Om lån

Smålån vs. Forbrukslån

2019-10-22
23 smålån vs forbrukslån

Hva er forskjellen på smålån og forbrukslån, når bør jeg søke forbrukslån og når bør jeg søke smålån? Zmarta hjelper deg med å få mest mulig informasjon, slik at du kan ta det rette valget før du søker!

Lånestørrelse

En av de største forskjellene mellom smålån og forbrukslån, er beløpet du kan låne. Hos Zmarta kan du søke om beløp mellom 5 000 og 70 000 kroner, mens du med et forbrukslån kan søke om lån fra 40 000 og opptil hele 500 000 kroner. Da sier det seg selv at det er behovet som styrer hvilket type lån du bør vurdere.

Lånebehovet

For smålån er beløpet mindre, og da passer smålån bedre om du ønsker å kjøpe diverse el-artikler, ny vaskemaskin eller andre hvitevarer, nye møbler eller interiørprodukter, reiser og ferier, eller om du skal pusse opp hjemme.

For forbrukslån er beløpet større, og du kan søke om forbrukslån om du skal i gang med større oppussing av boligen, om du skal kjøpe bil eller reise på jordomseiling! Uansett behov, Zmarta hjelper deg med å oppfylle drømmene dine, uansett om de er store eller små!

Låneprosessen

Har du tid til å vente, eller må du ha pengene raskt på konto? Om du kan vente litt med å få pengene i lomma, kan det være at et forbrukslån passer bedre for deg. Men om du trenger pengene nå og om din økonomi er god, så kan et smålån være et bra alternativ for deg.

Prosessen med å søke om et forbrukslån kan ta relativt kort tid, men søknad om smålån kan du få pengene enda raskere! Du bestemmer, bare pass på at du er klar over fordelene og ulempene med begge alternativer.  

Lånerente

En av de andre store forskjellene mellom smålån og forbrukslån, er lånerenten du får. Ved et smålån er renten ofte høyere enn ved et forbrukslån, men om du har god økonomi kan smålån likevel være et bra alternativ.

Et tips til deg, uansett hvilket type lån du velger, er å vurdere å søke sammen med en medsøker. Med en medsøker øker sjansene dine for å få lånet godkjent, og du vil øke sjansene til å få en lavere rente. Bare husk at både du og medsøker da vil være ansvarlig for lånet. 

Smålån fra 5 000 til 70 000 kroner

Om du trenger å låne et mindre beløp – enten til uforutsette utgifter eller for å oppfylle drømmer – er vi hos Zmarta klar til å hjelpe deg med å finne det beste alternativet. Fyll ut og send inn søknaden, så kontakter vi våre långivere og velger de alternativene som gir deg mest drøm for pengene.

Forbrukslån fra 40 000 til 500 000 kroner

Hos Zmarta kan du sammenligne forbrukslån på inntil 500 000 kroner. Når du sammenligner og søker om lån hos oss, så hjelper vi deg kostnadsfritt og uforpliktende gjennom hele prosessen - fra søknad til utbetaling av lån, og vi gir deg svar på hvilket lån som passer for deg i løpet av 24 timer.

Zmarta samarbeider med over 15 banker og långivere som konkurrerer om å gi deg det beste lånealternativet basert på dine forutsetninger. Når du har valgt hvilket lån som passer deg, bør pengene være på konto i løpet av 3-5 dager.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...