Om lån

Lån penger uten sikkerhet

2019-10-22
8 lan penger uten sikkerhet

Det går ofte helt fint å låne penger uten sikkerhet gjennom å ta et forbrukslån. Forbrukslån er noe som alle kan ta uten å ha noen sikkerhet for lånet. Långiveren sjekker selvfølgelig at din økonomi er godkjent og at du ikke har gjeld hos namsmann.

Alternativ til forbrukslån

Forbrukslån er ikke den eneste måten å ta et lån uten sikkerhet; det går også an å skaffe et kredittkort eller å ta et hurtiglån. Hurtiglån er oftest på et lavere beløp men har ofte en veldig høy rente og skal betales tilbake innen kort tid. Derfor er hurtiglån ikke noe vi anbefaler.

Forbrukslån uten sikkerhet

Med et forbrukslån kan du, avhengig av långiveren, låne beløp inntil 500 000 kr. I dag holder det med å sende inn søknaden via nettet, og du er ikke nødt til å gå til en bank. Det som er viktig er at du sammenligner ulike långivere for at du skal få et lån med en så lav rente og så gode betingelser som mulig. Tenk over hvor stort beløp du trenger, hvor mye du kan betale hver måned og hvor lang nedbetalingstid du ønsker.

Hvis du synes at det virker kronglete og tidskrevende å sammenligne alle forskjellige banker og långivere kan vi hjelpe deg med det. Når du fyller ut din søknad hos oss gjør vi på Zmarta arbeidet for deg. Vi kontakter våre samarbeidspartners og presenterer deretter lånealternativer med vilkår som forhåpentligvis vil passe deg!

Hva kan jeg låne til?

En av fordelene med et forbrukslån uten sikkerhet er at du ikke er nødt til å oppgi hva du skal bruke pengene på. Mange låner for at de skal kjøpe en bil eller for å reise. Det er også vanlig å ta et forbrukslån når man vil pusse opp. Hvis du da har et boliglån men ikke får låne mer på boligen er det vanlig å ta et forbrukslån.   

Hva kreves for å få et forbrukslån?

Det foretas en kredittsjekk via Experian når du søker om forbrukslån, blant annet som en garanti for at du ikke har gjeld hos namsmann. Noen ganger kreves det at du har fast ansettelse eller noen form av fast inntekt for å få låne. Det er for at långiveren vil være sikker på at du kan betale tilbake lånet. Du må også være over 20 år for å kunne låne.  

Nedbetalingstid av forbrukslån uten sikkerhet 

Nedbetalingstiden varierer ut ifra hvor stort beløp du låner. Oftest ligger nedbetalingstiden på mellom 1-5 år. 

Dersom du skaffer en ordentlig oversikt på din økonomi – et budsjett – hvor du regner på inntekter og utgifter for ditt hushold, kan du relativt enkelt få en god overblikk på hvor mye som passer deg å betale hver måned. Deretter blir det mye lettere å velge nedbetalingstid for ditt forbrukslån.

Flere i samme kategori

Se alle
33-verdt-a-vite-om-smalan
Om lån Hva er Zmarta?
En frittstående tjeneste som sammenligner lånetilbud og strømavtaler. Les mer om Zmarta.
Verdt å tenke på når du samler lånene dine
Om lån Viktig å tenke på når du tar opp et lån
Siden et lån vil påvirke økonomien din i lang tid fremover, er det ting du bør sjekke før du søker om et lån.
55-gjeldsregister-dette-vil-det-bety-for-deg
Om lån Gjeldsregister – dette vil det bety for deg
Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg ...