Bedriftslån

Finansier firmaets vekst med riktig type bedriftslån

2022-03-14
företag kafé

Er du ute etter å hente inn flere ansatte? Eller trenger du gjøre andre investeringer i bedriften din og leter etter riktig form for finansiering for å øke veksten? Da kan et bedriftslån være en zmart måte å utvikle virksomheten ytterligere.

Riktig type finansiering kan ta bedriften din til neste nivå

Små og mellomstore bedrifter møter ofte utfordringer når det gjelder finansiering av veksten. I en undersøkelse utført i vårt naboland Sverige oppga syv av ti bedrifter at de opplevde det som «ganske vanskelig eller veldig vanskelig» å finne riktig form for ekstern finansiering ved hjelp av lån eller kreditt. Forholdene er nok veldig like er til lands. I NHOs kompetansebarometer for 2021 oppga to av tre bedrifter at de hadde et udekket kompetansebehov, og det er naturlig å tenke at finansiering er i hvert fall en del av problemet for mange.

Mange bedrifter har dessuten ulike behov ved forskjellige tider eller omstendigheter. Det kan for eksempel handle om at du trenger å ansette flere, oppdatere utstyr eller digitalisere bedriften. Uansett hva slags behov du har, kreves det som regel en form for finansiering for
å nå målene dine.

Et bedriftslån kan gjøre det enklere for din bedrift

Å ha muligheten til å ta opp et lån som er tilpasset dine forutsetninger og behov er viktig for deg som bedriftseier. Det samme gjelder muligheten til å sammenlikne ulike lånealternativ for å finne det som passer best. Som bedriftseier har du som regel ikke tid til selv å ringe rundt til ulike banker og långivere for å sammenligne renter og vilkår. Da kan det være bra å få hjelp av noen som har oversikt og innsikt.

Sammenlign bedriftslån med Zmarta

Med Zmartas frittstående og kostnadsfrie sammenligningstjeneste kan du finne et bedriftslån som passer akkurat din bedrift. Via Zmarta kan du søke om lån på opptil fem millioner kroner, uansett om du driver et enkeltmannsforetak, aksjeselskap, handelsselskap eller kommandittselskap. Du kan sammenligne lånekostnader fra flere ulike långivere, på bakgrunn av én enkelt kredittsjekk. Summen du kan låne beregnes av långiverne basert på din bedrifts økonomiske situasjon og betalingsevne.

Økt sjanse for bedriftslån og lavere rente med garantist

Ofte er det lettere å få lånesøknaden godkjent dersom du har en garantist. Da kan også renten bli lavere. Garantisten vil som regel være noen med tilknytning til bedriften, som for eksempel en deleier. Her er det viktig å ha i bakhodet at garantisten er pliktig å betale bedriftslånet dersom du som bedriftseier av en eller annen grunn ikke kan gjøre det.

Ting å tenke på når du søker om bedriftslån:

  • Definer dine finansielle behov og hva som er viktigst å fokusere på akkurat nå

  • Ta tempen på bransjen din, hva dine konkurrenter gjør og hva du selv kan forandre og utvikle

  • Tenk kortsiktig og langsiktig: Hva må forandres hos bedriften i dag, hva ønsker du å oppnå de neste fem årene

  • Skaff deg oversikt over hva bedriften eventuelt kan spare inn på for å forbedre likviditeten i selskapet, før du søker om bedriftslånFlere i samme kategori

Se alle
Företagslan tips
Bedriftslån 5 tips – slik velger du riktig bedriftslån
Et bedriftslån kan være en bra løsning for å skape riktige forutsetninger.
28 utfordre bedriftsbanken din sammenlign og finn riktige vilkar
Bedriftslån Utfordre bedriftsbanken din – sammenlign og finn riktige vilkår
Det er ikke alltid det lønner seg å være en trofast kunde hos bedriftsbanken sin. Det kan virke fristende å samle alt ho ...