Økonomitips

10 enkle steg for å spare 100 000 kr på et år

2020-08-18
3 enkle steg spare

Kom i gang med ditt sparende i dag og du kan om et år ha 100 00 kroner! Vi har listet våre beste tips for å komme i gang med å spare penger.

Budsjett-tipsene – slik lykkes du å spare sammen 100 000 kroner på et år

Drømmer du om en ny bil, begynne å spare sammen til en kontantinnsats eller om å kunne reise dit du lenge ønsket? La oss hjelpe deg! Følg våre 10 enkle steg nedenfor for å lykkes spare sammen til din drøm.

Steg 1 – Lage et budsjett
Første steget til å spare penger er å se over din egen økonomi i dag. Hva har du i inntekter og utgifter? Har du abonnement du ikke enn gang bruker – si dem opp. Sett også opp et husholds budsjett på hva du har lov å bruke per måned. Dette gjør du for å skape en tydelig oversikt over hva du faktisk bruker dine penger på hver måned. Det er enda lettere å bruke mindre penger når du har en plan for hvordan pengene skal benyttes. Når du har laget din liste over inntekter og utgifter er det på tide å begynne å spare på riktig!

Steg 2 – Lage matpakker
Vi vet hvordan det er, det så mye lettere og mer gøy å bestille hjem mat fra restaurant enn å spise matpakker. Test å lage ekstra mye mat når du lager middag og putte det i matbokser som du enkelt kan varme opp når du jobber hjemmefra. Kun gjennom en enkel forandring som å spise hjemmelagde matpakker til lunsj, kan du spare over 27 000 kroner per år.

Steg 3 – Droppe take away-kaffen
Andre enkle måter å spare penger i hverdagen på er å droppe take away-kaffen. Kjøp enn termos og ta med kaffen hjemmefra når du skal ut på den daglige promenaden. La oss si at kaffen din koster 30 kroner per dag, da skulle du spare 6750 kroner på et år.

Steg 4 – Bytte transportmiddel
Har du mulighet å ta sykkel til jobb istedenfor å kjøre bil eller ta bussen? Hvis ditt svar er «ja», gjør det! Da kan du enkelt spare flere hundrelapper per måned. Bor du i Oslo kan du spare opp til hele 4620 kroner på et år om du tar valget å sykle istedenfor å ta bussen halve året.

Steg 5 – Selg det du ikke trenger
Ta en runde i garasjen eller boden din, der kan du ofte finne ting av stor verdi som du ikke lenger bruker. Selg dette å få inn gode penger!

Steg 6 – Forandre dine shoppingvaner
For å lykkes med å spare sammen en sparekapital gjelder det å tenke gjennom alle steg i hverdagen. Unnvik spontanshopping, spør deg selv: ”Trenger jeg virkelig dette – eller er det noe jeg kun vil ha?» Kjøp ikke nye klær hvis du ikke trenger det – det du har funker sikkert helt perfekt.

Steg 7 – Se over dine matvaner
Har du unnet deg litt dyrere mat i det siste? Gjør forandringer som å bytte ut yoghurten mot grøt eller kjøttet mot et vegetarisk alternativ. Hopp over å bestille take away fra en restaurant og spis isteden enn god hjemmelagd middag. Begynn å handle etter innkjøpslister og planlegge måltidene, det er både behagelig og tidssparende å alltid ha middagen planlagt, samt du sparer samtidig penger på å unnvike småshopping.

Steg 8 – Se over dine lån, strømavtaler og forsikringer
Vil du gå all-in for å spare opp dine 100 000 kroner på et år så anbefaler vi at du ser over dine lån, strømavtaler og forsikringer. Mange betaler mer enn nødvendig og skulle faktisk kunne få ned kostnadene vesentlig. Ta gjerne hjelp av noen av våre tjenester for å sammanligne strømavtaler , samle dine lån og se om du kan minimere kostnadene dine.

Steg 9 – Apper for sparing
Utnytte teknologien vi har i dag. Det finnes massevis av spareapper som hjelper med tips om sparing og å minimere utgiftene hver måned. En anbefaling er å teste appen «Dreams». Den har flere smarte sparehacks som gjør at du enkelt sparer penger uten å enn gang tenke på det. Et eksempel er sparfunksjonen «tyven». Den handler om at appen «stjeler» en sum fra din konto på en hemmelig dag hver uke, som settes in på din konto i appen.

Steg 10 – Konkurrere mot deg selv
Teste også å konkurrere mot deg selv. Se om du kan spare litt mer for hver måned og tenk at hvis du sparer 100 kroner ekstra hver dag i et år – da har du spart sammen 36 500 kr på et år. Det er den hundrelappen du vanligvis hadde brukt opp på take away kaffen, noen boller eller lunsj.

Les også: Slik får du bedre hverdagsokonomi

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...