SMS-lån

SMS-lån, som også kan kalles for mobillån, er et hurtiglån for privatpersoner, og går ut på at man får pengene raskt. Dette betyr at du kan ta opp et SMS-lån i situasjoner som oppstår plutselig, hvor du ikke har tid til å søke hos en vanlig bank som har lengre behandlingstid. Med et slikt lån trenger du ikke informere om hva du har tenkt til å bruke pengene til. Men ulempen med slike hurtiglån med mindre summer, er at renten er veldig høy. Derfor bør man ikke ta opp et slikt hurtiglån med mindre man virkelig trenger det, og man bør undersøke alternativene nøye. Vilkår og renter kan variere, og det lønner seg derfor å velge med omhu.

Når kan man ta opp et SMS-lån?

Selv om man til vanlig er en person med full kontroll på økonomien, og man har fast inntekt, kan det oppstå uforutsette situasjoner hvor man ikke har nok penger. Store husholdningsapparater kan gå i stykker, eller en tann trenger å fikses umiddelbart. Dette er situasjoner som fort kan bli dyre. I slike tilfeller kan kanskje et SMS-lån være redningen, da behandlingstiden går relativt raskt. I tillegg har slike lån som regel kortere tilbakebetalingstid, som er greit med tanke på at renten er høy.

Det er flere ulemper med SMS-lån, blant annet dette med høye renter og gebyrer. Det er derfor viktig å ikke låne for mye, og betale tilbake i tide. Långiver vil foreta en kredittsjekk for å vurdere betalingsevnen din, og de har et medansvar for å ikke bidra til at du tar opp mer gjeld enn du evner å betale.

Vilkår og regler for SMS-lån

Når det vurderes om du kan få et SMS-lån eller hurtiglån innvilget, blir vurderingen gjort ut i fra blant annet alder, inntekt og eventuelle betalingsanmerkninger. Det blir ikke spurt om hvorfor du trenger å låne penger, og det kreves heller ingen form for sikkerhet. I følge loven kan du ikke få et slikt lån innvilget dersom du er yngre enn 18 år, og du må være folkeregistrert i Norge. Dersom du er ny kunde hos en av tilbyderne innen SMS-lån/hurtiglån, kan ofte behandlingstiden ta litt mer tid første gang du søker. Man søker som oftest bare på internett med hjelp av BankID. Neste gang man søker om lån vil det trolig gå raskere.

Chatta