Refinansiering

Alt du trenger å vite om gjeldsordning

2019-10-22
17 alt du trenger å vite om gjeldsordning

Hvis du ikke kan betale gjelden din, kan du søke om gjeldsordning hos namsmannen. Når du søker om gjeldsordning, må du være i stand til å vise at du ikke lenger kan betale hele eller deler av gjelden din over flere år, og hvis namsmannen godkjenner søknaden din vil du bli tilbudt en nedbetalingsplan. I denne perioden vil du i mange tilfeller sitte igjen med begrensede midler, kun nok til eget livsopphold.

Hva er livsopphold?

Ordningen kan innebære at namsmannen beslaglegger og kontrollerer inntekten din, og kun lar deg beholde et minimum av inntekten for å dekke mat, klær og regninger.

Om du allerede kun har penger til å betale for livsoppholdet, kan namsmannen i noen tilfeller avgjøre at du slipper avdragsordning, og da trenger du kanskje ikke lenger å betale ned gjelden. Zmarta kan dessverre ikke tilby deg et lån hvis du har gjeld til namsmannen, men vi kan i noen tilfeller hjelpe deg med lån om vi har pant i bolig.

Kan Zmarta hjelpe deg tross betalingsanmerkninger?

Kan du å låne penger til tross for at du har betalingsanmerkninger? Nei, Zmarta kan dessverre ikke hjelpe deg om du har betalingsanmerkninger. 

Unngå gjeld og betalingsanmerkninger 

For å unngå betalingsanmerkninger og gjeldsordning, er det viktig å betale regningene dine i god tid. Prøv å ha best mulig oversikt over regninger og utgifter hvis du f.eks. reiser bort over en lang periode, og om du er klar over at du er dårlig på å betale regninger i tide - be for eksempel noen andre om å følge opp dette for deg.

Et annet alternativ er å megle med kreditorene dine. Hvis du ringer eller sender e-post hvor du forklarer situasjonen, pleier de fleste å være imøtekommende og for eksempel gi utsettelser. Har du mottatt en stor regning som rett og slett blir for vanskelig å klare, ikke nøl med å spørre kreditorene dine om det er mulig å betale ned gjelden i to eller flere avdrag. 

Hvis du har mottatt en betalingsanmerkning som du mener er feil, er det også viktig at du klager, enten til namsmannen eller inkassoselskapet.

Samle lån og gjeld 

Har du for høye kostnader forbundet med lån og gjeld? Sjekk med oss ​​om vi kan samle dine lån for å få en bedre rente. Men vær forsiktig når du søker om lån – en betalingsanmerkning er et signal om at din økonomi ikke har fungert, og har du betalingsanmerkninger kan vi i Zmarta desverre ikke hjelpe deg. Forsikre deg alltid om at du kan betale tilbake lånet før du søker, og velg en månedlig kostnad som du vet du vil kunne håndtere.

Unngå å søke om lån fra flere banker og långivere, la heller våre långivere konkurrere om deg. Vår sammenligningstjeneste er helt kostnadsfri, og når vi presenterer våre långiveres tilbud til deg, er målet at du skal få lån til lavest mulig rente og lavest mulig månedlige kostnader.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering
Refinansiering Hvor mye sparer jeg på refinansiering?
Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lå ...