Om lån

Verdt å vite om smålån

2019-10-22
33-verdt-a-vite-om-smalan

Hva er et smålån? Et typisk smålån er et lån med relativt lav kredittgrense, og med et relativt lavt lånebeløp. Mange aktører I Norge tilbyr denne lånetypen.

Hva er grensene ved et smålån?

Zmarta tilbyr smålån på beløp mellom 5 000 og 70 000 kroner.  Et smålån kan derfor passe best for mindre beløp og for de av oss som ellers har god økonomi og ikke minst orden i økonomien.

Bruksområder for smålån

En av de fine tingene med smålån, er at utlåner ikke vil blande seg inn i hva du ønsker å bruke pengene på.

Om du ønsker å utføre lettere oppussing hjemme og ønsker å komme i gang raskt, kan smålån være et bra alternativ for deg. Med en grense på 70 000 kan du få til mye hjemme!

Om du har fått en anledning til å ta litt ekstra fri, kan du søke om smålån til å reise på drømmeferie. Kanskje Bali eller Maldivene kan friste om vinteren blir litt for kald og mørk?

Alle mulige mindre kjøp av produkter kan også være en grunn til å ta opp et smålån, bare pass på at du er klar over alle fordelene og ulempene med smålån I forhold til andre typer lån.

Fordeler ved smålån

Fordelen med smålån er at du i løpet av kort tid kan låne et mindre beløp. Det er ingen krav til sikkerhet og du kan selvsagt bruke pengene på hva du vil.

Ulemper med smålån

En ulempe er at det vil være høy rente på smålånet du tar opp. Har du tid til å vente, kan det være at et forbrukslån er smartere for deg.

En annen ulempe er at det vil bli gjort en kredittsjekk av deg når du søker om smålån, så har du ikke god orden i økonomien din, anbefaler vi at du heller rydder opp før du søker.  

Kan jeg ta opp smålån om jeg har betalingsanmerkninger?

Zmarta kan desverre ikke hjelpe deg med å søke om smålån dersom du har betalingsanmerkninger. Har du derimot fått orden på økonomien din og betalingsanmerkningene er borte, kan du selvsagt søke om smålån hos Zmarta.

Smålån fra 5 000 til 70 000 kroner

Ønsker du å søke om et smålån – enten til uforutsette utgifter eller for å oppfylle drømmer – Zmarta er klar til å hjelpe deg med å finne det beste alternativet for deg. Fyll ut og send inn søknaden, så kontakter vi våre långivere og velger de alternativene som gir deg mest drøm for pengene.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...