Forbrukslån

Låne penger: guide til et smidig lån

2019-10-22
Zmarta forbrukslån

Trenger du et lån? Av og til i livet skjer det ting som gjør at man har behov for penger; bilen må repareres, kjøleskapet byttes ut eller noe stort skal feires. Det er mange hendelser i livet som gjør at man sårt trenger noen ekstra tusenlapper og når både kontoen og sparegrisen er tømt kan det eneste alternativet være å ta et lån. Når du havner i en slik situasjon hjelper vi deg gjerne med å sammenligne forskjellige lånetilbud slik at du får best mulig rente på ditt lån.

Har du behov for å søke om lån?

Med vår hjelp kan du kostnadsfritt søke om lån, det eneste du må å gjøre er det første steget på denne listen:

  1.        Fyll ut din søknad

  2.        Vi gjør en kredittopplysning hos Experian

  3.        Vi kontakter samarbeidspartnere for å finne lånet med best betingelser for deg

  4.        Du får informasjon om de ulike tilbudene fra bankene

Hvordan låner du penger?

Det finnes mange forskjellige lånealternativ der det vanligste er forbrukslån, det vil si lån uten sikkerhet. Ved forbrukslån ser långiveren på din inntekt i forhold til dine utgifter for å bedømme om du bevilges lånet eller ikke.

Du søker om lån direkte her på hjemmesiden. Siden du søker på nett kan du gjøre det når som helst på døgnet. På natten sover vi, men vi hjelper deg med ditt ærend så snart vi kan!

Bemerk at grunnkravene for å søke er at du er minst 20 år, har en årsinntekt på over 100 000 kr og hverken har betalingsanmerkninger eller gjeld hos namsmannen.

Å sammenligne lån og långivere

Når du har behov for å låne penger er det en god idé å først sammenligne ulike långiveres renter, nedbetalingstid, vilkår og lignende. For ikke å gjøre det kronglete og risikere at flere ulike bedrifter foretar kredittopplysninger på deg kan du i stedet levere din søknad hos oss. Når du har behov for å låne penger sparer du veldig mye tid ved å la oss gjøre jobben for deg. Det kan også gjøre at du får pengene kjappere. Vi foretar kun én kredittopplysning og kontakter deretter våre banker og långivere for å finne det lån som passer deg best.

Ulike typer av lån

Som vi nevnte tidligere så finnes det ulike typer av lån når du er i behov av penger, hvor i stort sett alle lån du tar online er en form av forbrukslån – der du låner uten sikkerhet.

Forbrukslån: Et forbruksån innebærer som regel at du er i behov av å låne en større sum penger. Det kan for eksempel handle om et bilkjøp, en reise eller en større oppussing hjemme. Forbrukslånet må ikke nødvendigvis være særlig stort men det er det vanligste lånealternativet for dem som søker lån av en større sum.

SMS-/mikrolån: Dette er vanlig når man bare vil låne et mindre beløp, for eksempel mellom 1000–15 000 kr. Et sms-lån har nesten alltid høy rente og skal betales tilbake relativt fort. Derfor er dette alternativet ikke noe vi anbefaler deg ettersom vilkårene sjelden er det beste for deg og økonomien din.

Kredittkort: Et kredittkort kan være fordelaktig hvis du for eksempel skal ut og reise eller dersom du kjører mye bil og fyller på ofte. Da kan du ha alle dine utgifter samlet på en og samme konto og betale ut ifra på hvor mye av kreditten som du har utnyttet.

Kostnader for fobrukslån

Den totale kostnaden for ditt lån er basert på hvilken rente, beløpet du låner og nedbetalingstid (1-5 år) som du har valgt. Med hjelp av vår lånekalkulator kan du se omtrentlig månedskostnad.

I lånekalkulatoren kan du enkelt se din månedskostnad og deretter endre både beløp og lånetid gjennom å bruke pilene for å se den aktuelle kostnaden (omtrent). Med hjelp av lånekalkulatoren kan du dermed se hvor mye lånet vil koste deg og dermed regulere til enten en høyere eller en lavere lånesum eller også endre på nedbetalingsperioden.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.