Om lån

Lån uten sikkerhet

2019-10-22
12 lan uten sikkerhet

Ønsker du å pusse opp hjemme, eller kjøpe båt for å dra på ferieutflukter med familien? Da kan et lån uten sikkerhet være løsningen for deg.

Uten krav på sikkerhet

Et forbrukslån betyr kort forklart et lån hvor du ikke behøver å stille med andre verdier som sikkerhet. Forskjellen mellom et forbrukslån og et båtlån, er at med sistnevnte kan båten beslaglegges dersom du ikke kan tilbakebetale gjelden. Med et forbrukslån er du ikke nødt til å kvitte deg med båten hvis du får problemer med økonomien. Det er derfor ofte mer fordelaktig å søke om et forbrukslån uten sikkerhet.

Medsøker øker sjansene dine for å få lån

Sikkerheten i forbrukslånet ditt avgjøres utifra en bedømmelse av hvorvidt du er i stand til å betjene lånet. Når du søker om forbrukslån, gjøres det først en kredittsjekk hos Experian for å sjekke om din økonomi er god nok til lånesummen du søker om. Senere tas det en vurdering på dine forutsetninger og behov. Utifra hva banken har kommet frem til etter vurderingen gis du enten et avslag eller tilbud om lån, med tilhørende rente og månedskostand. Av og til hender det at søkers forutsetninger er for svake, og medføre en såpass høy rente og månedskostnad at man dessverre ikke har mulighet til å betale tilbake lånet. 

Dersom du har svake forutsetninger for et lån, kan du søke lån sammen med en medsøker. En medsøker trenger ikke være en partner – det kan også være en forelder, venn eller slektning. Å søke sammen med en medsøker vil i alle tilfeller gi bedre muligheter for å få godkjent lånesøknaden, samt bedre vilkår og renter. Her viser du banken at dere er to som kan tilbakebetale lånet dersom en av dere skulle havne i krevende økonomisk situasjon. 

Søk lån med Zmarta – Det smarte valget

Fordelen med et forbrukslån hos Zmarta er at du kan søke online og hjemmefra, og så få flere lånetilbud fra flere banker. Vår sammenligningstjeneste er helt kostnadsfri, og med Zmarta kan du søke forbrukslån inntil 500 000. Hvis du sender inn søknaden i morgentimene, er det gode sjanser for at vi kan gi deg tilbakemelding samme dag. Du kan uansett regne med at vi gir deg tilbakemelding innen et par dager, og at du innen den tid kan få pengene utbetalt på konto.

Tilbakebetalingstid for lån uten sikkerhet

Tilbakebetalingstiden vil variere utfra lånesummen, men vil i de fleste tilfeller ligge på mellom 1-5 år. Dersom du skaffer deg en ordentlig oversikt over økonomien din og setter opp et budsjett med alle inntekter og utgifter for husholdningen, har du en god oversikt over hvor mye du er i stand til å betale per måned. På denne måten er det også enklere å velge tilbakebetalingstiden for forbrukslånet ditt.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...