Forbrukslån

Lån til oppussing

2019-10-22
31 lån til oppussing

Drømmer du om å pusse opp hjemme, men mangler kapital til å finansiere oppussingen? Det er ikke noe problem, du kan hente inn kapital på flere forskjellige måter.

Lån til oppussing med sikkerhet i bolig

Den beste måten å låne penger til oppussing, er å låne med sikkerhet i boligen. Renten er vanligvis bedre, og derfor bør du forsøke å gjøre dette før du vurderer et forbrukslån.

Når du tar opp lån med sikkerhet i boligen, er det viktig å få ny verditakst slik at banken ser den nye verdien på boligen om du skulle få vansker med å nedbetale lånet. Be også megleren din om å skaffe en verdivurdering på hva oppussingen kommer til å bidra med i verdiøkning. Boligen fungerer alltid som sikkerhet for lånet, og avhengig av hvor mye du trenger å låne til oppussingen kan det være bra å se om du selv kan gjøre noen enkle løsninger for å øke verdien.

Forhandle lån i banken og vis verdiøkningen

Om du ikke kan øke verdien ved hjelp av megler (husk å ikke gi opp selv om du kun har fått én verdivurdering)  kan du ta et møte med banken for å sjekke hvilke lånealternativer du har, og for å vise hvordan oppussingen kan påvirke verdien på boligen din. Banken vil vanligvis at du skal ha god økonomi for å minimere lånerisikoen, men alle har selvsagt ikke mulighet til å spare like mye penger.

Ha som mål å spare opp tilsvarende en månedslønn før du går til banken, og fortell dem at disse pengene er der for å betale ned lånet om noe skulle skje økonomisk.

Det er ofte vanskeligere for lånetagere å øke lånet når økonomien er litt dårligere, derfor er det også viktig at du er forberedt og har egne beregninger på hvordan du kan håndtere en større månedskostnad når du skal møte banken. Vis banken at du vil øke verdien på boligen, og at oppussingen ikke er en risiko – tvert om, den kommer til å øke sjansen for at du kommer til å få mer penger tilbake når du selger. 

Lån til oppussing med forbrukslån

Om du ikke kan eller vil låne til oppussing med sikkerhet i bolig, går det selvsagt an å pusse opp ved hjelp av et forbrukslån. Renten på et forbrukslån er høyere, men om økonomien din er bra, kan det hende at du kan forhandle på renten.

Hos Zmarta kan du sammenligne forbrukslån på opp til 500 000 kroner, kostnadsfritt. Når du sammenligner og søker om lån hos oss, så hjelper vi deg kostnadsfritt gjennom hele prosessen - fra søknad til utbetaling av lån, og vi gir deg svar på hvilket lån som passer for deg i løpet av 24 timer.

Zmarta samarbeider med over 15 banker og långivere som konkurrerer om å gi deg det beste lånealternativet basert på dine forutsetninger. Når du har valgt hvilket lån som passer deg, bør pengene være på konto i løpet av 3-5 dager.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.