Forbrukslån

Låne penger som enslig

2019-10-22
48-lane-penger-som-enslig

Synes du det er det vanskeligere å få lån når man er enslig? Her er tips på hva du kan gjøre for å øke dine sjanser for å få lån.

Større risiko for banken

Dessverre er det slik at banken løper en større risiko ved å låne ut til deg hvis du er enslig. Hvilket kanskje ikke er så rart når man tenker på det – to ansvarlige gjør risikoen banken må ta halvparten så stor! Problemet er bare at du som søker selv må dekke opp for denne risikoen i form av høyere rente og dårligere lånevilkår. Har du noen å søke sammen med, en medsøker, vil situasjonen din bli veldig mye lettere.

Finn en medsøker

”Å finne noen å søke med” føles kanskje som et ganske kjipt tips til en enslig som har behov for å låne penger. Problemet er jo nettopp det – at man kun er én person som søker om lån. Dog er det ikke mulig å se bort fra det faktum at du med største sannsynlighet vil få bedre vilkår – lavere rente, mulighet til å låne et høyere beløp, lengre tilbakebetalingstid – hvis du søker sammen med noen. Det er altså en god idé å prøve å finne en medsøker til lånet. Oftest er medsøkeren en partner, men som enslig kan det være godt å vite at også en person som ikke inngår i husholdningen kan godkjennes som medsøker.

Hvor mye du vil låne er avgjørende

Lånebeløpet er det mest avgjørende når det kommer til behovet å finne en medsøker eller ikke. Trenger du bare å låne et lite beløp går det oftest bra å søke selv. Er det en større sum som skal lånes er også behovet for en medsøker større. Søker du sammen med noen så ser långiveren til begges inntekt hvilket gjør at dine sjanser til lån øker. 

Sparkapital og trovedige utregninger

Når det kommer til å få innvilget lån om enslig, kan det føles som at samfunnet er totalt oppbygget på tosomheten. Hvordan kan to lønner på 25 000 kroner vurderes bedre enn én lønn på 50 000 kroner – de burde være like mye verdt, ikke sant? Faktum er at bankene er restriktive når du det kun er én søker ettersom risikoen blir større. Hva vil skje med lånet hvis du blir syk eller mister jobben? Søker du lån selv er det enda viktigere å kunne vise på økonomisk ansvar. Har du spart opp penger, gjort overslag og budsjett som du kan vise frem? Dette er faktorer som kan øke sjansene for å få innvilget lånet ditt.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.