Refinansiering

Hvor mye sparer jeg på refinansiering?

2019-10-22
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering

Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lånene dine.

Om du ikke har en god nok oversikt over renter og kostnader for alle de forskjellige lånene dine, kan det være at du går glipp av tusenlapper.

Spar penger med lavere rente

Først og fremst er det penger å spare på å forhandle seg frem til en bedre rente. Når du refinansierer lånene dine, vil du kunne samle alle lån til ett stort lån, og samtidig kan du forhandle deg frem til en lavere rente.

God orden gir deg forhandlingskraft

Det finnes mange måter å forhandle på, men en av de viktigste tingene du kan gjøre, er å ha orden i egen økonomi. Har du god nok orden, vil du unngå betalingsanmerkninger og ha god kredittverdighet. Dette vil gi deg bedre renter når du søker om lån.

Medsøker gir ekstra sikkerhet og lavere rente

Om du har anledning, kan du også søke sammen med en medsøker. Dette vil gi banken ekstra sikkerhet og derfor ofte lavere rente. Mange vet ikke at medsøker ikke trenger være samboer eller ektefelle – det kan også være snakk om venner eller familie. Bare vær klar over at medsøker også vil være ansvarlig for tilbakebetaling av lånet sammen med deg.

En av de viktigste tingene du kan gjøre, er å ha orden i egen økonomi

Bruk sammenligningstjenester som Zmarta

Om du skal refinansiere lån, husk å bruke en sammenligningstjeneste som Zmarta. Om du bruker oss, sparer du tid og penger, og du får bedre oversikt. Hos Zmarta hjelper vi deg med å la banker og långivere konkurrere om å gi deg det beste tilbudet. 

Få bedre oversikt, tid er penger

Om du refinansierer, vil du mest sannsynlig spare et betydelig beløp. I tillegg til dette vil du få bedre oversikt og bedre kontroll. Du vil bruke mindre tid på å følge opp lånene dine, og tid er penger! Ikke minst er risikoen for å glemme en avbetaling redusert om du samler lånene dine, og det kan bli veldig dyrt for deg å måtte betale purregebyrer. I verste fall risikerer du betalingsanmerkninger og dette kan koste deg dyrt med tanke på fremtidige valg for din egen økonomi.

Refinansiering reduserer kostnader

Ved å refinansiere vil du altså spare opptil flere tusenlapper hver måned, og du vil spare tid. Ikke minst vil du redusere risiko for egen økonomi. 

Sammenlign alltid hos flere långivere

Når du skal refinansiere, bør du sammenligne renter og månedskostnader hos flere banker og långivere, men du trenger heldigvis ikke gjøre hele sammenligningsprosessen alene. Hos Zmarta sammenligner vi lån hos over 15 banker og långivere – helt kostnadsfritt.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
76-samle-dine-lan-og-spar-tusenlapper
Refinansiering Samle dine lån og spar tusenlappar
Har du flere ulike lån? Høye rentekostnader og mange regninger å holde orden på? Da er det en god idé å samle lånene til ...