Om lån

Noen smarte tips før du låner

2019-10-22
30 noen smarte tips før du låner

Før du søker om et lån, bør du være så belest som mulig for å være sikker på at du har valgt det lånet som passer best for deg.

Mange gjør i blant feilen med å søke lån hos kun én bank, for så å akseptere en rente som kunne vært lavere. På Zmarta vil vi at du skal gjøre smarte valg når du søker om lån. Ta i bruk våre smarte tips som gjør deg til kongen over alle lånetaker.

Har du råd til å låne penger?

Se over din økonomi og avgjør først om du virkelig har råd til et lån. Har du hatt god orden i din økonomi tidligere og vet at du klarer å håndtere et lån, så har du alle forutsetninger for å få en bra låneavtale. Har du derimot betalingsanmerkninger, er det viktig at du er klar over at din økonomi har hatt problemer. Om du har betalingsanmerkninger kan Zmarta desverre ikke hjelpe deg med lånesøknader. I alle tilfeller bør du bestemme deg for om behovet for et lån er så viktig at du trenger å låne penger, og ikke gå i lånefellen slik at du risikerer å redusere kredittverdigheten din ytterligere.

Reduser kostnadene dine

Vurdér om du kan kutte ned på utgiftene dine. Når du søker om et nytt lån, så kommer du til å få månedlige kostnader. Långivere skal i tillegg til nedbetaling av lånet ha renter for lånet, dette må regnes inn i kostnaden. Går du i dag allerede i null hver måned? Da er det kanskje ikke et bra tidspunkt å søke om et nytt lån.

Sjekk om inntekten din er stabil

Når du søker om lån, er det ofte et krav at du har fast ansettelse, selv om mange långivere også godtar at du har deltidsansettelse eller lignende. Ulempen med å ikke ha fast ansettelse, er at renten blir høyere og betingelsene blir dårligere.

Samle dine lån

Samle lånene dine før du søker om nye lån. Alle banker og långivere setter pris på en låntaker som har orden på økonomien, og hva er ikke bedre enn en låntager som har samlet lån og gjeld med en bedre rente? Om du i tillegg har samlet dine smålån til et stort lån, sparer du både renter og kostnader.

Sammenlign alltid lån hos flere långivere

Når du søker om lån så bør du sammenligne renter og månedskostnader hos flere banker og långivere, men ikke gjør feilen med å ta på deg hele sammenligningsprosessen alene. Om du velger å selv sammenligne kostnader og betingelser, så tar dette mye tid og krefter, og det kan være vanskelig å få god oversikt. Hos Zmarta sammenligner vi lån hos over 15 banker og långivere – helt kostnadsfritt.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...