Økonomitips

Slik får du lavere boligrente

2019-10-22
60-slik-far-du-lavere-boligrente

Det er ikke så vanskelig å senke renten på boliglånet som du kanskje tror.Ta del av våre smarte tips på hvordan du kan senke din boligrente og spare tusenlapper!

Verdiøkning

OK, du vil senke din boligrente. Hva har du for rente i dag? Vet du ikke det, så er første steget å finne det ut. Sammenlign deretter din boligrente med aktuelle listrenter for å finne ut hvordan din rente står seg i forhold til disse. Hva du har får rente på ditt boliglån spørs dels på markedsverdien på ditt bosted og dels på hvor stort lånebeløp du har. Andre faktorer er hvis du har valgt å binde renten eller ikke, antall måneder eller år du har valgt å binde renten samt inflasjon. Er det mulig at verdien for bostedet har gått opp siden du tok boliglånet eller har du renovert? Rådfør en megler og be om en verdivurdering!

Forhandling

Alt i livet må man jobbe for og ingenting er gratis. Litt bittert kanskje, men dessverre sant. Særlig dersom du vil senke din boligrente, da gjelder det at du ikke nøyer deg direkte. Så frem med forhandlingskunnskapene som gjorde at du som liten allikevel fikk den isen og Donald Dukk-bladet på en mandag. Vil du senke din boligrente er det nemlig å prøve å forhandle som gjelder. Som en ekte mafiaboss! OK, OK nok med lignelser og la oss ”get down to business”.

Kontakt flere banker

Først og fremst skal du kontakte din bank. Kontakt deretter en annen bank enn din egne og så en til. Fortsett til du har kontaktet omtrent tre til fem banker og be om å få forhandle om ditt boliglån. Det tåles å gjentas: det lønner seg å argumentere! Legg frem en eventuell verdiøkning eller renovering som du bakker opp med en meglervurdering. Redegjør for at du er en god kunde for banken og vis opp andre rentetilbud som du eventuelt har fått fra andre banker. Aksepter ikke det første tilbudet du får!

Bytt bank!

Tok ingen av bankene minste notis av din forhandling? Hvis ikke bankene lytter så får du prøve med en liten trussel. Det er ikke noen skam i å være litt vrang i rett sammenheng. Eller med andre ord: hvis ikke banken tar noen som helst notis om dine ønsker så gjør da banken oppmerksom på at du overveier å avslutte samarbeidet. Sånn ja! Nå skal du se at det blir fart. en liten trussel. Det er ikke noen skam i å være litt vrang i rett sammenheng. Eller med andre ord: hvis ikke banken tar noen som helst notis om dine ønsker så gjør da banken oppmerksom på at du overveier å avslutte samarbeidet. Sånn ja! Nå skal du se at det blir fart.

Høy konkurranse

All spøk til side, faktum er at det i dag er lett og smidig å flytte affærer fra en bank til en annen hvor din eventuelt nye bank med glede vil ordne med alle papirer som trenges til overgangen. Så ikke noe ekstra jobb for deg altså! Imidlertid er risikoen liten for at en slik situasjon faktisk blir realitet. Konkurrensen på lånemarkedet er beinhard og er dine krav rimelige hvor du dessuten har fakta å bakke opp med skal det ikke være noen som helst problem med deg å få din boligrente senket. Skulle situasjonen mot formodning oppstå så gjelder det allikevel, hvor dramatisk det enn høres ut, å prøve å presse banken i en forhandling og gjøre klart at du overveier å flytte dine affærer til en annen aktør hvis de ikke ser over muligheten til å senke din boligrente.

Senkt boligrente

Sånn ja – nå har du sannsynligvis forhandlet ned renten noen hakk. Litt som et spill hvor du mest sannsynlig står som seier sammen med én av bankene. Det kanskje kan føles som et stygt spill men i slutten er det du som sparer tusenvis korner hvert år gjennom å spille ut bankene mot hverandre. På nøyaktig samme måte kan vi på Zmarta hjelpe deg gjennom hele prosessen fra lån til beste rentesats – forskjellen er bare at du sparer timer av egne sammenligning, bankbesøk og telefonsamtaler. Alt dette gjør vi for deg! Vi kontakter våre samarbeidspartners  og ser til at du får den beste renten utfra dine forutsetninger. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut søknad så ordner vi resten.

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...