Refinansiering

Fire fordeler med refinansiering

2019-10-22
50-fordeler-med-refinansiering

Refinansiering betyr enkelt og greit å samle lånene dine. Du tar altså opp ett lån, for å betale ned på andre lån som du har. Det er mange som har alt fra kredittkortgjeld og forskjellige smålån, til billån og andre lån. Men hvorfor bør du vurdere å samle lånene dine? Zmarta gir deg fire gode grunner til å refinansiere!

Det er dyrt med mange lån

Sitter du med mange store og små lån, betaler du mest sannsynlig forskjellig rente på alle lånene du har. I tillegg er det kanskje en stund siden du tok opp mange av lånene, og da vil renten i mange tilfeller være høyere enn du strengt tatt behøver å leve med.

Det mange ofte glemmer, er at det er etableringsgebyrer og månedlige kostnader forbundet med hvert lån du tar. I noen tilfeller er det ikke rare beløpene det er snakk om, men legger du alle beløpene sammen kan det være at du betaler tusenlapper for mye hver måned, bare fordi du ikke har tenkt over det.

Ønsker du å spare penger? Da bør du refinansiere og få en bedre rente og færre månedlige kostnader.  

Det kan være vanskelig å holde oversikt

De færreste av oss har kun et lån. Svært mange personer har både boliglån, kredittkortgjeld, billån og et og annet mindre lån. Kanskje har du også kjøpt ett eller annet på avbetaling? Dette er også en gjeld du har til andre, som alltid ender opp med å koste deg mer enn om du kjøpte det kontant.

Det er dyrt å glemme å betale forpliktelsene sine. Ofte kommer det purregebyrer og straffegebyrer, og selv om man betaler disse, ender man da opp med enda større kostnader totalt for lånet, som kunne vært unngått om du hadde bedre oversikt.

Vi som jobber i Zmarta ønsker å hjelpe deg med å oppfylle drømmene dine, men vi ønsker samtidig at du skal kunne gjøre dette til en best mulig rente og lavest mulig månedskostnad. Om du refinansierer, kan du samle lånene dine, og du vil få mye bedre oversikt slik at du ikke glemmer innbetalinger. Og det beste av alt? Du vil som regel ende opp med lavere rente og lavere kostnader om du refinansierer.

Unngå betalingsanmerkninger

Det er ikke bare dyrt å glemme å betale regningene sine. Om du har mange låneforpliktelser og glemmer å betale over lang tid, risikerer du å få betalingsanmerkninger. En slik anmerkning vil følge deg som person i 4 år etter at saken er oppgjort. I denne perioden vil potensielle nye lånetagere kanskje gi deg avslag om du søker om kreditt, lån eller abonnement hos bedrifter. Da vil 4 år føles som en svært lang tid!

Refinansiering kan gi skattefradrag

Alle liker å spare penger og skattefradrag er penger rett i lomma! Alle vet at boliglån og gjeldsrenter gir fradrag på skatten, men bytter du bank og samtidig refinansierer lån i forbindelse med dette, kan det være store summer å spare.

Samle lån ved hjelp av en medsøker

Har du forsøkt å refinansiere, men fått avslag? Om du samler lån ved hjelp av en medsøker, deler dere på ansvaret for lånet. Da øker sjansene for å få en bedre låneavtale betraktelig. Det mange ikke tenker over, er at en del långivere godtar medsøkere som ikke tilhører husholdningen, som for eksempel venner eller foreldre.

Samle gjeld og lån med Zmarta

Vi i Zmarta hjelper deg med å skape en bedre løsning hvor du samler dine lån til en lavere rente – og dermed får en lavere lånekostnad. Sammenligningstjenesten vår er helt kostnadsfri og etter at vi har undersøkt mulighetene dine, kontakter vi långiverne for å finne det beste alternativet for deg.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering
Refinansiering Hvor mye sparer jeg på refinansiering?
Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lå ...