Refinansiering

Guide – slik samler du lånene dine

2019-10-22
Slik samler du lånene dine

Har du hatt behov for flere lån for å håndtere uforutsette økonomiske problemer? Har du lånt til oppussing og bil og koster dette deg mye hver måned i renter og avgifter? Om du kjenner deg igjen i dette, kan det være på tide å samle lånene dine.

Hvorfor skal jeg samle lånene mine?

Det finnes ingen skam i å søke om lån for å finansiere drømmer og prosjekter – tvertimot. Det er veldig vanlig å låne penger for å ha råd til større utgifter. Kanskje har du pusset opp kjøkkenet, kjøpt en mer romslig familiebil eller lånt til uforutsette utgifter. Uansett bør du tenke på å samle alle smålånene dine til ett større lån. Når du samler lånene dine, samler du alle store og små lån til ett større lån. På denne måten kan du hver måned bruke pengene dine på morsommere ting enn avgifter og rentekostnader for massevis av lån.

Skaff deg oversikt over egen økonomi

Det første du må gjøre er å se over dine lån for å danne deg et tydelig bilde over de månedlige kostnadene. Hvor mange etableringsgebyr betaler du på? Hvor høy er renten? Når du vet hva dine lån koster deg hver måned, vet du hvor mye penger du må søke om for å samle lånene.

Inntekten avgjør om du får samle lånene dine

”En medsøker øker dine sjanser betydelig”

Banker og långivere har ofte som vilkår at du må ha en stabil inntekt når du søker om å samle lånene dine. Om du ikke har fast ansettelse eller har annen arbeidsform enn heltid, kan det være fordelaktig om du endrer på dette. Om du er midt inne i en økonomisk krise og har akutt behov for å samle lånene dine for å få lønnen til å strekke til, kan det hende at du har anledning til å søke sammen med en medsøker. En medsøker øker dine sjanser for å få bevilget lån, og det trenger ikke være fra ektefelle eller partner. Foreldre, venner eller slektninger kan også være medsøkere.

Hva kan man gjøre om alle långivere nekter å gi meg lån?

Om du forsøker å samle lån på egenhånd og ingen långiver er villig til å innvilge lån, kan du velge blant følgende alternativ:

Samle lån hos Zmarta

Ta kontakt med oss, så skal vi forsøke å hjelpe deg. På Zmarta kan du sammenligne og finne forbrukslån blant over 15 banker og långivere.

Undersøk hvorfor du blir nektet lån

Hør med de långiverne du har søkt om, og finn ut hva du kan gjøre for å få bevilget et lån. Iblant holder det med en medsøker, og av og til må du vente noen måneder for å få bedre kredittverdighet.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering
Refinansiering Hvor mye sparer jeg på refinansiering?
Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lå ...