Om lån

Veien til suksess begynte med et lite lån

2019-10-22
37-veien-til-suksess-begynte-med-et-lite-lan

Hva har en av Norges rikeste menn, Petter Stordalen, forfatteren Paula Hawkins og gründeren Ida Backlund til sammen? Kan det være fremgang? Drivkraft og talent? Eller at de har en viss «je-ne-sais-quoi» om seg? Riktig... Men også at de har tatt seg til toppen gjennom et lån som resulterte i millionsuksess.

Fra jordbærselger til en av Norges rikeste menn

Norges hotellkonge Petter Stordalen var en gang jordbærselger og tross at han ble kåret til «Norges beste jordbærselger» av en norsk avis så hadde han allikevel større ambisjoner. Før han gikk inn i hotellbransjen så begynte han sin karriere innen kjøpesentre; av en tilfeldighet så han en annonse hvor de lette etter en senterleder for et nytt kjøpesenter i Trondheim, City Syd. Kun 24 år gammel ble han Norges yngste senterleder. Under finanskrisen seks år senere, år 1992, gikk varehuset Steen & Strøm i konkurs. Petter tok da et lån og kjøpte opp varehuset.

Dette var på en torsdag. På lørdag hadde jeg fått pengene og på mandag var Steen & Strøm mitt...

Fire år etter kjøpet, år 1996, var Steen & Strøm Skandinavias største varehus. Det hadde dessuten blitt børsnotert. 

Lånte penger av pappa

Når krimforfatteren Paula Hawkins satte seg ned for å skrive "The Girl on the Train» («Piken på toget») strevde hun veldig økonomisk; Hun prøvde til og med til å selge inn sitt halvferdige manus for å få penger i kassen. Til slutt gikk det ikke lenger - for å overleve var hun nødt til å låne av pappa. Nå, snart et år senere, har boken slått bestselgerrekorder rundt om i verden.

Jeg var blakk. Eller, jeg hadde finansielle problemer. Så jeg lånte litt penger av pappa for å komme meg gjennom.

Løshåret ble løsningen

Eventyrlige og idérike Ida Backlund hadde brukt løshår siden hun var 13 år gammel men hver gang hun bestilte nytt så var det et eller annet problem. Enten var det kvaliteten, kundetjenesten eller leveransen som kranglet. Ida følte at dette kunne hun gjøre mye bedre selv. Når banken nektet den da 21 år gamle Ida å starte sin løshårsbedrift fikk hennes foreldre og daværende kjærest snilt nok støtte med kapital. I dag er Rapunzel of Sweden et globalt løshårsmerke med Norge som en av sine hovedmarkeder og har en omsetning på cirka 120 millioner kroner.

I to av tre av disse fall har fremgangsrike personer blitt nektet lån som skulle ha resultert i suksess. Vi på Zmarta vill gi alle med en visjon muligheten til å realisere denne. Derfor samarbeider vi med over 15 banker og långivere for å kunne tilby en bredde av potensielle hjelpere. Sammenlign lån med Zmarta og ta et skritt mot fremtiden!

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...