket du går for når du samler lånet.

  2. Forsøk alltid å forhandle ned renten. Din stemme betyr mer enn du tror, og det er ingenting å tape på å prøve.

Om du ikke får tilbud om en lavere rente enn den du har i dag, er det fremdeles en god idé å samle lånene dine for å slippe de andre kostnadene forbundet med lån, som gjør den totale månedskostnaden høyere enn nødvendig. Kostnader som renter og avgifter blir altså lavere når du samler alle smålån til et større lån.

Ha kontroll på total lånekostnad ved å samle lånene

De fleste låneformidlere, banker og långivere presenterer ofte sine beste tilbud på nettsidene sine, slik at du som forbruker får lyst til å velge dem. Det kanskje ikke alle forbrukere tenker over, er at det alltid tilkommer flere kostnader i tillegg til lånet – det er altså ikke bare den nominelle renten som kommer til å ha innvirkning på lommeboken din.

Effektiv rente ved å samle lånene

Det du skal tenke på når du samler lånene, er den effektive renten. Når du ser på effektiv rente, får du samtidig informasjon om andre kostnader som blant annet faktureringskostnader og etableringsgebyrer. Det kan kanskje ikke virke som de helt store summene, men lånets totale kostnad endrer seg raskt bare om du legger til en ekstrakostnad på 45 kroner per måned over flere år.

Sammenlign hos flere långivere når du samler lånene dine

Når du får svar på hva det vil koste deg å samle lånene dine fra forskjellige långivere, er det på tide å sammenligne hvilket alternativ som passer best for dine behov, og hvilket alternativ som forhåpentligvis koster deg minst. Problemet med å søke om og sammenligne lån hos flere banker og långivere på egen hånd, er at det tar mye tid og at du selv må holde oversikt over hvilke aktører som passer best for deg.

Lånetilbud fra over 15 långivere på Zmarta.no

Med Zmartas sammenligningstjeneste kan du gjøre like mange sammenligninger som du kunne gjort på egenhånd, men med minst mulig anstrengelse. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle inn lånesøknaden på nettet. Deretter sendes det ut låneforespørsel til over 15 banker og långivere. Når långiverne i tjenesten vår har fått beskjed om at du vil samle lånene dine, lar vi dem konkurrere om å gi deg det beste lånealternativet. I løpet av 24 timer har du fått svar.

Det finnes mange fordeler med å velge Zmarta. En av fordelene er at tjenesten er helt kostnadsfri og at våre tilbud aldri er bindene. Du kan altså søke om å samle lån, men velge å avbryte prosessen når du vil.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering
Refinansiering Hvor mye sparer jeg på refinansiering?
Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lå ...