Økonomitips

Tips etter dyr sommerferie

2019-10-22
67-tips-etter-dyr-sommerferie

Ble sommerferien dyrere enn ventet? Slik klarer du deg frem til neste lønning!

Sett opp et budsjett og skaff deg oversikt

Få først oversikt over hva du og familien skal gjøre i de nærmeste ukene. For å unngå uforutsette utgifter bør du forsøke å planlegge så mye som mulig i forvei; sett opp et budsjett og hold deg til det. Sett opp utgifter i grupper: mat, transport, fritid osv. Aksepter at du har mindre penger nå en tid etter ferien, og unngå å kjøpe nye ting som klær og elektronikk. Sannsynligvis er dette ting som du kan vente noen uker med å kjøpe. Etter at du har satt opp utgiftene dine i grupper så måler du det mot inntekt og andre utbetalinger, som for eksempel barnetrygd. Går det i null eller pluss? Hvis ikke, se over hva som du kan justere ned blant utgiftene. 

Unngå sms-lån

Er det skikkelig tomt på kontoen? Dersom du må låne penger så er det ekstremt viktig å ikke bare ta første beste lånetilbudet du finner. Og for all del, unngå sms-lån! Når du søker via Zmarta så tar vi søknaden din videre til rundt tyve långivere. På den måten lar vi bankene konkurrere om å gi deg best lånetilbud – slik at du får så lav rente som mulig. Ta aldri lån til en høyere rente enn hva du faktisk kan få – sammenlign alltid ulike låneforslag før du velger lånetilbud. Du kan søke direkte her på nettsiden, så hjelper vi deg med å finne det beste lånet for deg. Zmartas tjeneste er dessuten kostnadsfri og helt uforpliktende.

Lag handleliste og planer i forvei

En handleliste tar bare noen minutter å lage – men kan spare deg mange hundrelapper. Se også til å handle ordentlig og sjelden istedenfor å handle litt hver dag. Legger du bare litt tid og energi på handlelisten så kan det være tilstekkelig med kun én runde på butikken i uken. Kombiner gjerne handlelisten med en middagsliste så unngår du dyre «støttekjøp» på bensinstasjonen eller Narvesen. Vær generelt kritisk til innkjøpene dine og trøst deg med at dette bare er for en midlertidig og kort periode. Så fort økonomien har stabilisert seg så kan du handle normalt igjen. Hvem vet, kanskje kommer du inn i en god rutine og blir inspirert til å spare mer penger i hverdagen etter denne perioden?

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...