Forbrukslån

Et smart bilkjøp

2019-10-22
43-guide-til-bilkjop

Har du tatt deg gjennom bilkjøpets jungel og funnet ut hvilke smarte veier du kan gå for å gjøre et så godt kjøp som mulig? Hvis du trenger noen tips har vi samlet en masse verdifull informasjon som kan komme godt med til din neste bilinvestering.

Kjøp av bruktbil

En bils verditap er en relevant faktor å ta med i regnestykket, og hvis du velger en bil som er et par år gammel, så har du fortsatt en relativt ny bil til en mye gunstigere pris. Men det er feller som må unngås, og det er alltid en risiko å stole på et fremmed menneske som skal selge deg en bil.

Å kjøpe en ny eller brukt bil er en stor investering som du bør regne på svært nøye for å se om du har økonomien til det. Når du skal velge mellom å kjøpe en bil av forhandler eller privatperson, bør du være klar over at risikoen er størst i sistnevnte tilfelle. Vi anbefaler deg å avstå fra bilkjøpet hvis du ikke har de økonomiske mulighetene til å betale tilbake lånet.

Sørg for at det ikke er noen gjeld eller heftelser på bilen. Vil du kjøpe en bil med heftelser tar du ved lov over dem ved et salg, og derfor bør du kontakte Brønnøysundregistrene for å undersøke om bilen har utestående heftelser. Finn ut om det er noen bemerkninger i inspeksjonsrapporten, og sørg for at bilen har blitt inspisert nylig for å unngå reparasjoner rett etter kjøpet.

Private aktør i stedet for bilforhandlere

Hvis det lar seg gjøre, vil vi fraråde deg å bytte inn bilen hos bilforhandleren. I enkelte tilfeller har forhandlerne kampanjer gående hvor innbytte av din gamle bil er en del av avtalen, men et ordinært innbytte er lite lønnsomt. Har du kjøpt en ny bil og ønsker å selge din gamle så gjør du sjelden god butikk ved å gjennomføre kjøp og salg av bilen på samme sted. Forhandleren kjøper vanligvis bilen din for et mye lavere beløp enn hva du ville fått om du hadde solgt den selv gjennom for eksempel Finn.no. Et alternativ kan være å hente inn tilbud på den gamle bilen din hos en rekke bilforhandlere for å få en best mulig pris.

Må et smart bilkjøp være billig?

Et smart bilkjøp behøver ikke være billig - det kan være smart av følelsesmessige, praktiske eller personlige grunner. Sikkerhet og plass til barnevogn kan være like avgjørende som et lavt månedlig avdrag. Derfor er det viktig at du bestemmer deg for hvilket hensyn som vil bestemme kjøpet før du velger bilen.

Flere i samme kategori

Se alle
11 lan til bobil
Forbrukslån Lån til bobil
Dersom du vurderer å søke lån for å finansiere bobilkjøpet er det en del ting du bør ha i bakhodet.
10 lån til motorsykkel
Forbrukslån Lån til motorsykkel
Drømmer du om å kjøpe motorsykkel? Det finnes forskjellige måter å finansiere kjøpet på.
15 lan til campingvogn
Forbrukslån Lån til campingvogn
Mange drømmer om å kjøpe campingvogn, og et lån kan gjøre drømmen virkelig.