Refinansiering

Fem tips når du skal samle lån

2019-10-22
35 tips før deg som skal samle lån

Planlegger du å samle lånene dine, men er usikker på hva du bør tenke over? Ikke uro deg, la Zmarta hjelpe til! Vi har samlet fem matnyttige tips som hjelper deg når du vil få mer penger i lommeboken.

1. Sammenlign før du samler lånene

Når du skal samle lånene dine er det viktig å sammenligne forskjellige lånealternativ før du velger hvilket lån som passer deg best. Mange som samler lånene sine ender opp med for høy rente og månedskostnad, og da kan en sammenligning utgjøre en stor forskjell hvor du kan spare tusenlapper istedenfor hundrelapper hver måned. På Zmarta lar vi 20 banker og långivere konkurrere om å hjelpe deg med å samle lånene dine.

2. Tenk deg om før du låner mer penger

Forbrukslån er et alternativ for deg som skal samle lånene dine, og de fleste banker og långivere kan tilby deg en større lånesum når du skal samle lånene dine. Siden du ikke trenger å stille noe som sikkerhet ved et forbrukslån, er det relativt enkelt å få bevilget mer penger enn hva som dekker tidligere lån, men det er ikke alltid et bra alternativ selv om det er fristende.

Uansett om du trenger de ekstra pengene, så må du tenke over hvorfor du samler lånene dine i første omgang. Er det unødvendige lån, eller hadde du ikke noe annet alternativ? Trenger du virkelig enda et lån? Om svaret på det siste spørsmålet er ja, er det aller beste å bake dette inn i forbrukslånet når du samler lånene dine.

3. Samle lånene dine før du søker om flere

Det finnes et annet alternativ som er fordelaktig når du skal samle lånene dine og trenger å søke om enda et forbrukslån; samle lånene før du søker om enda et lån. Avhengig av hvordan din kredittverdighet er, finnes det alltids en risiko for at du ikke får bevilget bedre renter enn hva du hadde tidligere, og for å redusere rentene må du vise din fremtidige långiver at du tar ansvar over egen økonomi. Ved å samle lånene dine viser du at du tar kontroll, og istedenfor å vise til flere ulike lån har du kun et større lån å vise til. Færre lån er alltid bedre.

4. Det er alltid bedre å samle lånene

Selv om du ikke får bevilget en lavere rente når du samler lånene dine, blir den totale lånekostnaden redusert. Tilleggsavgifter som etableringsgebyr og administrasjonsgebyr, eventuelle purregebyrer og rentekostnader påløper raskt om du har flere lån. Når du samler lånene dine får du kun et administrasjonsgebyr istedenfor flere, og om du av en eller annen grunn ikke klarer å betale regningene en måned, blir konsekvensene noe mildere enn om du har flere lån.

5. Samle lån ved å bruke en sammenligningstjeneste

Din kredittverdighet kan påvirkes negativt om du har for mye lån og gjeld og mister oversikten. For å forbedre situasjonen bør du sammenligne ved hjelp av en sammenligningstjeneste for å unngå for høye kostnader. På Zmarta kan du sammenligne blant over 15 banker og långivere, og det beste av alt er at du kan få redusert både rente og månedskostnader siden vi lar banker og långivere konkurrere om å gi nettopp deg det beste tilbudet. I tillegg er ingen av tilbudene bindene, slik at du når som helst kan avbryte prosessen.

Flere i samme kategori

Se alle
Hjelp å samle lån
Refinansiering Hjelp å samle lån
Det er smart å samle lånene dine. De fleste som låner penger i dag, har flere ulike lån der månedskostnadenn er høyere e ...
27 låne før å betale gjeld
Refinansiering Låne for å betale gjeld
Har du tatt på deg unødvendig mye gjeld og kreditter?Når regningene dumper ned i postkassen er det ikke lenger like moro ...
16 hvor mye sparer jeg pa refinansiering
Refinansiering Hvor mye sparer jeg på refinansiering?
Om du har mange lån, smålån og kanskje også kredittkortgjeld og kjøp på avbetaling – så bør du vurdere å refinansiere lå ...