Rente

Renten er den avgiften som banken/långiveren tar for å låne deg penger. For den som ønsker å ta opp et lån er det derfor mye å huske på. Heldigvis kan man i dag få hjelp til å finne det lånet som passer best for en. Men selv om en kan få hjelp er det lurt å forstå litt mer om hva renter innebærer.

Når man tar opp et lån består lånet av to deler; renter og avdrag. Avdrag er det du faktisk betaler tilbake på lånet, og renten er selve kostnaden du betaler for lånet. Det er derfor viktig å sammenligne ulike vilkår for lån, og se på hvilken rentesats man kommer til å ha. Det vil ha en stor påvirkning på hvilken månedskostnad man ender opp med, ettersom rentene ikke er noe annet enn gjeld som man betaler til banken som har bevilget lånet.

Ulike typer renter

Selv om våre erfarne långivere kan hjelpe deg med å finne det lånet som passer best for deg, er det lurt å ha kunnskap om de ulike type rentene som banken snakker om. Ofte prates det om den effektive årsrenten som ikke er selve renten i seg selv, men den totale kostnaden på lånet for ett år. For utenom renter inngår også et eventuelt etableringsgebyr, termingebyr og lignende.

Zmarta sammenligner og formidler lån, og står sammen med deg for å finne det lånet som passer best for deg. Det som er viktig å tenke på når det gjelder renter er utlånsrenten, den angir hvilken rentesats du som kunde får. Det finnes både fast og flytende rente, og man velger det som passer best. Den faste renten gir en fast kostnad hver måned, mens den flytende renten vil varierer opp og ned over tid.

Hvilket lån passer best for deg?

Når det kommer til renter, kan det være stor variasjon mellom bankene. Man skal også være oppmerksom på hvilke vilkår som kommer sammen med renten, og dette er et område vi kan hjelpe til på. Et eksempel kan være at du vil ha muligheten til å betale tilbake lånet fortere, og hver måned betale en ekstra sum. Kanskje renten har blitt noe høyere, men om du betaler tilbake lånet i løpet av åtte år i stedet for tolv år, kommer renten totalt sett til å være en mindre kostnad.

Våre långivere har mye erfaring og kan hjelpe deg med å finne riktig alternativ. Det er mye å tenke på når man skal finne det lånet som passer best for en. Siden man ofte binder seg over mange år er det viktig å velge riktig fra start, slik at man slipper å angre over tid. Når det kommer til renter kan vi svare på spørsmålene dine, og hjelpe deg med å finne den løsningen som fungerer best for deg i de kommende årene.

Chatta