Økonomitips

Slik får du bedre hverdagsøkonomi

2019-10-22
70-tips-slik-blir-du-bedre-pa-hverdagsokonomi

Lurer du ofte på hvor det blir av pengene? Her er tipsene for deg som ønsker en bedre hverdagsøkonomi.

Betal regningene i tide

Det blir fort dyrt å glemme å betale regninger. I nettbanken din kan du registrere slik at kan betale via avtalegiro – så unngår du å få purring og inkassovarsel. Avtalegiro er en veldig praktisk måte å huske på å betale faste regninger som strøm, husleie, forsikring og lån. Da trekkes alle dine faste utgifter automatisk hver måned, og banken sørger for at regningene betales innenfor forfallsdato. På den måten trenger du ikke å uroe deg for at du glemt å betale en regning, og du unngår både fakturagebyr og eventuell purring.

Dyre uvaner

Har du noen dyr last? Kanskje cola, røyking eller shopping? Se hvis du kan finne en måte å droppe uvanen din eller prøv i hvert fall å kutte ned – det er garantert penger å spare her. Er lasten din dessuten en helsefare så er det selvsagt en enda større motivasjon. Har du shopping som uvane? Innfør da kjøpestopp! Det innebærer at du kun får kjøpe det absolutt nødvendige – som for eksempel mat, busskort, drivstoff og medisiner.

Velg kvalitet

Ikke vær en sparsom og gnien når du kjøper ting som skal vare over lengre tid (for eksempel vaskemaskin, støvsuger, reiseveske og lignende). Velg kvalitet. I lengden blir det nemlig mye dyrere å velge det billigere alternativet foran å kjøpe kvalitet. Legger du litt ekstra penger nå, så trenger du ikke å kjøpe nytt like ofte. Ting av god kvalitet holder generelt lenger.

Ta vare på tingene dine

Et annet tips for å bedre hverdagsøkonomien er å ta godt vare på tingene dine. Det blir fort dyrt når du hele tiden må kaste og kjøpe nytt.Lever inn skoene til skomaker før sålen har gått helt i stykker og ikke kan reddes lenger. Prøv også å regelmessig avkalke strykejernet og kaffemaskinen, ikke still tyngre ting på møblene enn de tåler, og la være å åpne den varme ovnen med de dyre merkebrillene på. Listen kan gjøres lang. 

Sammenlign priser

Sammenlign ulike priser når det er mulig – vi lover at det vil lønne seg. Sammenlign ulike strømleverandører og bytt til et annet dersom det viser seg å være billigere enn det du har. Ved finansielle avgjørelser så kan du benytte deg av en sammenligningstjeneste som Zmarta, så hjelper vi deg med å få oversikten. Vi tar din søknad videre til rundt tyve banker og långivere for at du skal få lavest mulig rente og best vilkår. Når du har mulighet til å sammenligne ulike tjenester – ta sjansen! Så unngår du å betale mer enn nødvendig.

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...