Økonomitips

Slik har du råd til barnebursdag og gaver

2019-10-22
66-slik-har-du-rad-til-barnebursdag-og-gaver

Ikke nok med at barneselskap krever mye planering – det er også veldig dyrt. Her er våre tips til hvordan du får råd til barneselskap og gaver.

Sparekonto

Å feire gebursdag er alltid stas for de små men kan enkelte ganger bli litt slitsomt for de voksne. Kravene kan være høye og det blir fort dyrt. Derfor er det godt å ha ett sparekonto. For tenk om du hatt en uventet utgift og har mindre penger enn vanlig å leve for den samme måneden? Se til ikke å havne i den situasjonen gjennom å legge unna et mindre beløp hver måned. En fordel med bursdager og høytider er jo at de inntreffer samme dato hvert år – hvilket gjør det enklere å planere din sparing.

Gi slipp på kravene

“Kids can be cruel” bruker man å si og faktum er at barn sammenligner seg veldig mye med hverandre. Pressen å kjøpe fine og dyre gaver kan bli stor ettersom man ikke vil at barnet skal bli lei seg for at man ikke har råd til å kjøpe alt på ønskelisten. Husk at det i slutten av dagen uansett ikke handler om det materielle. Gi slipp på kravene!

Billigere gaver

Ytterligere et hodebry kring bursdagsgaver er når det egne barnet skal på bursdagsfest. Vi bruker store beløp hvert år på å kjøpe dyre gaver. For ett enkelt barn kan beløpet virke ubetydelig men slått sammen over et år kan det bli skikkelig dyrt med alle bursdagsfeiringer. Har du dessuten flere barn blir kostnadene enda høyere. Har du ikke råd med alle disse gaver så ta en snakk med foreldrene og prøv å finne en felles løsning. Føl etter med de andre foreldrene og ta det deretter opp på et foreldremøte eller lignende. Kanskje kan deres felles komme frem til et maksbeløp per gave? Et annet forslag er at dere kjøper en gave felles til hvert barn; der alle legger en bestemt sum og så kjøper dere en litt finere, større gave sammen? På den måten kan dere variere hvem sin tur det er å kjøpe gave – så sparer dere både tid og penger!

Hold utkikk etter gode tilbud og salg

Ha øyene åpne når du er ute og shopper og se etter lempete fødselsgaver når det er tilbud eller utsalg. Det er smart å samle på seg innfor kommende barneselskap! Her finnes det som du sikkert vet mye å finne på nett og noen ganger per år er det boksalg. «Black Friday» er et slikt tilfelle hvor det går an å finne til eksempel spel til vrakpriser. Det finnes mange knep som gjør det lettere å få råd med gaver og bursdagsfeiring.

Et vellykket barneselskap

Med litt kreativitet og enkle knep kan barneselskapet bli vellykket uten at du blir nødt til å legge ut en formue. For et barn går det meste å gjøre til et eventyr; hvorfor ikke ha skattejakt eller kjøp karamellfarge og farge maten? Ungene kommer til å sette pris på det like mye som noe annet. Bruk fantasien og legg fokus på artige leker – barneselskap kan bli gøy tross at man ikke har ubegrenset med penger å spandere.

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...