Økonomitips

Bilferie: tips og råd til sommerens turer

2021-06-29
73-bilferie-tips-og-rad-til-sommerens-turer

Har du som mange andre måtte droppe sydenturen i sommer? Da kan du reise på en bilferie i Norge i stedet. Det fine med bilferie er at en ikke trenger å bekymre seg for å rekke fly og tog, og man kan ta det mer i sitt tempo. Men det lønner seg allikevel å planlegge reisen på forhånd. Her får du noen tips til sommerens bilturer.

Dette bør du tenke på før du kjører

Innen man setter seg i bilen og kjører er det noen ting man bør tenke på og planlegge på forhånd. Nedenfor finner du noen tips til hva du bør gjøre.

1. Planlegg reiseruten

Friheten rundt det å kunne reise når og hvor man vil er en av flere grunner til at mange velger å dra på bilferie. Derfor høres det kanskje kjedelig ut når vi sier at det lønner seg å planlegge reiseruten. Men dette er for å unngå hindringer på veien, som for eksempel et fullbooket hotell. Det er ikke uvanlig at campingplasser og hoteller blir fullbooket en god stund før ferien, hvert fall i fellesferien.

Det lønner seg også å ha en plan B dersom uforutsette hendelser skulle oppstå. For eksempel om været er dårlig og den turen til stranden ikke lenger er en god ide. Da kan det være bra å vite om det finnes andre tilbud i området, som for eksempel et museum.

2. Sjekk bilen

Det er lurt å kontrollere at bilen er i orden innen man beveger seg ut på veien. Sjekk for eksempel at alt av lys fungerer, og at det er nok spylervæske. Det kan også lønne seg å sjekke at dekkene er i orden. I bunn og grunn handler dette om å sjekke at bilen er sikker og klar for en lengre reise.

3. Pakk smart og sikkert

Til en bilferie må man pakke smart da det er begrenset med plass i bilen. En feilpakket bil kan være svært farlig, så det gjelder å pakke riktig. Regel nummer en er å unngå løse gjenstander i bilen. Noen andre tips er:

  • Bruk et bagasjenett

  • Plasser den tyngste bagasjen i midten og nederst

  • Legg annen bagasje mot sideveggene i bagasjerommet, eller mot ryggstøtten foran.

4. Vær uthvilt

Forskning viser at det er like farlig å være trøtt som det er å være beruset i trafikken. Pass derfor på at du har sovet godt og er uthvilt innen avreise. Stopp med jevne mellomrom langs veien så du får tid til å strekke litt på bena og slappe av.

5. Bytt på å være sjåfør

Utenom å ta pauser kan det også lønne seg å bytte sjåfør innimellom, dersom dere er flere som har førerkort. La heller en annen ta over rattet innen du begynner å bli trøtt. En bra huskeregel kan være å stoppe annenhver time, og da også bytte sjåfør.

Tips til bilferien i Norge

Å dra på bilferie i Norge kan være en fantastisk opplevelse, med vakker natur full av kontraster. Her får du både strender og hav, fjell og fjorder. Det finnes mange ruter å velge mellom, og noen av disse er de 18 nasjonale turistvegene. Disse kan by på fantastisk utsikt og spennende rasteplasser, og til og med helt spesielle toaletter. Noen av disse rutene er blant annet:

  • Lofoten

  • Helgelandskysten

  • Atlanterhavsvegen

  • Geiranger-Trollstigen

  • Rondane

  • Jæren

Uansett om du velger en av disse rutene eller tar en annen vei, en bilferie i Norge kan by på mange spennende opplevelser. Planlegg turen, pakk riktig og kjør forsiktig. God tur!

Flere i samme kategori

Se alle
63-ikke-ga-til-banken-la-bankene-komme-til-deg
Økonomitips Forbedre økonomien din – Zmarta sine 7 enkle tips
Vi har samlet 7 tips som hjelper deg med å kvitte deg med unødvendige utgifter, og forbedre økonomien din.
74-slik-kan-du-kredittsjekke-deg-selv
Økonomitips Slik kan du kredittsjekke deg selv
Kredittverdigheten din er en vurdering av betalingsevnen din, og den er avgjørende når du skal låne penger eller handle ...
7 hva nordmenn lante penger til
Økonomitips Hva nordmenn lånte penger til i 2020
2020 var et spesielt år for oss alle. Mange av oss fikk en ny hverdag hvor vi måtte jobbe hjemmefra, og fikk treffe lang ...