Hurtiglån

Denne typen lån kan også kalles for SMS-lån, og typisk for denne typen lån er at man får pengene raskt inn på konto. Som oftest kan du søke om denne typen lån direkte på internett eller til og med via SMS. Det finnes flere aktører som tilbyr slike lån, og fellesnevneren for de alle er at de er lån uten sikkerhet. Her kan du lære mer om hva denne typen lån innebærer.

Slik fungerer det

Nøyaktig hvordan et hurtiglån kan se ut kommer an på hvilken långiver man velger å søke om lån hos. Hovedfaktorene ved slike lån er at de er uten sikkerhet, og behandlingstiden går som regel raskt. I motsetning til andre lån er lånesummen lavere og tilbakebetalingstiden kortere. Hvor lang tilbakebetalingstiden er kommer an på hvor stor lånesum det er snakk om. Det som er viktig å huske på er at renten på slike lån er høyere enn på andre typer lån.

Krav

Hvem som helst kan ikke låne penger – ulike aktører stiller ulike krav til sine låntakere. Man må være over 18 år, og være bosatt i Norge. Noen har også en øvre aldersgrense på lån, og mange krever at du har en form for inntekt den perioden du låner penger. Kravene kan variere mellom ulike långivere innen hurtiglån, så det lønner seg alltid å få oversikt over hvilke vilkår de har innen du søker.

Flere lurer på om de kan få et lån innvilget på tross av betalingsanmerkninger og lignende. Alle långivere skal utføre en kredittsjekk av deg når du søker om lån, for å kunne gjøre en vurdering av betalingsevnen din. De fleste vil ikke innvilge et lån til noen med betalingsanmerkning, men det finnes noen som tilbyr det.

Chatta