Forbrukslån

Guide for å kjøpe bil

2019-10-22
43-guide-til-bilkjop

Et bilkjøp kan være et av de vanskeligste kjøpene og investeringene du tar. Mange mener at et bilkjøp alltid er et tapsprosjekt, men det finnes noen snarveier for å unngå de største fellene.

Velg en bilmodell som passer for deg

Selv om du kanskje er en person som pleier å følge hjertet, er det ofte en fordel å forholde seg til fakta og fornuft. Vi anbefaler at du gjør litt research rundt hvilken bilmodell som er mest driftssikker og holdbar, og som holder seg best i verdi. Slik sikrer du en best mulig handel når du en dag føler deg klar for å selge, og skaffe deg en bil du har mer lyst på. Når du har landet på en bestemt modell, må du velge om du skal gå for en fabrikkny bil eller en bruktbil. Her vil du møte på et vanskelig spørsmål: skal du kjøpe en helt ny bil og prøve å gjøre en så god viderehandel som mulig, eller skal du kjøpe en litt eldre bil med noen skavanker for prisens skyld?

Hvis du ikke er av den kresne typen, eller ikke er besatt av å kjenne på nybilfølelsen, så er en bruktbil med et par riper absolutt å anbefale. Selv om en brukt modell med noen riper får deg kanskje til å rynke på nesen, er sannheten at disse vil dukke opp før eller siden. Dessuten er det lettere å gjøre et godt kupp på bruktmarkedet, hvor du kan finne biler som er priset lavere enn hva som er ”riktig”. Du skal som regel ikke trenge å lete etter en altfor gammel bil - et tips er å velge bil etter kilometerstanden. Kilometerstanden forteller mer om bilens standard og verdi enn det årsmodellen alene gjør, for du vil helst unngå å kjøpe en bil hvor du må bytte registerreim, clutch og bremskiver et par måneder etter du har kjøpt den.

Er bilforhandler eneste alternativ?

Det er langt ifra bare Volvo, Volkswagen, Toyota og andre forhandlere som kan selge deg en bruktbil. Rubrikksider som Finn.no og AutoDB er fullgode alternativ der både forhandlere og privatpersoner kan legge ut sine kjøretøy.

Enten du velger å kjøpe bil av en forhandler eller privatperson bør du alltid få en bilkyndig person til å ta en grundig inspeksjon før et eventuelt kjøp. Skaff deg en oversikt over de vanligste feilene ved den aktuelle modellen, og se ekstra godt etter om du finner tegn til disse på bilen du kikker på. Før du skriver kontrakt bør du selv prøvekjøre bilen og være spesielt oppmerksom på hjulstilling, motorlyd, lukt og farger på eksosen, samt bremser. Sørg for alltid å betale hele summen direkte, og ikke gå i fella der du gir forskuddsbetaling for å sikre deg kjøpet. Selgeren kan nemlig ombestemme seg før kontrakten er skrevet, og du risikerer da problemer med å få tilbake pengene.

Velg riktig billån

Billånet er halve greia med bilkjøpet. Ved et bilkjøp kan man søke om et såkalt billån, der bilen fungerer som sikkerhet for lånet og der man betaler en viss prosent fra egen lomme som innsats. Man kan også velge å ta et vanlig forbrukslån. Med et forbrukslån slipper du å stille bilen som sikkerhet.

Derimot kan det hende at du må leve med en noe høyere rente. Sammenlign forbrukslån med Zmarta i forbindelse med bilkjøp, og unngå hele sammenligningsprosessen selv. Vi lar over 15 banker konkurrere om å gi deg det beste lånealternativet – helt kostnadsfritt og med svar innen 24 timer. Det kan nesten ikke bli bedre!

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.