Økonomitips

Nordmenns vanligste investeringer

2019-10-22
69-nordmenns-vanligste-investeringer

Hva investerer nordmenn i? Bolig, vintage Rolex, aksjer… Eller noe helt annet? Her er noen vanlige norske investeringer.

Aksjer

Aksjer er en måte å investere, enten på lang eller kort sikt. Visse aksjer innebærer en større risiko å kjøpe mens andre er mer stabile. Oftest hører risikoen du tar sammen med hvor mye du eventuelt kan tjene ved en verdiøkning. I Norge er det ikke like populært å investere i aksjer som i for eksempel Sverige. Det kan være av historiske årsaker eller at man av en eller annen grunn forbinder aksjer med noe skuffende. I Sverige investerer omtrent hver fjerde person i aksjer, å sammenligne med Norge hvor cirka hver tolvte innbygger investerer i aksjer.

Pengespill og tipping

Ettersom tipping, akkurat som aksjer, handler om risiko og avkastning kan det også ses som en form av investering. Det er uansett uten tvil noe vi bruker mye penger på; Årlig legger nordmenn i snitt 30 milliarder kroner på pengespill. Fordelt på hele befolkningen utgjør dette rundt 600 kroner per person. Veldig mye penger med andre ord! Penger som investeres med håp om at dem, ved vinst, skal vokse.

Gründerideer

Statistikk viser at nordmenn gjerne støtter gründerideer – hele åtte av ti nordmenn vil støtte entreprenører via «crowdfunding» (også kalt folkefinansiering) og at én av ti allerede har gjort det. Crowdfunding er digital pengeinnsamling der privatpersoner kan være med å investere i en idé eller et prosjekt. Det er altså et alternativ til banklån og egenkapital gjennom at gründerne får hjelp til finansiering av offentligheten. For den som ikke forstår vitsen i å investere i selskap via aksjer, der man hverken er innsatt eller interessert i bransjen, er crowdfunding et flott påfunn. Gjennom denne form av folkefinansiering kan man nemlig bidra til at ideer som man faktisk tror på vil utvikles, ta form og bli noe med. Det er enkelt å forstå hvorfor så mange nordmenn gjerne støtter eller allerede har støttet gründerideer via crowdfunding – hvor kult er det ikke å ha vært med fra starten og bidratt til at en idé/produkt/tjeneste som man liker og tror på faktisk blir noe av?

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...