Økonomitips

Gi dine barn en god økonomisk start

2019-10-22
64-gi-dine-barn-en-god-okonomisk-start

Muligheten til å kunne gi sine barn økonomisk trygghet er et viktig mål for de fleste foreldre. Imidlertid er mange usikre på hvordan å gjøre dette på beste måte.

Spare til barna dine

Det er et langsiktig prosjekt å spare til ungene – minst 18 år hvis man regner fra fødselen til at de blir myndige. Gi dine barn en god økonomisk start ved å spare i aksjer. Historisk sett har aksjer gitt en bedre avkastning enn rentesparing så det kan absolutt være verdt å se over muligheten å spare i aksjer. Foreldre som har spart til barna sine i aksjer har fått gode resultat de seneste årene.

Hvor mye skal du spare?

Hvor mye du skal spare hver måned er veldig vanskelig å si, det kan ingen annen enn du og din familie avgjøre. Se over din familiebudsjett: hvor mye er realistisk for dere å legge unna hver måned? Lyktes du og din familie å spare 1 000 kr i måneden på en bra måte er det ikke urimelig at barnet ditt har en kapital på nesten en halv million i forbindelse med russen. Hvor mye kan du legge unna i måneden for å gi dine barn en god økonomisk start?

Lær dine barn om økonomi

Så, spørsmålet er – hvordan kan du gi dine barn en god økonomisk start? Kanskje er det absolutt viktigste å lære barna et sunt økonomisk tenk. En amerikansk studie viste at den finansielle utdannelsen kom til hele 75 prosent fra foreldrene. Tross at det ikke finnes et absolutt svar på hvordan man best gir sine barn en god økonomisk start gelder det å finne en balanse hvor barna lærer seg å tenke på og forholde seg til penger – uten å for den skyld føle seg bekymrede eller urolige overfor sine foreldres økonomi. Barn forstår ikke konseptet av penger hvis de ikke lærer seg. Samtidig innebærer ikke det at du er nødt til å snakke «rente-på-rente», spareform eller aksjer med ungene dine. Det handler om å formidle et godt forhold til penger.

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer
Økonomitips Bilferie: tips og råd til sommerens turer
Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med b ...